Zoekbalk met 2 knoppen eronder

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Phillip Mango

Phillip Mango

19/10/2010 09:51:23
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben Sinds een week bezigmet PHP, dus nog niet echt veel ervaring..

Ik wil graag het volgende maar ik weet niet hoe ik dat moet doen.
Ik zou graag een zoekbalk willen op een lege pagina met wat knoppen.

Ik heb een database die vervolgens doorzocht moet worden.

Kan iemand mij opweg helpen?

Phillip
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 08:00:50
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/10/2010 09:56:27
 
- Mark -

- Mark -

19/10/2010 09:56:29
Quote Anchor link
Is dit een opdracht voor school?

Hoe ver ben je met je script of heb je nog helemaal niets geschreven?
 
Phillip Mango

Phillip Mango

19/10/2010 10:00:37
Quote Anchor link
Nee, een opdracht voor me stage.
Ik heb al wat code, zoals het opvragen van de database en het wijzigen van data.

Nu is dat alleen niet handig, want ik vraag nu de gehele database op.

Ik wil dus een zoekbalk waarin ik data kan zoeken.
Vervolgens op een pagina komen met resultaten en dan ze kunnen wijzigen of verwijderen.

Phillip
 
- Mark -

- Mark -

19/10/2010 10:04:52
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/sql/sql_where.asp

Met WHERE kun je het aantal opgehaalde resultaten beperken.
Gewijzigd op 19/10/2010 10:08:24 door - Mark -
 
Phillip Mango

Phillip Mango

19/10/2010 10:05:03
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:

<input name="search" type="text" onclick="if(this.value == 's'){this.value=''}" />

Maar hij moet in de midden, en daarna nog de 2 knoppen, en hij moet veel groter.

Phillip
 
- Mark -

- Mark -

19/10/2010 10:22:13
Quote Anchor link
Heel leuk, een stukje html. Ik zou eerst maar eens wat tutorials gaan lezen want op deze manier gaan we niet ver komen ben ik bang. Je hebt zo te zien geen enkele basis kennis. Kijk eens naar de websites die Jacco poste. Zodra je vast loopt op een bepaald stuk dan kun je dat hier vragen. Dit is veels te wazig allemaal.

Ik zou ook kleiner beginnen. Zodra je de basis beheerst kun je proberen om grotere projecten tot een goed einde te brengen.

PS wat voor soort stage volg je? Hoor je dit niet allang te weten als het in dezelfde richting is?
 
Phillip Mango

Phillip Mango

19/10/2010 10:27:50
Quote Anchor link
Oke, ik zal eens kijken.

Ik doe nu medewerker ICT niveau 3
Opzich krijg je daar geen programmeren, dus dit doe ik er gewoon bij.

Maar je hebt denk gelijk, eerst rustig beginnen.

Phillip
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/10/2010 10:41:06
Quote Anchor link
Phillip Mango op 19/10/2010 10:27:50:
Oke, ik zal eens kijken.

Ik doe nu medewerker ICT niveau 3
Opzich krijg je daar geen programmeren, dus dit doe ik er gewoon bij.

Maar je hebt denk gelijk, eerst rustig beginnen.

Phillip


Dan is er wat verandert sinds ik de opleiding deed denk ik want ik kreeg er gewoon basis programmeren bij
 
Phillip Mango

Phillip Mango

19/10/2010 10:42:48
Quote Anchor link
Ik zit nu in het eerste jaar, misschien dat ik in de volgende jaren nog wat krijg..
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/10/2010 10:47:04
Quote Anchor link
gelijk al stage in je eerste jaar? is dat niet een beetje vroeg?
 
Phillip Mango

Phillip Mango

19/10/2010 10:51:37
Quote Anchor link
um, sorry inmiddels 2e jaars:P

Mare is een zoekbalk met 2 knoppen eronder net als Google zonder functie echt zo moeilijk?

Phillip
 
- Mark -

- Mark -

19/10/2010 11:00:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form method="post" action="zoeken.php">
    <input type="text" name="data" id="data" />
    <input type="submit" name="zoeken" id="zoeken" value="Zoeken" />
      <input type="submit" name="gokje" id="gokje" value="Gokje" />
</form>


Dit is natuurlijk de basis en het ziet er niet uit. Dit kan natuurlijk allemaal worden aangepast. Maar begin gewoon bij het begin: HTML, CSS, PHP, MySQL.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/10/2010 11:22:57
Quote Anchor link
Phillip Mango op 19/10/2010 10:42:48:
Ik zit nu in het eerste jaar, misschien dat ik in de volgende jaren nog wat krijg..


Ik heb vanaf eerste moment dat ik binnenkwam programmeren gehad zon beetje maar goed dat zal ook wel ROC gerelateerd zijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.