Zoeken in database met LIKE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

03/09/2013 14:47:20
Quote Anchor link
beste allemaal,

wie kan mij helpen met onderstaande,

ik wil graag dat een gebruiker kan zoeken naar resultaten in een database.

nu wil ik graag met 1 query alle resultaten weergeven als er niet gezocht word en als er wel de gezocht word dat dan de query aangepast word met variabele input.

onderstaande heb ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if($_POST['zoekwoord'] !=""){

(
$inputZoekwoord = mysqli_real_escape_string($connect,$_POST['zoekwoord']));

$zoekwoord = 'WHERE product LIKE'%".$inputZoekwoord."%'"';

}

else{

$zoekwoord = "";
}


$query =("SELECT advertentieid, stelling, product, omschrijving, wanneer, prijs, prijsper, afbeelding FROM advertentieagf $zoekwoord ORDER BY advertentieid DESC ");

?>

het probleem ontstaat volgens mij bij het % teken in een variabele te zetten.

iemand een idee om dit op te lossen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:50:46
 
Kris Peeters

Kris Peeters

03/09/2013 14:55:21
Quote Anchor link
Gebruik dubbele quotes om SQL-strings te schrijven. Dat is meestal minder verwarrend.

Zorg dat je altijd goed beseft of de ' of " hoort bij php, of deel uitmaakt van de SQL-string.
Als je het niet zeker weet: echo dan die sql-string en zie of alles er okay uit ziet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$zoekwoord
= "WHERE product LIKE '%" . $inputZoekwoord . "%'";
?>


Bij jou was er geen spatie na LIKE
Gewijzigd op 03/09/2013 14:58:40 door Kris Peeters
 
Stefan H

stefan H

03/09/2013 15:00:51
Quote Anchor link
bedankt goeie tip werkt goed
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.