Zelfde script. Verschillende map. Verschillend resultaat ???

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

El Grimbo

El Grimbo

07/10/2010 22:30:00
Quote Anchor link
Hi forum

Ik ben nu wel heel verbaasd. Het nu volgende script geeft in de ene map
(in de htdocs op apache op windows )
correct ü in het woord bürgerzentrum dat opgeslagen is in de database
en in een andere map
b fffd rgerzentrum (fffd of vierkantje, je weet wel)

Wat kan daarvan de oorzaak zijn????

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
$database = "mijndb";
$hostname = "mijnhost";
$username = "elgrimbo";
$password = "mijnpass";
if (!($connection= @ mysql_connect($hostname, $username, $password))) exit('kan niet verbinden');  
if (!mysql_select_db($database, $connection))exit('kan database niet selecteren');
    $sqlx = "SELECT flocatie FROM tbllocatie WHERE flocatie like '%zentrum%'";
    if (!($tempx  = mysql_query($sqlx)))    die(mysql_error());
    $fetchx = mysql_fetch_row($tempx);
    echo '<h1>'.$fetchx[0].'</h1>';
?>


alvast bedankt

eG
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:29:21
 

07/10/2010 22:40:29
Quote Anchor link
- Gebruik geen foutonderdrukking met @.
- Gebruik normale foutafhandeling. Geen die of exit.

Zorg dat alles de juiste karakterset instelling heeft, webpagina, php, sql.
Niet zo lang geleden ook al een topic over geweest.
 
El Grimbo

El Grimbo

07/10/2010 22:42:37
Quote Anchor link
Dank voor je reactie karlkarl maar ik gebruik het identieke script in 2 verschillende mappen stel in beide geen characterset in en krijg een verschillend resultaat???

De characterset is overigens consequent latin1 in de map waar het fout gaat.
Gewijzigd op 07/10/2010 22:43:52 door El Grimbo
 

07/10/2010 22:46:24
Quote Anchor link
Doordat je geen karakterset instelt kan / is het dus overal anders.
Ik hoop dat je de echte latin1 gebruikt en niet die rare rommel van mysql.
 
El Grimbo

El Grimbo

07/10/2010 22:48:48
Quote Anchor link
wel in de html ISO-8859-1 maar niet in mysql (daar latin1) php is toch standaard ISO-8859-1?

Ik kan zo snel niet vinden of je ISO-8859-1 kan instellen in Mysql. Ik kan in Heidi (een client) alleen latin1 kiezen.
Gewijzigd op 07/10/2010 22:50:55 door El Grimbo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.