zoeken in DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick

Patrick

13/07/2009 19:26:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik wil mijn leden op voornaam kunnen zoeken in mijn database, daarvoor heb ik dit script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
$gebruiker
=mysql_real_escape_string($_POST["zoeknaar"]);
      $select  = "SELECT * FROM klanten WHERE voornaam LIKE '%".$gebruiker."%'"; ;
      echo $select;
        $sql = mysql_query($select) or die(mysql_error());
        $bestaat = mysql_num_rows($sql);
        
    if($bestaat == 0) {
    
    echo'<td class="row1" width="100%" colspan="4">Geen resultaten gevonden</td>';
  
  }

  else    {
echo "gelukt";
}

?>


Alleen als ik bijvoorbeel I intyp en die letter komt voor in een naam dan krijg ik die naam al als resultaat.
Ik wil hem dus graag wat specifieker maken daarin, hoe werkt dat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 13:08:41
 
Mr.Ark

Mr.Ark

13/07/2009 19:29:00
Quote Anchor link
=> http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=65764&lasttopic=1

Kijk eens hier naar, Had gister even snel wat in elkaar geknutseld.
 
Joep Bogaers

Joep Bogaers

13/07/2009 19:34:00
Quote Anchor link
Ik werk meestal met REGEXP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM klanten WHERE voornaam REGEXP '".$gebruiker."'"

Ik weet alleen niet zeker of dat is wat je bedoelt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joep Bogaers
 
Mr.Ark

Mr.Ark

13/07/2009 19:39:00
Quote Anchor link
joep schreef op 13.07.2009 19:34:
Ik werk meestal met REGEXP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM klanten WHERE voornaam REGEXP '".$gebruiker."'"

Ik weet alleen niet zeker of dat is wat je bedoelt...


Gebruik dat maar niet, LIKE is veel sneller.
 
Joep Bogaers

Joep Bogaers

13/07/2009 19:54:00
Quote Anchor link
Is LIKE sneller? Nooit geweten...
Sorry
 
Patrick

Patrick

14/07/2009 00:47:00
Quote Anchor link
Ja maar met dat like blijf ik met hetzelfde probleem zitten als in starttopic vermeld.
 
Mr.Ark

Mr.Ark

14/07/2009 00:49:00
 
Afra ca

Afra ca

14/07/2009 07:53:00
Quote Anchor link
De volledige kracht benutten van full-text search vind je hier:

http://netters.nl/fulltext-search-in-mysql
 
Mr.Ark

Mr.Ark

14/07/2009 08:25:00
Quote Anchor link
Afra schreef op 14.07.2009 07:53:
De volledige kracht benutten van full-text search vind je hier:

http://netters.nl/fulltext-search-in-mysql


@ Alfa, uhhh bedoel Afra ^-^

Als ik naar die site ga, Dan krijg ik virus meldingen.
 
Patrick

Patrick

14/07/2009 11:12:00
Quote Anchor link
Okee, ik doe het nu zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$query1
="SELECT bid, branche, bedrijfsnaam, plaats, zoektags, MATCH (bedrijfsnaam, zoektags) AGAINST ('$naamvantekstveld') AS score FROM bedrijven WHERE MATCH (bedrijfsnaam,zoektags) AGAINST('$naamvantekstveld')";
?>


Alleen nou moet ik EXACT het woord intypen anders zijn er geen resultaten.
Er zijn toch genoeg zoekmachines dat je een deel intypt en dat al het relevante gevonden wordt?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

14/07/2009 11:17:00
Quote Anchor link
Dat je dat dat heerlijk simpele queries e.d. voor waren? Dan was ik een aantal jaar geleden wel de strijd met google aan gegaan :P
 
Afra ca

Afra ca

14/07/2009 12:39:00
Quote Anchor link
@ Patrick,

als je nou even goed de syntax van fulltext search bekijkt zie je dat je geen WHERE nodig hebt....... En haal vars buiten quotes

Dus je query wordt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query1
="SELECT bid, branche, bedrijfsnaam, plaats, zoektags FROM bedrijven MATCH (bedrijfsnaam, zoektags) AGAINST ('".$naamvantekstveld."')";
?>


@Ark:

Niet om je in paniek te laten rondrennen, maar met netters.nl is niks aan de hand. Vaak duidt je melding erop dat juist de client een probleempje met spyware/virussen heeft......
 
Mr.Ark

Mr.Ark

14/07/2009 12:48:00
Quote Anchor link
@ Afra

Bedoel je dat het dan aan mij ligt?, Heb het alleen maar bij die site.
Hij geeft het volgende aan:

Opgeroepen bestand is geinfecteerd
Bestandsnaam: netters.nl/mint/?js
Bedreiging naam: Virus gevonden HTML/Framer
Procesnaam: c:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

Melding wordt gegeven door Web Shield (AVG 8.5)

Niet dat ik bang ofzo wordt van die virus, Maar dacht, Meld het even ^-^
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.