Zend_form errors

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »
PHP Newbie

PHP Newbie

08/12/2008 16:55:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,

Ik maak met behulp van Zend_form een inlogformulier. Nu wil ik graag de randen rood maken wanneer er een fout is en ik wil graag eigen error_messages.

Ik heb al op google rondgezocht en vind wel dingen met zend_translate e.d. maar dat moet ik niet hebben.

Mijn form ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        parent::__construct($options);
        
        $this->setName('login');
    
        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty');
 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty');
 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
 
        $this->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit));
    }
}

?>


Groet
Newb
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 20:22:45
 
Thijs Damen

Thijs Damen

08/12/2008 17:22:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/12/2008 17:43:00
Quote Anchor link
Ook daar gebruiken ze de translation...

Edit:
Ik ben al wat verder, de error meldingen heb ik voor elkaar. Als er nog een betere oplossing is hoor ik het graag.

Nu zou ik graag nog willen weten hoe het mogelijk is de tekstvelden van een rode rand te voorzien in het geval van een error.

Mijn code nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        parent::__construct($options);
        $this    ->setName('login');

        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' => array(
                                                                    'isEmpty' => 'Geef een gebruiksnaam op',
                                                                )));

 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' => array(
                                                                'isEmpty' => 'Geef een wachtwoord op',
                                                            )));

 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
        
        $this    ->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit))
                ->
clearDecorators()
                ->
addDecorator('FormElements')
                ->
addDecorator('Form')
                ->
setElementDecorators(array(
                        array('ViewHelper'),
                        array('Errors', array('style' => 'color: red')),
                        array('Label'),
                        array('HtmlTag'),
                    ));

        // buttons do not need labels
        $submit->setDecorators(array(
            array('ViewHelper'),
            array('Description')
        ));
    }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 15:45:00
Quote Anchor link
boink
 
Tamara

Tamara

09/12/2008 15:50:00
Quote Anchor link
bij de array van de foutmelding een class meegeven aan het tekstveld. met die class kan je dan met css een rode rand geven?

edit: ik zat ff snel te googelen, en als je op zend+add+class googlet kom je er wel uit
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 15:53:00
Quote Anchor link
En hoe doen we dat?
 
Tamara

Tamara

09/12/2008 15:58:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 16:11:00
Quote Anchor link
Het toevoegen van een class aan de label tag is geen enkel probleem, maar dit moet pas gebeuren op het moment van een error, en daar zit hem het probleem ;-)
 
Tamara

Tamara

09/12/2008 16:23:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Oke, ik moet blijkbaar de isValid() functie overriden. Ik heb dus een nieuwe class:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
class MyValid_Form extends Zend_Validate_Abstract
{
    public function isValid($formData)
    {

        $isValid = parent::isValid($formData);
        
        if(!$isValid)
        {

            $errors = $this->getErrors();
            
            foreach($errors as $fn => $error)
            {

                if(empty($error)) continue;
                $el = $this->getElement($fn);
                $dec = $el->getDecorator('HtmlTag');
                $dec->setOption('class', 'witherrors');
            }
        }

        
        return $isValid;
    }
}

?>


Deze heb ik opgeslagen: application/controllers/helpers/isValid.php

Mijn formulier ziet er intussen zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        $this->addElementPrefixPath('MyValid', 'controllers/helpers/', Zend_Form_Element::VALIDATE);
        parent::__construct($options);
        $this    ->setName('login');

        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>     array(
                                                                                    'isEmpty' => 'Geef een gebruiksnaam op',
                                                                                )));

 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>    array(
                                                                                'isEmpty' => 'Geef een wachtwoord op',
                                                                            )));

 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
        
        $this    ->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit));
    }
}

?>


Maar er wordt geen class neergezet bij de velden met een error...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Thijs Damen

Thijs Damen

09/12/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Als je echt je eigen error_messages wilt zonder translate stel ik voor gewoon de files te veranderen?

zoek ze op in zend_validate_ en wijzig ze daar.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Nee, dat wil ik niet. De error messages zijn dynamisch en wil ik dus aan kunnen passen in het Model. Maar dat gedeelte werkt wel. Ik wil nu dus een mooie border om de velden met een error.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 18:57:00
Quote Anchor link
Poef
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.