xmlwriter en header

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Denny Notmeijer

Denny Notmeijer

08/01/2013 14:16:21
Quote Anchor link
Hoi,
Ik probeer een script te maken dat een xml moet posten.
Nu heb ik (in het kort) dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
header('Content-type: text/xml; charset=UTF-8');
$oXMLWriter = new XMLWriter;
$oXMLWriter->openMemory();
$oXMLWriter->startDocument('1.0', 'UTF-8');
$oXMLWriter->startElement('test');
$oXMLWriter->text('Hello, World!');
$oXMLWriter->endElement();
$oXMLWriter->endDocument();
echo $oXMLWriter->outputMemory(TRUE);
?>


Dit werkt en geeft een xml document terug.
mijn echo: <test>Hello world</test>

Nu wil ik dit script in een ander script bijplaatsen en de outputMemory dan dmv POST naar een url sturen.
Echter als ik header('Content-type: text/xml; charset=UTF-8'); erin laat staan krijg ik een foutmelding header already sent.
Laat ik hem eruit dan geeft de ontvangende url de foutmelding dat er geen xml tags aanwezig zijn.

Zonder de header geeft de echo alleen hello world, met de header <test>Hello world</test>
Hoe stuur ik deze header mee in mijn output??
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:05:03
 
No One

No One

08/01/2013 14:30:29
Quote Anchor link
zitten er spatiesboven de < ?php tag? heb je session_start(); gebruikt? echo je daarboven je content type header iets?
Gewijzigd op 08/01/2013 14:33:16 door No One
 
Denny Notmeijer

Denny Notmeijer

08/01/2013 14:37:41
Quote Anchor link
weet niet, waarschijnlijk wel en ja.

het script stukje moet in een hele lange script bijgeplaatst worden. (in opencart software)
Zodat ik uiteindelijk iets krijg in de trent van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
blablabla
xml gedeelte
blbalbalba
?>

<html>
<body>
etc.

plaats ik de header hierbij dan verk***t dit mijn hele script.
maar doe ik zonder de header dan stuurt de post de niet een xml maar alleen de stukken tussen de tags.

zelfs als ik alleen al dit zou doen krijg ik al foutmeldingen.
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
header('Content-type: text/xml; charset=UTF-8');
$oXMLWriter = new XMLWriter;
$oXMLWriter->openMemory();
$oXMLWriter->startDocument('1.0', 'UTF-8');
$oXMLWriter->startElement('test');
$oXMLWriter->text('Hello, World!');
$oXMLWriter->endElement();
$oXMLWriter->endDocument();
$data = $oXMLWriter->outputMemory(TRUE);
?>

<form action='https://www.xxxxx.php' method="post">
<INPUT type="submit" value=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $data ?>
>
</form>


weet niet waarom maar het forum splits de code, heb het in een quote geplaats..
Gewijzigd op 08/01/2013 14:40:17 door Denny Notmeijer
 
No One

No One

08/01/2013 14:41:47
Quote Anchor link
dus...je wilt html, dan de xml, en dan de rest van de html??? dat gaat dus niet werken he ;) die moet je dan in een iframe plaatsen of iets dergelijks...

Toevoeging op 08/01/2013 14:43:00:

dit forum herkent de <php tags...de rest niet...vandaar..als je een heel stuk code hebt zoals deze, dan moet je die tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
en [ / code ] plaatsen (minus de spaties)
 
Denny Notmeijer

Denny Notmeijer

08/01/2013 14:51:39
Quote Anchor link
wat ik wil is de data die gegenereert wordt in de html omzetten naar een xml en deze posten naar de url.
het gekke is dat als ik file_put_contents($file,$data) gebruik dan staat in de file wel de tags maar doe ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<form action='https://xxxxxxxxxx.php' method="post">
<INPUT type="submit" value=<?php $data ?>>
</form>

dan geeft de ontvangende url aan dat er geen tags zijn opgegeven.
Mijn conclusie dus dat er iets met die header moet gebeuren..(of ik heb het fout..)
ps ik heb geen inzicht in het ontvangende script, zie alleen de output.

de url http://www.liingerie.nl/admin/testpostdata.php

Toevoeging op 08/01/2013 15:02:22:

Ik heb m al, stupid me...
er moet nog een input hidden bij met value $data

bedankt voor de hulp
Gewijzigd op 08/01/2013 14:53:36 door Denny Notmeijer
 
No One

No One

08/01/2013 15:03:12
Quote Anchor link
dus..de xml in de vorm van een string...en die wil je submitten naar een formulier??
 
Denny Notmeijer

Denny Notmeijer

08/01/2013 15:05:13
Quote Anchor link
ja,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$oXMLWriter
= new XMLWriter;
$oXMLWriter->openMemory();
$oXMLWriter->startDocument('1.0', 'UTF-8');
$oXMLWriter->startElement('test');
$oXMLWriter->text('Hello, World!');
$oXMLWriter->endElement();
$oXMLWriter->endDocument();
$data = $oXMLWriter->outputMemory(TRUE);
?>

<form action='https://www.erotischegroothandel.nl/script/autoorder.php' method="post">
<input type='hidden' name='data' value=<?php $data ?>>
<INPUT type="submit" value='klik hier'>

werkt en dan is de header niet nodig..
na urenlang kl**ten mis je soms de simpelste dingen :-)

Toevoeging op 08/01/2013 15:26:41:

toch nog een vraagje:
als ik nu echo geeft hij alleen de text tussen de tags weer.
Hoe kan ik de tags ook mee echoën?
Gewijzigd op 08/01/2013 15:06:33 door Denny Notmeijer
 
No One

No One

08/01/2013 16:10:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
htmlentities($data);
?
 
Denny Notmeijer

Denny Notmeijer

08/01/2013 16:18:00
Quote Anchor link
:-) helemaal te gek! Bedankt !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.