zoeken op trefwoord maar als resultaat afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carel

Carel

07/01/2008 14:44:00
Quote Anchor link
Ik wil zoeken op trefwoord maar als resultaat de afbeelding die bij dat trefwoord tonen. Ik heb deze code alleen loop ik vast nu met het weergeven van de afbeelding die bij het record van de gevonden trefwoord weergeeft. Nu weergeef ik alleen de trefwoordreeks die bij de afbeelding hoort. (in afbeelding staat locatie en naam bestand opgeslagen dus weergeven kan met img....)

alvast bedankt voor hulp

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

$zoeken = $_POST['zoeken'];

$sql = "
    SELECT trefwoord
    FROM afbeelding
    WHERE trefwoord LIKE '%"
.$zoeken."%'
    "
;

$res = mysql_query($sql);

if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{


while ($row = mysql_fetch_array($res))
{

echo "search results: <b>$row[trefwoord]</b></p>";
}


echo "<a href=\"zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a>";
}

else
{
echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";

echo "<p><a href=\"zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 16:25:34
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 14:47:00
Quote Anchor link
In je SELECT query selecteer je alleen het trefwoord uit de database. Je zult ook de thumbnail moeten ophalen, dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= "
    SELECT trefwoord, thumbnail
    FROM afbeelding
    WHERE trefwoord LIKE '%"
.$zoeken."%'
"
;
?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/01/2008 14:48:00
Quote Anchor link
En je datamodel?
 
Carel

Carel

07/01/2008 14:55:00
Quote Anchor link
Uh jah idd Blanche, maar hoe toon ik de afbeelding dat bij de gevonden trefwoord hoort. Ik wil niet gevonden trefwoord zien maar idd thumbnail.

datamodel???

uhm

wellicht dat dit helpt?

http://aycu20.webshots.com/image/40579/2001541376150731823_rs.jpg
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 14:58:00
Quote Anchor link
Precies op dezelfde manier als je nu het trefwoord weergeeft. Maar nu gebruik je $row['thumbnail'] in het src attribuut van de <img> tag.

Dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" />';
?>


ps.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$zoeken
= $_POST['zoeken'];
?>

Zorg dat je hier nog even dit van maakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$zoeken
= mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);
?>

Je kunt een $_POST variabele namelijk nooit onbeveiligd in een query gebruiken...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

07/01/2008 15:05:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 07.01.2008 14:58:
Je kunt mag op straffe van de dood een $_POST variabele namelijk nooit onbeveiligd in een query gebruiken...
;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 15:09:00
Quote Anchor link
Mwah, van mij mag het best hoor. Als iemand echt graag een onveilig systeem wil maken, moeten ze dat vooral doen. Ik zou er alleen nooit verantwoordelijk voor willen zijn :-)
 
Carel

Carel

07/01/2008 15:26:00
Quote Anchor link
Met die image thingie

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ',' or ';' line 35 in dit geval lijn 20

Is het overigens met die

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']); ?>


wel veilig?


FOUTMELDING MET DEZE SCRIPT
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

$zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);

$sql = "
    SELECT thumbnail, trefwoord
    FROM afbeelding
    WHERE trefwoord LIKE '%"
.$zoeken."%'
    "
;

$res = mysql_query($sql);

if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{


while ($row = mysql_fetch_array($res))
{

echo "search results: '<img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" />';</p>";
}


echo "<a href=\"zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a>";
}

else
{
echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";

echo "<p><a href=\"zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.