Zoekresultaat klopt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »
Carel

Carel

10/01/2008 15:24:00
Quote Anchor link
Ik heb 3 gegevens die de gebruiker kan invoeren gemaakt. Zoeken op CATEGORIE en ZOEKEN IN (bijv omschrijving, trefwoord, alles) bij zoekenin kan gebruiker zoeken op tekst. Maar ik doe kennelijk iets fouts in onderstaande script. Want als ik zoek op bijv categorie "site" in "trefwoord" met de term film zou ik niets moeten vinden. Ik krijg echter wel resultaten van een andere categorie te zien waarin het trefwoord film staat

Alvast bedankt voor hulp


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
elseif ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' &&  $_POST['zoekenin'] == 'omschrijving' || $_POST['zoekenin'] == 'trefwoord' )
{
    $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
            $like = "";            
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
            $like = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {
                if($k == 0)
                {
                    $like .= " `$_POST[zoekenin]` LIKE '%".$v."%' ";
                }
                else
                {
                    $like .= "AND `$_POST[zoekenin]` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }
    $sql = "
    SELECT
        thumbnail,
        trefwoord,
        categorie,
        omschrijving
    FROM
        afbeelding
    WHERE
        categorie LIKE '$_POST[zoekopcategorie]' AND
        ".$like."
";
}
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 21:37:31
 
Frank -

Frank -

10/01/2008 15:36:00
Quote Anchor link
Waarom ga je eerst controleren of de categorie wel de juiste waarde heeft? Wanneer deze een ongeldige waarde heeft, zal de query gewoon geen resultaten opleveren. Dat is normaal gedrag en wel zo flexibel: Een nieuwe categorie in je database zetten zonder dat je direct de php-code moet openbreken en aanpassen.

Jouw datamodel is verder niet goed, de categorieen zet je in een aparte tabel en die koppel je aan de tabel 'afbeelding'. Dit scheelt weer een berg ellende.

Backtics ` horen niet in SQL thuis, gooi dit weg en gebruik ze nooit meer. Userinput ($_POST) mag je nooit vertrouwen en mag nooit zo in een query zetten. Gebruik minimaal mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Carel

Carel

10/01/2008 15:57:00
Quote Anchor link
Ik controleer omdat er ook andere mogelijkheden zijn waarop de gebruiker zoekt. Op basis van die controle voert mijn script een code uit om te zoeken zoals je hierboven ziet. Ik heb nog meer scripten maar wilde alleen maar 1 neerzetten anders werd het onovezichtelijk voor jouw waar het probleem is en onduidelijk. Ik snap je punt over openbreken van categorie in php maar die categorieeen zijn blijvend en veradanderen niet meer.

Ik zet niets in een tabel ik haal het UIT de tabel om dat vervolgens weer tegen als thumbnail het resultaat te tonen. Dat van Backtics wist ik niet, maar hoe moet het dan wel? Hoe kan ik ervoor zorgen dat het wel werkt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
elseif ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' &&  $_POST['zoekenin'] == 'omschrijving' || $_POST['zoekenin'] == 'trefwoord' )
{
    $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
            $like = "";            
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
            $like = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {
                if($k == 0)
                {
                    $like .= " `$_POST[zoekenin]` LIKE '%".$v."%' ";
                }
                else
                {
                    $like .= "AND `$_POST[zoekenin]` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }
    $sql = "
    SELECT
        thumbnail,
        trefwoord,
        categorie,
        omschrijving
    FROM
        afbeelding
    WHERE
        categorie LIKE  `mysql_real_escape_string($_POST[zoekopcategorie])` AND
        ".$like."
";
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
Frank -

Frank -

10/01/2008 16:09:00
Quote Anchor link
Carel schreef op 10.01.2008 15:57:
Ik controleer omdat er ook andere mogelijkheden zijn waarop de gebruiker zoekt. Op basis van die controle voert mijn script een code uit om te zoeken zoals je hierboven ziet. Ik heb nog meer scripten maar wilde alleen maar 1 neerzetten anders werd het onovezichtelijk voor jouw waar het probleem is en onduidelijk. Ik snap je punt over openbreken van categorie in php maar die categorieeen zijn blijvend en veradanderen niet meer.

Ik zet niets in een tabel ik haal het UIT de tabel om dat vervolgens weer tegen als thumbnail het resultaat te tonen. Dat van Backtics wist ik niet, maar hoe moet het dan wel? Hoe kan ik ervoor zorgen dat het wel werkt

En wat hebben die andere manieren te maken met jouw huidige en vooral verkeerde manier te maken?

En nog veel onoverzichtelijker kan het haast niet worden, jouw huidige code is een bende. Gooi die kansloze controles uit je code en laat de database het lekker zelf uitzoeken. Jij controleert of er input is, beveiligt deze en slingert de hele zooi de database in. Die gaat dan voor jou aan de slag en levert vanzelf wel resultaten op. Of niet, dat hoort er bij.

En dat er niks meer aan de categorieen verandert.... Lijkt me een gebrek aan ervaring, er verandert namelijk altijd wat. Daarnaast mag jouw code niet afhankelijk zijn van de inhoud van de database, je gaat dus geen hardcoded data in je php-code zetten. Waar heb je anders een database voor nodig?

Backtics gooi je gewoon weg en daarmee klaar.

Tip: Ga eerst je datamodel aanpassen, daar zit nu het grootste probleem. Nu verder gaan met de huidige opzet, zal je alleen maar verder in de problemen helpen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.