zoekresultaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

R Klomp

R Klomp

04/02/2008 19:46:00
Quote Anchor link
ik ben bezig online ledenregister en gebruik dit script om te zoeken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php
            mysql_select_db("ledenregister2") or die(mysql_error());
            
            $aantal = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM leden")) or die(mysql_error());
            
            if (!$_POST['zoek']){
                ?
/>
                <
form name="zoeken" action="" method="post">
                <
table cellspacing="0" width="680px" align="center" border="0">
                <
tr><td align="center" colspan="2"><input size="60" type="text" name="zoek" maxlength="60"> </td></tr>
                <
tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="submit" value="Zoeken"></td></tr>
                <
/table>
                <
/form>
                [
code]<?php
            }
            else{
                if(strlen($_POST['zoek']) < 4) {
                echo "De zoekterm moet minimaal 4 tekens lang zijn.";
                }

                else
                {
                    $keyword = mysql_real_escape_string($_POST['zoek']);                
                    $query = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                    WHERE MATCH (voornaam, achternaam)
                    AGAINST ('$keyword' IN BOOLEAN MODE)
                    ORDER BY volgorde, type ASC"
;
                    $resultaat = mysql_query($query);
                    if (mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
                    {

                        echo "De volgende resultaten zijn gevonden:";
                        
                        while ($row = mysql_fetch_array($resultaat))
                        {
                                
                                ?
/>
                                <
table border="1">
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo($row['voornaam']." ".$row['voorvoeg']." ".$row['achternaam']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row['status'] == 1) ? 'D' : (($row['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
td width="200px" rowspan="3">[code]<?php echo ($row['adres']."<br>
                                                                        "
.$row['postcode']." ".$row['woonplaats']."<br>
                                                                        "
.$row['telefoon']) ?/></td>
                                <
td width="20px" style="text-align:right" rowspan="3">[code]<?php echo($row['wijk']) ?/></td>
                                <
/tr>
                                <
tr><td>[code]<?php echo($row['email']) ?/></td></tr>
                                <
/table>
                                [
code]<?php
                        }
                    }

                    else{
                    echo "<br>Er is niets gevonden op jou zoekterm";
                    }
                }
            }

?>

( ?/> = ?> maar als ik dat gebruik maakt ie dr niet 1 codevak van )

maar als ik nu zoek op bijv een achternaam van een famillie krijg ik alle leden van die familie in een aparte tabel..
vb:

<table>
HOOFDBEWONER
</table>
<table>
eventuele PARTNER
</table>
<table>
eventuele kinderen
</table>
<table>
eventuele kinderen
</table>

in mij mysql tabel heb ik een kolom "volgorde" in deze kolom hebben alle families een unieke code dus alle leden van een familie hebben dezelfde code

ook heb ik de kolom:
TYPE = type van persoon (0= hoofdbewoner, 1= partner, 2= kind)


hoe ik nu wil dat mijn resulaten worden weergegeven 1 tabel met daarin alle leden van die familie:
http://img215.imageshack.us/img215/5904/layoutsr0.png
de bovenste is de hoofdbewoner. (type 0)
daaronder de eventuele (dus deze hoeft niet aanwezig te zijn) partner (type 1)
en daaronder de eventuele (ook deze hoeven niet aanwezig te zijn) kinderen (type 2)


ook als maar 1 lid van een bepaalde familie in de zoekresultaten voorkomt moet de hele familie worden weergegeven..

kan dit? zoja hoe doe ik dit..
ben nog niet echt heel goed met php/mysql dus uitgebreide uitleg word gewardeerd...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 11:44:52
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 07:32:00
Quote Anchor link
*bumb*
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 08:13:00
Quote Anchor link
Het weergeven is puur een kwestie van output, dat ga je dus met PHP regelen. Als je ervoor zorgt dat je een query uitvoert die jou alle benodigde data levert, kun je daar verder in PHP mee gaan spelen.

Zonder datamodel kan ik er echter niet veel meer zinnigs over zeggen, dus misschien dat je dat eens kunt laten zien.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 16:58:00
Quote Anchor link
wat bedoel je met datamodel?
dit is mijn mySQL tabel:
http://img143.imageshack.us/img143/7573/layoutzg0.png


GEZINSNAAM = de gezinsnaam
Volgorde = vormt samen met de gezinsnaam een unieke combinatie voor elk gezin
ADRES = spreekt voor zich
POSTCODE = spreekt voor zich
WIJK = de wijk waar het lid zich in bevind (I, II, III, IV, enz...)
TELEFOON = spreekt voor zich
EMAIL = spreekt voor zich
ACHTERNAAM = spreekt voor zich
VOORVOEG = voorvoegsel achternaam (de ,van der, het, enz.)
VOORNAAM = spreekt voor zich
GEB_DATUM = spreekt voor zich
STATUS = Dit kan 1 of 2 zijn 1 word door PHP uiteindelijk als D weergegeven en 2 als B
GESLACHT = spreekt voor zich (wil ik (nog) niet gebruiken)
TYPE = type van persoon (0= hoofdbewoner, 1= partner, 2= kind)
WOONPLAATS = spreekt voor zich
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 17:14:00
Quote Anchor link
Wat je zou kunnen doen is elk uniek voorkomen van 'Volgorde' uit je tabel ophalen. Deze vervolgens uitlezen met een while loop en hierin vervolgens met een query de gegevens van die familie ophalen...
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 17:15:00
Quote Anchor link
dat snap ik niet..
zou je een voorbeeldje kunnen geven?

ben nog niet zo heel goed met php en mysql
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 17:23:00
Quote Anchor link
Hmm, nu ik er nog eens goed naar kijk, zie ik een nog veel groter probleem. Je bent namelijk aan de slag gegaan met een verkeerd datamodel...

Als je namelijk gaat normaliseren zul je zien dat je een aparte tabel voor de gezinnen en de gezinsleden zult krijgen. Ervan uitgaande dat elk gezinslid op hetzelfde adres woont, zou je die informatie kwijt kunnen in de gezinnen tabel. In de gezinsleden tabel kun je vervolgens de persoonlijke informatie als email, geslacht, geboortedatum, etc kwijt.

Het is verstandig om dat eerst te doen voordat je verder gaat werken. Het kan namelijk grote problemen in de toekomst voorkomen en bovendien lost dat direct ook het probleem op dat je nu hebt. Het selecteren van gegevens wordt een stuk makkelijker met een juist datamodel.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 21:25:00
Quote Anchor link
heb nu 2 tabellen...
tabel leden:
http://img127.imageshack.us/img127/289/layoutledenqm5.png
tabel adressen:
http://img127.imageshack.us/img127/2374/layoutadressende6.png

hoe moet ik nu te werk gaan?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 21:44:00
Quote Anchor link
Allereerst ga je nog de nodige indexen in je database aanbrengen. Dus de primary keys in de verschillende tabellen alsmede de foreign key waarmee je de relatie tussen de beide tabellen legt.

Ik hoop dat je wel voor de InnoDB engine gekozen hebt bij het aanmaken van de tabellen? Dat is namelijk de enige engine waarmee je onderlinge relaties tussen tabellen kunt leggen, en dat heb je wel nodig ;-)
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 21:49:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 06.02.2008 21:44:
Allereerst ga je nog de nodige indexen in je database aanbrengen. Dus de primary keys in de verschillende tabellen alsmede de foreign key waarmee je de relatie tussen de beide tabellen legt.


op welke kolommen moet ik welke indexen zetten dan?

Blanche schreef op 06.02.2008 21:44:
Ik hoop dat je wel voor de InnoDB engine gekozen hebt bij het aanmaken van de tabellen? Dat is namelijk de enige engine waarmee je onderlinge relaties tussen tabellen kunt leggen, en dat heb je wel nodig ;-)

met InnoDB kon je dacht ik geen fulltext search doen wat ik wel gebruikte met mijn vorige tabel..

edit:
heb ze aangepast naar InnoDB
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 21:53:00
Quote Anchor link
Dat is het grote nadeel van MySQL, het is het een of het ander. En dan zou ik toch echt voor de InnoDB engine gaan aangezien die relaties een stuk belangrijker zijn!

Aangezien 'volgorde' de unieke waarde is krijg je in die tabel een PK op die kolom. Verder lijkt me dat in de andere tabel het lidnummer de unieke waarde is, dus dan komt daar de PK op te zitten. Tenslotte gok ik dat 'gezinsnummer' de kolom is die naar de 'volgorde' kolom uit de andere tabel verwijst. In dat geval zou dat dus de FK worden.

Verder zul je nog enkele indexen aan willen maken op bepaalde kolommen, maar dat hangt een beetje van de queries af die je voornamelijk gaat gebruiken.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 22:06:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 06.02.2008 21:53:
Aangezien 'volgorde' de unieke waarde is krijg je in die tabel een PK op die kolom. Verder lijkt me dat in de andere tabel het lidnummer de unieke waarde is, dus dan komt daar de PK op te zitten. Tenslotte gok ik dat 'gezinsnummer' de kolom is die naar de 'volgorde' kolom uit de andere tabel verwijst. In dat geval zou dat dus de FK worden.

volgorde is geen unieke waarde dit was een fout van mij..
in de tabel adressen is de unieke waarde 'nummer'.
in tabel leden is 'lidnummer' de unieke waarde.

gezinsnummer verwijst naar nummer, maar hoe stel ik die FK in?

Blanche schreef op 06.02.2008 21:53:
Verder zul je nog enkele indexen aan willen maken op bepaalde kolommen, maar dat hangt een beetje van de queries af die je voornamelijk gaat gebruiken.

dit kan later altijd nog gedaan worden wanneer dat nodig is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 22:12:00
Quote Anchor link
Quote:
in tabel leden is 'gezinsnummer' de unieke waarde.
Het lijkt me niet dat dat kan. Er zijn immers toch meerdere gezinsleden met hetzelfde gezinsnummer?

Persoonlijk kies ik er altijd voor om in (bijna) elke tabel een kolom 'id' met auto_increment op te nemen die ik de PK maak. Op die manier heb je altijd een unieke waarde om records mee aan te duiden.

Elk gezinslid zal bijvoorbeeld een unieke waarde moeten hebben, ongeacht tot welk gezin ze behoren. Hoewel dat in theorie ook een combinatie van bijvoorbeeld gezinsnummer, naam en geboortedatum kan zijn, is het vaak makkelijker om gewoon een uniek id te gebruiken.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 22:16:00
Quote Anchor link
gezinsnummer moest zijn lidnummer..

en ik zal (nu niet, maar morgen) dan wel een kolom 'id' aanmaken bij beide tabellen

en hoe stel ik dan die FK in?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 22:18:00
 
R Klomp

R Klomp

07/02/2008 07:46:00
Quote Anchor link
ok.. wat ik nu gedaan heb:

in beide tabellen een kolom ID ( int(11) ) aangemaakt met auto_increment

ik heb adressen.nummer en leden.gezinsnummer beide een index gegeven en toen naar elkaar gelinkt
moet er ook nog wat bij ON DELETE en ON UPDATE komen?
 
Frank -

Frank -

07/02/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Dat is wel aan te raden, maak een keuze tussen RESTRICT en CASCADE. Alleen wanneer je heel zeker weet dat het geen kwaad kan, kun je CASCADE gebruiken.

Mocht je de boel niet helemaal lekker koppelen en dan met CASCADE aan de slag gaan, kun je door het verwijderen van 1 record de hele database in 1x leeggooien... Het zal niet snel gebeuren, maar het kan.
 
R Klomp

R Klomp

07/02/2008 14:45:00
Quote Anchor link
ok maar dat is niet heel erg belangrijk volgens mij.. en kan natuurlijk altijd nog aangepast

hoe ga ik nu te werk nu ik 2 goede tabellen heb?
(ze zijn nu goed toch?)


Blanche schreef op 06.02.2008 21:53:
Dat is het grote nadeel van MySQL, het is het een of het ander. En dan zou ik toch echt voor de InnoDB engine gaan aangezien die relaties een stuk belangrijker zijn!
wat ik me bedacht dat ik natuurlijk nog een tabel aan kan maken die MyISAM is en die dan gebruiken voor fulltext search en dan door middel van het gezinsnummer o.i.d. de resultaten uit de andere tabellen laden...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Frank -

Frank -

07/02/2008 14:57:00
Quote Anchor link
FULLTEXT SEARCH heb je maar zelden nodig, ik heb er nog nooit mee gewerkt. Wel eens wat mee liggen rommelen om het te leren kennen (TSeach2), maar daar houdt het mee op.

MyISAM is rotzooi, ga daar je vingers niet aan branden. Probeer eerst een goed systeem te bouwen met innoDB, daar kun je ook wel een FULLTEXT SEARCH voor maken, mocht je daar zin in hebben. Maar vergeet het bestaan van MyISAM, dat is het toppunt van onbetrouwbaarheid en een bewijs van onkunde.
 
R Klomp

R Klomp

07/02/2008 16:16:00
Quote Anchor link
oke

zijn mijn tabellen goed nu?
en hoe moet ik nu verder, hoe moet ik mijn huidge script aanpassen zodat het met de 2 tabellen werkt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
R Klomp

R Klomp

08/02/2008 13:36:00
Quote Anchor link
heb het nu zo werkend.. het geeft het nu weer zoals ik het wil hebben
dit is met mn oude tabel (alles in 1 tabel)

weet niet of het nu nog verstandig is om het toch nog over te zetten naar 2 tabellen?
of kan ik het zo laten...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
<?php            if (!$_POST['zoek']){
                ?
/>
                <
form name="zoeken" action="" method="post">
                <
table cellspacing="0" width="680px" align="center" border="0">
                <
tr><td align="center" colspan="2"><input size="60" type="text" name="zoek" maxlength="60"> </td></tr>
                <
tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="submit" value="Zoeken"></td></tr>
                <
/table>
                <
/form>
                [
code]<?php
            }
            else{
                if(strlen($_POST['zoek']) < 4) {
                echo "De zoekterm moet minimaal 4 tekens lang zijn.";
                }

                else
                {
                    $keyword = mysql_real_escape_string($_POST['zoek']);                
                    $query = "SELECT * FROM leden
                    WHERE MATCH (voornaam, achternaam)
                    AGAINST ('"
.$keyword."' IN BOOLEAN MODE)
                    GROUP BY gezinsnaam, volgorde
                    ORDER BY gezinsnaam, volgorde, type ASC"
;
                    $resultaat = mysql_query($query);
                    if (mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
                    {

                        echo "De volgende resultaten zijn gevonden:";
                        
                        while ($row = mysql_fetch_array($resultaat))
                        {

                            $query20 = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                            WHERE volgorde = '"
.$row['volgorde']."'
                            AND gezinsnaam = '"
.$row['gezinsnaam']."'
                            AND type = '0'
                            ORDER BY type"
;
                            $resultaat20 = mysql_query($query20);
                            while ($row20 = mysql_fetch_array($resultaat20))
                            {
    
                                $row20mail = $row20['email'];                            
                                ?
/>
                                <
table cellspacing="0" class="resultaten">
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo($row20['achternaam']." ".$row20['voornaam']." ".$row20['voorvoeg']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row20['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row20['status'] == 1) ? 'D' : (($row20['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
td width="200px" rowspan="3">[code]<?php echo ($row20['adres']."<br>
                                                                        "
.$row20['postcode']." ".$row20['woonplaats']."<br>
                                                                        "
.$row20['telefoon']) ?/></td>
                                <
td width="20px" style="text-align:right; vertical-align:middle" rowspan="3">[code]<?php echo($row20['wijk']) ?/></td>
                                <
/tr>
                            
                            [
code]<?php }
                            $query21 = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                            WHERE volgorde = '"
.$row['volgorde']."'
                            AND gezinsnaam = '"
.$row['gezinsnaam']."'
                            AND type = '1'
                            ORDER BY type"
;
                            $resultaat21 = mysql_query($query21);
                            while ($row21 = mysql_fetch_array($resultaat21))
                            { ?
/>
                                                        
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo($row21['achternaam']." ".$row21['voornaam']." ".$row21['voorvoeg']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row21['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row21['status'] == 1) ? 'D' : (($row21['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
/tr>
                            
                            [
code]<?php }
                            $query22 = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                            WHERE volgorde = '"
.$row['volgorde']."'
                            AND gezinsnaam = '"
.$row['gezinsnaam']."'
                            AND type = '2'
                            ORDER BY type"
;
                            $resultaat22 = mysql_query($query22);
                            while ($row22 = mysql_fetch_array($resultaat22))
                            { ?
/>    
                                                    
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo("&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;".$row22['voornaam']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row22['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row22['status'] == 1) ? 'D' : (($row22['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
/tr>
                                
                            [
code]<?php } ?/>

                            <
tr><td>[code]<?php echo($row20mail) ?/></td></tr>
                            <
/table>
                            [
code]<?php
                            
                        }
                    }

                    else{
                    echo "<br>Er is niets gevonden op jou zoekterm";
                    }
                }
            }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.