Zoekresultaten weergeven op bepaalde locaties

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carel

Carel

09/01/2008 20:04:00
Quote Anchor link
Zoals een aantal van jullie weten ben ik druk bezig met een simpel zoekmachine in elkaar te zetten. Mede door de steun en hulp van Blanche heb ik veel problemen kunnen oplossen die ik tegen kwam.

Ik heb de onderstaande code gebruikt om te zoeken. Nu zou ik graag de zoekresultaten willen tonen op bepaalde locaties in het scherm. Met de huidige code komen de thumnails als resultaat onder elkaar ik vroeg me af hoe ik per gevonden zoekresultaat kan bepalen waar deze komt te staan..

Alvast bedankt voor suggesties of verwijzingen of eventuele voorbeelen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
require_once("../../DBconnections/databaseconnectionuploaden.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>
<!--inputvelden voor gebruiker om te zoeken-->
<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
    Zoek op categorie:<br>
    <select name="zoekopcategorie">
        <option value="Bibliotheek">Bibliotheek</option>
        <option value="Conferentie">Conferentie</option>
        <option value="BVBo7">NVB07</option>
        <option value="Onderwijs">Onderwijs</option>
        <option value="Onderzoek">Onderzoek</option>
        <option value="Publicatie">Publicatie</option>
        <option value="Raak project">Raak project</option>
        <option value="Related">Related</option>
        <option value="Site">Site</option>
        <option value="Subsidie">Subsidie</option>
        <option value="Under content creation">Under content creaction</option>
        <option value="Jongeren">Jongeren</option>
        <option value="Zonder categorie">Zonder categorie</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    in:<br>
    <select name="zoekenin">
        <option value="omschrijving">Omschrijving</option>
        <option value="trefwoord">Trefwoord</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    Met <b>alle</b> woorden (hoofdlettergevoelig):
    <input name="zoeken" type="text" id="zoeken" size="30"><P>
    <input type="submit" value="zoeken"><P>
</form>

<?php      
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);

//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
        if ($_POST['zoekenin'] == 'alles')
        {

//zoeken op alles de ingevoerde zoekwoord mag in 1 of meerdere tabellen voorkomen (zie or regel 60 OR)
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
//zorgt ervoor dat de variabelen weer leeg zijn (vooral belangrijk na een al reeds uitgevoerde zoekopdracht
            $like = "";            
            $like2 = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {

                if($k == 0)
                {

                    $like .= "`trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "`omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }

                else
                {
                    $like .= "AND `trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "AND `omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }

            $sql = "
                SELECT
                    thumbnail,
                    trefwoord,
                    omschrijving
                FROM
                    afbeelding
                WHERE
                    "
.$like." OR
                    "
.$like2."
            "
;
        }

        elseif ($_POST['zoekenin'] == 'trefwoord' || $_POST['zoekenin'] == 'omschrijving')
        {

/*zoeken op trefwoord OF omschrijving zoektermen mogen 1 of meerdere letters bevatten waarbij bij elke spatie gezocht wordt met AND operator*/
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
            $like = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {

                if($k == 0)
                {

                    $like .= " `$_POST[zoekenin]` LIKE '%".$v."%' ";
                }

                else
                {
                    $like .= "AND `$_POST[zoekenin]` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }

            $sql = "
            SELECT
                thumbnail,
                trefwoord,
                omschrijving
            FROM
                afbeelding
            WHERE
                "
.$like."
        "
;
        }

        
    $res = mysql_query($sql);
    
    if(!$res)
    {

        trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    else
    {
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

//weergave van zoekresultaat
            echo '<p><img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
            }

            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";
            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }
    }
}

?>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 19:02:47
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2008 20:06:00
Quote Anchor link
Layout en dus onder andere het positioneren van elementen doe je met behulp van CSS. Plaats je thumbnails dus in divs en deze kun je vervolgens met CSS positioneren.
 
Carel

Carel

09/01/2008 21:00:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip Blanche ik heb toch nog een vraag je. Ik zou graag code 2 in code 1 willen implementeren enige idee hoe ik dat doe?

Ik wil namelijk thickbox oproepen bij de resultaten van thumbnails zodat gebruikers op de afbeelding kunnen klikken en het in die thickboxscherm de originele afbeelding op ware grootte kunnen zien.

CODE1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<p><img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>'; ?>


CODE2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="<?php echo $_SESSION['afbeelding']; ?>" title="Uw originele afbeeldingsformaat" class="thickbox"><img src="<?php echo $_SESSION['thumbnail']; ?>" alt="Klik op mij voor originele afbeeldingsformaat"/></a>


Ik heb heel veel combinaties geprobeerd maar allemaal zonder succes. Ik wil het dus in die zoekscript van mijn plaatsen.

Alvast bedankt.
 
Carel

Carel

10/01/2008 10:09:00
Quote Anchor link
Iemand toevallig die mij kan helpen met hierbovenstaande?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2008 11:19:00
Quote Anchor link
Wat wil je precies bereiken dan? Dat code1 op de manier van code2 geschreven wordt? Lijkt mij een kweste van de $_SESSION variabelen vervangen door hun $row tegenhanger.
 
Carel

Carel

10/01/2008 12:18:00
Quote Anchor link
Ik wil ermee bereiken dat gebruikers op de afbeelding kunnen klikken en daarna met de thickbox de afbeelding op volledig formaat zien. Ik weet alleen niet hoe ik die 2 met elkaar samenvoeg met de $row. Zet ' of " verkeerd of iets anders kan het gewoonweg niet vinden.

dit hoorde overigens nog bovenaan mijn script te staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script type="text/javascript" src="thickbox/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="thickbox/thickbox.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="thickbox/thickbox.css" type="text/css" media="screen" />
 
Carel

Carel

11/01/2008 17:22:00
Quote Anchor link
Kwestie van Session variablene vervangen door hun $row....kennelijk doe ik iets fout want het lukt me maar niet....

iemand?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
Carel

Carel

13/01/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Kan iemand mij hier nog mee helpen????

Thank you...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.