zelf een md5 maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christoph e

christoph e

05/01/2011 19:32:55
Quote Anchor link
is het mogelijk om zelf een code te maken zoals md5
zo ja? hoe?

groetjes christophe
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:19:53
 
Jelmer -

Jelmer -

05/01/2011 19:36:26
Quote Anchor link
Cryptografie is hogere orde wiskunde. Zo'n formule goed implementeren is al redelijk lastig, laat staan er eentje ontwikkelen.

Waarvoor wil je er eentje maken?
 
Christoph e

christoph e

05/01/2011 19:40:51
Quote Anchor link
inlogsysteem ik wil dat zeer goed bevijligen

maar blijkbaar is dat niet zo simpel en ik had niet gedacht aan wiskunde ik dacht aan dit

0001 x
0354 B
8773 C

en dat dan xbc xbc 001_0354_8773-001_0354_8773 zou zijn

bedankt voor de snelle reactie
 
Jens V

Jens V

05/01/2011 19:43:15
Quote Anchor link
Voor een veilig inlogsysteem kan je gewoon md5 of sha1 gebruiken hoor. Eventueel met een salt...
 
Christoph e

christoph e

05/01/2011 19:45:08
Quote Anchor link
ik heb al website's gezien waar je gewoon de md5 code kunt latenomzetten en omgekeert ook

is dat dan nog vijlig
 
Jens V

Jens V

05/01/2011 19:50:33
Quote Anchor link
Christophe op 05/01/2011 19:45:08:
ik heb al website's gezien waar je gewoon de md5 code kunt latenomzetten en omgekeert ook

is dat dan nog vijlig


Opnieuw, let eens op je schrijfwijze...

En dat terug omzetten is enkel mogelijk doordat daar een grote database achter zit. Er bestaat geen (althans legaal) decryptie-algoritme voor de goede beveiligingen zoals md5 of sha. En in de eerste plaats zou dat al geen probleem mogen zijn. Als je website veilig in een zit kunnen mensen je hashes niet eens te zien krijgen.
Gewijzigd op 11/06/2012 10:17:57 door B a s
 
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 19:51:54
Quote Anchor link
Je kunt md5 gebruiken door;

als je een variabele $wachtwoord te beveiligen
md5($wachtwoord) te typen.

Je moet, als je md5 in een database zet wel de strings met elkaar vergelijken
$wachtwoorduitdatabase = md5($wachtwoord)
 
Christoph e

christoph e

05/01/2011 19:54:38
Quote Anchor link
a ok bedankt dus md5 is vijlig ondanks al die omzet website's

bedankt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2011 20:15:02
Quote Anchor link
Christophe e op 05/01/2011 19:54:38:
a ok bedankt dus md5 is vijlig ondanks al die omzet website's

bedankt

Het is 'veilig'.

En omzet-websites bestaan niet, alleen sites waarvan de 32-tekens lange hash en de uitkomt al bekend zijn.

Als je het echt veilig wilt hebben moet je een salt gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$password
= "kast";
$salt = ")_(Dit Is een VeilGe Salt^%";
$password = md5($salt.$password);
?>


Uiteraard moet je bij een controle ook de $salt eraan vastplakken.
En houd je $salt ook goed geheim.

Het komt er dus op neer dat een password: ")_(Dit Is een VeilGe Salt^%kast"
gewoon niet terug te herleiden is.
Gewijzigd op 07/05/2012 22:28:21 door Roel -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.