Zoekresultaat klopt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Carel

Carel

10/01/2008 15:24:00
Quote Anchor link
Ik heb 3 gegevens die de gebruiker kan invoeren gemaakt. Zoeken op CATEGORIE en ZOEKEN IN (bijv omschrijving, trefwoord, alles) bij zoekenin kan gebruiker zoeken op tekst. Maar ik doe kennelijk iets fouts in onderstaande script. Want als ik zoek op bijv categorie "site" in "trefwoord" met de term film zou ik niets moeten vinden. Ik krijg echter wel resultaten van een andere categorie te zien waarin het trefwoord film staat

Alvast bedankt voor hulp


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
elseif ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' &&  $_POST['zoekenin'] == 'omschrijving' || $_POST['zoekenin'] == 'trefwoord' )
{
    $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
            $like = "";            
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
            $like = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {
                if($k == 0)
                {
                    $like .= " `$_POST[zoekenin]` LIKE '%".$v."%' ";
                }
                else
                {
                    $like .= "AND `$_POST[zoekenin]` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }
    $sql = "
    SELECT
        thumbnail,
        trefwoord,
        categorie,
        omschrijving
    FROM
        afbeelding
    WHERE
        categorie LIKE '$_POST[zoekopcategorie]' AND
        ".$like."
";
}
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 23:41:30
 
Frank -

Frank -

10/01/2008 15:36:00
Quote Anchor link
Waarom ga je eerst controleren of de categorie wel de juiste waarde heeft? Wanneer deze een ongeldige waarde heeft, zal de query gewoon geen resultaten opleveren. Dat is normaal gedrag en wel zo flexibel: Een nieuwe categorie in je database zetten zonder dat je direct de php-code moet openbreken en aanpassen.

Jouw datamodel is verder niet goed, de categorieen zet je in een aparte tabel en die koppel je aan de tabel 'afbeelding'. Dit scheelt weer een berg ellende.

Backtics ` horen niet in SQL thuis, gooi dit weg en gebruik ze nooit meer. Userinput ($_POST) mag je nooit vertrouwen en mag nooit zo in een query zetten. Gebruik minimaal mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Carel

Carel

10/01/2008 15:57:00
Quote Anchor link
Ik controleer omdat er ook andere mogelijkheden zijn waarop de gebruiker zoekt. Op basis van die controle voert mijn script een code uit om te zoeken zoals je hierboven ziet. Ik heb nog meer scripten maar wilde alleen maar 1 neerzetten anders werd het onovezichtelijk voor jouw waar het probleem is en onduidelijk. Ik snap je punt over openbreken van categorie in php maar die categorieeen zijn blijvend en veradanderen niet meer.

Ik zet niets in een tabel ik haal het UIT de tabel om dat vervolgens weer tegen als thumbnail het resultaat te tonen. Dat van Backtics wist ik niet, maar hoe moet het dan wel? Hoe kan ik ervoor zorgen dat het wel werkt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
elseif ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' &&  $_POST['zoekenin'] == 'omschrijving' || $_POST['zoekenin'] == 'trefwoord' )
{
    $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
            $like = "";            
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
            $like = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {
                if($k == 0)
                {
                    $like .= " `$_POST[zoekenin]` LIKE '%".$v."%' ";
                }
                else
                {
                    $like .= "AND `$_POST[zoekenin]` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }
    $sql = "
    SELECT
        thumbnail,
        trefwoord,
        categorie,
        omschrijving
    FROM
        afbeelding
    WHERE
        categorie LIKE  `mysql_real_escape_string($_POST[zoekopcategorie])` AND
        ".$like."
";
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
Frank -

Frank -

10/01/2008 16:09:00
Quote Anchor link
Carel schreef op 10.01.2008 15:57:
Ik controleer omdat er ook andere mogelijkheden zijn waarop de gebruiker zoekt. Op basis van die controle voert mijn script een code uit om te zoeken zoals je hierboven ziet. Ik heb nog meer scripten maar wilde alleen maar 1 neerzetten anders werd het onovezichtelijk voor jouw waar het probleem is en onduidelijk. Ik snap je punt over openbreken van categorie in php maar die categorieeen zijn blijvend en veradanderen niet meer.

Ik zet niets in een tabel ik haal het UIT de tabel om dat vervolgens weer tegen als thumbnail het resultaat te tonen. Dat van Backtics wist ik niet, maar hoe moet het dan wel? Hoe kan ik ervoor zorgen dat het wel werkt

En wat hebben die andere manieren te maken met jouw huidige en vooral verkeerde manier te maken?

En nog veel onoverzichtelijker kan het haast niet worden, jouw huidige code is een bende. Gooi die kansloze controles uit je code en laat de database het lekker zelf uitzoeken. Jij controleert of er input is, beveiligt deze en slingert de hele zooi de database in. Die gaat dan voor jou aan de slag en levert vanzelf wel resultaten op. Of niet, dat hoort er bij.

En dat er niks meer aan de categorieen verandert.... Lijkt me een gebrek aan ervaring, er verandert namelijk altijd wat. Daarnaast mag jouw code niet afhankelijk zijn van de inhoud van de database, je gaat dus geen hardcoded data in je php-code zetten. Waar heb je anders een database voor nodig?

Backtics gooi je gewoon weg en daarmee klaar.

Tip: Ga eerst je datamodel aanpassen, daar zit nu het grootste probleem. Nu verder gaan met de huidige opzet, zal je alleen maar verder in de problemen helpen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.