Zoeken in DB naar letters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem L

Willem L

17/06/2016 14:46:59
Quote Anchor link
Ben er nu even mee bezig.
Maar ik zie het niet.
Bedoeling is om een letter of woord met een
zoekopdracht uit de tabel zichtbaar
te krijgen.
Diverse code's uitgeprobeerd maar helaas.
Wat doe ik verkeerd?

Quote:
$zoekwoord = $_POST['zoekwoord'];
$result = mysql_query("SELECT * FROM gastenboek where * LIKE '%".$zoekwoord."%'",$conn);
$totalSearch = mysql_result($result, 0 ,0);quote]
Gewijzigd op 17/06/2016 14:58:54 door Willem L
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 12:53:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/06/2016 14:58:41
Quote Anchor link
Gelukkig hebben we ook [code]-tags op het forum ;-)

De vraag is eigenlijk: Wat gebeurt er precies? Deze code die je toont laat zelf uit zichzelf niks op het scherm zien. Hoogstens het eerste veld van de eerste rij tonen.

Verder nog een paar tips:
- Stap over op de MySQLi-driver, omdat de oude MySQL-driver in PHp 7 eruit is gehaald
- Er is SQL-injection aanwezig in je query. Iedereen kan je query manipuleren met de nodige gevolgen van dien.
 
Jan de Laet

Jan de Laet

17/06/2016 15:09:00
Quote Anchor link
WHERE * LIKE dat gaat niet. Op de plaats van * moet een veldnaam (kolomnaam) uit je tabel gastenboek komen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.