Zoek formulier met GET

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas de vries

thomas de vries

24/05/2010 23:46:10
Quote Anchor link
Goedendag ben nu al dik 3 uur aan het knoeien met het volgende
ik heb dit script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<form method="GET" action="/p=member/s=search">
        Voorbeeld: "<b>a*</b>" zal een lijst genereren met alle namen die beginnen met een A!<br />
        <!--<input type="hidden" name="s" value="search"/>-->
        <input type="text" name="q" value="<?php if (isset($_REQUEST['q'])) { echo $_REQUEST['q']; } ?>"/>
        <input type="submit" value="Zoek"/>
        </form>

<?php
if($_GET['s'] == "search")
    {

        $_GET['q'] = preg_replace('/\*/','',$_GET['q']);
        $_GET['q'] = htmlspecialchars($_GET['q']);
        $_GET['q'] = addslashes($_GET['q']);
        $dbres = mysql_query("SELECT login,UNIX_TIMESTAMP(signup) AS signup,attack,defence,clicks,cash,bank,level,clan,login FROM users WHERE login LIKE  '".$_GET['q']."%' ORDER BY login LIMIT ".$begin.",30")or die (mysql_error());
    }

?>


Maar als ik nu zoek dan ziet mijn URL er zo uit
http://www.blaat.net/p=member/s=search?q=a

maar doet niks verander ik het naar zo
http://www.blaat.net/p=member/s=search/q=a

Dan laat ie wel de zoek resultaten zien.
Hoe kan ik dit verhelpen.
Heb ook al met POST gewerkt maar dan zie ik niks.

Alvast bedankt voor de hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:22:23
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

25/05/2010 00:05:11
Quote Anchor link
Lastig te zeggen, maar lijkt aan je RewriteRule te liggen. Staat achter je RewriteRule [QSA,L]?
Die QSA betekend: Query Append String, oftewel, plak de query string ook achter de omgeschreven URL.
De L betekend Last: hierna geen regels meer uitvoeren (deze heeft niks met je script te maken, maar vermoed wel dat deze achter je RewriteRule staat)
 
Remco nvt

Remco nvt

25/05/2010 00:05:19
Quote Anchor link
-----

Willem Jan was me voor.
Gewijzigd op 25/05/2010 00:06:39 door Remco nvt
 
Thomas de vries

thomas de vries

25/05/2010 08:24:54
Quote Anchor link
Probleem opgelost
had dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
RewriteEngine On
RewriteBase /

# Bestaande bestanden of mappen uitsluiten
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]

RewriteRule ^(.*?)$ $1 [L,QSA]
# Alles naar n parameter
RewriteRule ^(.*?)$ index.php?p=$1


Verandert naar dit

RewriteEngine On
RewriteBase /

# Bestaande bestanden of mappen uitsluiten
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]

RewriteRule ^(.*?)$ $1 [L]
# Alles naar n parameter
RewriteRule ^(.*?)$ index.php?p=$1 [L,QSA]


Dus de l,qsa op de verkeerde plek.
Gewijzigd op 25/05/2010 10:38:51 door thomas de vries
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.