XMLHttpRequest naar externe site faalt in de browser

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fabian W

Fabian W

20/01/2015 14:59:02
Quote Anchor link
Ik probeer een XMLHttpRequest te doen naar een externe site.
Google Chrome (en ook IE) staat dit helaas niet toe.
Kan ik hier wat aan doen?
Ik krijg de volgende error: No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource. Origin 'site.nl' is therefore not allowed access.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 02:10:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2015 15:09:48
Quote Anchor link
Helaas is dit niet mogelijk, tenzij de beheerder van de externe site het toestaat.
Wat zijn je plannen eigenlijk, misschien is er een andere oplossing, en kan je ook vertellen om welke site het gaat?
 
Fabian W

Fabian W

20/01/2015 15:10:38
Quote Anchor link
Ja het gaat om een json file van spotify

Toevoeging op 20/01/2015 15:12:22:

Dreamweaver heeft trouwens geen moeite ermee. Dan werkt die request wel.
 
Henk de Vriep

Henk de Vriep

20/01/2015 15:22:38
Quote Anchor link
waarom gebruikje hier niet bijvoorbeeld ajax uit jQuery?
 
Fabian W

Fabian W

20/01/2015 15:25:53
Quote Anchor link
Van dat Json file maak ik eerst in javascript een tabel en dan zet ik hem in html.
Dit is allemaal niet zo heel ingewikkeld.

Hoe je via Ajax een json file naar html omschrijft weet ik eigenlijk niet.

Toevoeging op 20/01/2015 15:44:39:

Het lukt me trouwens wel om via een vbs-bestand het betreffende json-adres op te slaan als een json-bestand op mijn locale schijf. Dat json bestand kan ik dan wel laden via XMLHttpRequest.

Alleen dan heb ik een nieuw probleem: Hoe kan ik het json bestand automatisch uploaden naar mijn site online (dagelijks ofzo)?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2015 18:08:33
Quote Anchor link
Je kan toch ook met file_get_contents() werken, en dan de JSON op je eigen server oproepen?
 
Fabian W

Fabian W

20/01/2015 18:28:13
Quote Anchor link
Niet aan gedacht.
Maar met file_get_contents() haal je in een php file data op.
Hoe krijg ik dat dan in een json file?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2015 18:35:42
Quote Anchor link
De JSON van de externe partij is ook data, dus dat bestand haal je gewoon met file_get_content op.
Dan kan je met je ajax-functie je richten op je PHP-file.

Zie het als een proxy die je dan maakt.
Gewijzigd op 20/01/2015 18:35:59 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

20/01/2015 18:40:27
Quote Anchor link
In het bestand spotifylist.php heb ik alleen de file_get_contents(link).
Die data haal ik zo op in javascript: var data_file = "spotifylist.php"; (waar ik eerst direct de link ophaalde)

Alleen hij werkt zo niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2015 18:42:05
Quote Anchor link
Zie je wel dezelfde output in je eigen spotifylist.php als die van de externe server?
Gewijzigd op 20/01/2015 18:42:20 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

20/01/2015 18:42:26
Quote Anchor link
Nee, helemaal niks

Toevoeging op 20/01/2015 18:44:13:

Dit is mijn spotifylist.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
file_get_contents("link.json");
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2015 18:45:21
Quote Anchor link
Geef een verwijzing naar de extene server van Spotify die de JSON serveert.
Gewijzigd op 20/01/2015 18:46:59 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

20/01/2015 18:46:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2015 18:47:23
Quote Anchor link
Gebruik die dus in je file_get_content().
 
Fabian W

Fabian W

20/01/2015 18:48:09
Quote Anchor link
ja dat doe ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
file_get_contents("http://charts.spotify.com/api/tracks/most_streamed/nl/weekly/latest");
?>


Toevoeging op 20/01/2015 18:49:44:

Het resultaat is gewoon een wit scherm :-(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2015 18:53:34
Quote Anchor link
Quote:
file_get_contents — Reads entire file into a string


Je vergeet de inhoud ook nog even te echo'en.
Gewijzigd op 20/01/2015 18:54:17 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

20/01/2015 18:57:07
Quote Anchor link
Haha natuurlijk.

Thanks, hij werkt nu.
Gewijzigd op 20/01/2015 23:14:46 door Fabian W
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.