zend includen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 20:50:26
Quote Anchor link
hallo, ik ben even bezig geweest. met classes maken en ik heb de zend framework even gedownload om te kijken hoe de classes opgebouwd worden enz zodat ik kan afkijken hoe ik mijn class kan maken. nu heb ik de hele tijd als ik mijn eigen class wilde gebruiken gewoon het filetje geinclude met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include ('classfile.php');
?>


maar die van zend is heel uitgebreid. in de installation guide heb ik gelezen dat ik het gewoon moet includen en klaar en heb wat gegoogled en ben tot deze code gekomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

define('APPLICATION_PATH', realpath(dirname(__FILE__)));
$paths = array(
    APPLICATION_PATH . '/../library'),
    '.',
);

set_include_path(implode(PATH_SEPARATOR, $paths);

?>


is dit de code die ik hiervoor moet gebruiken?

overigens heb ik de mappen van de framework uitgepakt in dezelfde map als mijn index.php dus het ziet er zo uit

map1
map2
library
index.php
map3
map4
etc etc.. is dit goed?


edit: ik heb ook nog dit liggen maar weet niet of dit er nu bij moet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
require_once 'Zend/Loader/Autoloader.php';
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
?>

op de website staat ook iets anders over in mijn htaccess maar dat is volgens mij voor productie omgeving.
Gewijzigd op 26/04/2012 20:53:42 door Reshad F
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 12:39:52
 
Henk PHP

Henk PHP

26/04/2012 21:34:43
Quote Anchor link
Zend gebruikt gewoon een autoloader, zodat als je een nieuwe object maakt en hij kan de klasse niet vinden, dan kijkt hij gewoon in een map. Als er in die map je klasse-file zit, dan include die hem. Daar heb je dus die autoloader voor nodig.

Hoe het verder precies gaat in Zend weet ik niet uit mijn hoofd, maar dan moet in die docs goed te vinden zijn.
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 21:43:16
Quote Anchor link
dus dit zou goed moeten zijn toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// eigen klasse map
 include('class_lib.php');

//zend framework

          define('APPLICATION_PATH', realpath(dirname(__FILE__)));
$paths = array(
    APPLICATION_PATH . '/../library'),
    '.',
);

set_include_path(implode(PATH_SEPARATOR, $paths);

          require_once 'Zend/Loader/Autoloader.php';
        Zend_Loader_Autoloader::getInstance();

  ?>
 
Wouter J

Wouter J

26/04/2012 23:16:31
Quote Anchor link
Ja, als je de autoloader van Zend wilt gebruiken in elk geval.

Ga anders eens de code regel voor regel door:
Regel 3) je include een class_lib.php (waarom?)
Regel 7) je maakt een constante aan die het absolute (realpath) van het index.php bestand bevat
Regel 8-11) je defineerd een paar paden waarin je klassen kan includen (in dit geval /../libary)
Regel 12) je set het include_path met al die paths in de array
Regel 14) je included het autoloader bestand van zend
Regel 15) je krijgt een instance van de Zend autoloader (omdat deze loader een singleton is)
Regel ??) je moet nog ergens de autoloader registreren?

Je had dit natuurlijk ook zelf kunnen doen door op PHP.net te kijken, ga het gewoon rustig door en probeer niet teveel te doen. Tevens vind ik Zend nou niet het beste framework om in de broncode te kijken, maar dat is misschien wel persoonlijk.

Kijk anders ook eens naar die andere topics over autoloading.
 
Reshad F

Reshad F

27/04/2012 00:00:13
Quote Anchor link
ik krijg nu een 500 error als ik zend op deze manier include.. maar ik denk dat het te maken heeft met ../library stukje

regel 3) die php file gebruik ik om mijn eigen gemaakte class in te zetten. of werkt dit niet i.c.m ZEND?

en wat vind jij een goed framework om van te spieken dan?

verder. de autoloader registreren gebeurt dit ook in een class? ik heb even op php.net gezocht en vond twee oplossingen

een was __autoloader en de ander was

spl_autoload_register(function($className)
{
require(str_replace('\\', '/', ltrim($className, '\\')) . '.php');
});

ik las ergens dat _autoloader misschien in de toekomst deprecated werd. is dit zo? welke moet ik nu hier gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

27/04/2012 08:57:26
Quote Anchor link
Je moet inderdaad eens kijken naar spl_autoload_register en het daarmee doen. En dan een autoload klasse maken of downloaden (van Zend of Symfony ofzo) en die dan gebruiken. Lees in de docs van die frameworks hoe je de autoload moet gebruiken en het komt helemaal goed.
Lees anders ook de topics die ik net heb gegeven, dit doe ik niet om leuk wat linkjes te posten maar om jou te helpen. Ik ga namelijk niet 10x hetzelfde uitleggen...

Ik vind eigenlijk geen 1 goed framework om te spieken, maar ik vind zelf die Symfony veel makkelijker spieken dan Zend, omdat die zo enorm gecompliceerd is.

Even nog een handige tutorial, als je toch aan de gang gaat met symfony: Create your framework en van flat naar OOP
 
De VeeWee

de VeeWee

27/04/2012 09:10:51
Quote Anchor link
Zend gebruikt de Autoloader (Zend_Loader_Autoloader) om zijn subclasses te laden. In de constructor wordt er een callback functie geregistreerd voor als er classes niet geladen zijn: dit gebeurd via spl_autoload_register. De functie word aangeroepen in Zend_Loader_Autoloader::__construct().
In deze autoloader kan je namespaces toevoegen. Deze worden gebruikt om te zien welke classes er mogelijk geladen kunnen worden. Standaard staat er Zend en ZendX dacht ik.

Wat er nu exact gebeurd is het volgende:
- php roept een class aan en die wordt niet gevonden
- spl autloader meld aan de geregistreerde autoloader functies dat de klasse niet te vinden is
- In deze geregistreerde autoload functies zit: Zend_Loader_Autoloader::autoload()
(- Deze autoload functie roept de instantie van de autoload klasse op. Bekijk even: singleton pattern om dit volledig te snappen.)
- Deze functie gaat dan voor elke geregistreerde namespace in de Zend_Loader_Autoloader op zoek naar die onbekende klasse/
- Per namespace wordt in uw include paths gezocht of deze classe gevonden kan worden. Bij zend is dat dan in de /library/Zend map.
- Als een juist bestand wordt gevonden, dan wordt dit gerequired en kan er dus gebruik gemaakt worden van uw klasse.


Met andere woorden. Als je gewoon uw custom Framework in de map library zet:
/library/Custom/
En je registreerd een namespace:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$loader = Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
$loader->registerNamespace('Custom');

(Deze code kan je dan best in de applicatie bootstrapper plaatsen)

Dan zorgt Zend framework ervoor, dat uw custom code gewoon geladen wordt door de autoloader.
 
Reshad F

Reshad F

27/04/2012 11:15:39
Quote Anchor link
@veewee dank! ik ga ermee aan de slag :) @wouter zou je mij dan ook aanraden om Symfony boven ZEND te gebruiken? (buiten het spieken om)
 
Wouter J

Wouter J

27/04/2012 15:17:55
Quote Anchor link
@Reshadd, ja maar dit is misschien veel meer persoonlijk. Bij Zend heb ik het gevoel van ik doe wat maar wat erachter zit zou ik totaal niet weten. Bij Symfony heb ik dat niet, ik vind het beter te begrijpen.

Ook vind ik de site van Symfony stukken beter qua design en pagina's enzo en helaas pas ik als designer daar ook mijn mening op aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.