zoeken met een query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Beem

beem

05/10/2004 11:33:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<? php
"SELECT naam, categorie, beschrijving, taal
FROM woorden  
WHERE taal IS "
frans" OR taal IS "engels" OR taal IS "duits" AND categorie='".$_POST["categorie"]."' AND naam like'%".$_POST["zoekterm"]."%'" or die (mysql_error());

?>


Deze query werkt niet, ik heb al veel geprobeerd, alleen hij werkt maar niet. De fout zit hem bij de where statement. Wie weet hoe ik dit wel kan doen?

De talen krijgt hij uit meerdere checkboxen. Het lukt me wel om een resultaat te geven als 1 checkbox is aangevinkt, alleen niet wanneer ze allemaal zijn aangevinkt.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 16:36:48
 
B a s
Beheerder

B a s

05/10/2004 11:48:00
Quote Anchor link
sowieso doe " en " veranderen in ' '
dus

WHERE taal IS `frans` OR taal IS `engels`

en:


AND naam like'%".$_POST["zoekterm"]."%'"

vervangen door

AND naam LIKE '%" . $_POST['zoekterm'] . "%'


dus in totaal:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$sql
= "SELECT naam, categorie, beschrijving, taal
FROM woorden  
WHERE taal IS 'frans' OR taal IS 'engels' OR taal IS 'duits' AND categorie = '"
. $_POST['categorie'] . "' AND naam LIKE '%" . $_POST['zoekterm'] . "%'";
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
?>


als dit niet werkt, vertel dan eens wat voor foutmelding je krijgt?
 
Beem

beem

05/10/2004 13:19:00
Quote Anchor link
Nu werkt hij inderdaad wel. Alleen werkte het ook als ik het gedeelte van taal weghaalde, omdat hij op elke taal moest zoeken.
 
Mitch X

Mitch X

05/10/2004 13:34:00
Quote Anchor link
Ja, omdat dat de error veroorzaakte :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.