zoekresultaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

R Klomp

R Klomp

04/02/2008 19:46:00
Quote Anchor link
ik ben bezig online ledenregister en gebruik dit script om te zoeken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php
            mysql_select_db("ledenregister2") or die(mysql_error());
            
            $aantal = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM leden")) or die(mysql_error());
            
            if (!$_POST['zoek']){
                ?
/>
                <
form name="zoeken" action="" method="post">
                <
table cellspacing="0" width="680px" align="center" border="0">
                <
tr><td align="center" colspan="2"><input size="60" type="text" name="zoek" maxlength="60"> </td></tr>
                <
tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="submit" value="Zoeken"></td></tr>
                <
/table>
                <
/form>
                [
code]<?php
            }
            else{
                if(strlen($_POST['zoek']) < 4) {
                echo "De zoekterm moet minimaal 4 tekens lang zijn.";
                }

                else
                {
                    $keyword = mysql_real_escape_string($_POST['zoek']);                
                    $query = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                    WHERE MATCH (voornaam, achternaam)
                    AGAINST ('$keyword' IN BOOLEAN MODE)
                    ORDER BY volgorde, type ASC"
;
                    $resultaat = mysql_query($query);
                    if (mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
                    {

                        echo "De volgende resultaten zijn gevonden:";
                        
                        while ($row = mysql_fetch_array($resultaat))
                        {
                                
                                ?
/>
                                <
table border="1">
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo($row['voornaam']." ".$row['voorvoeg']." ".$row['achternaam']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row['status'] == 1) ? 'D' : (($row['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
td width="200px" rowspan="3">[code]<?php echo ($row['adres']."<br>
                                                                        "
.$row['postcode']." ".$row['woonplaats']."<br>
                                                                        "
.$row['telefoon']) ?/></td>
                                <
td width="20px" style="text-align:right" rowspan="3">[code]<?php echo($row['wijk']) ?/></td>
                                <
/tr>
                                <
tr><td>[code]<?php echo($row['email']) ?/></td></tr>
                                <
/table>
                                [
code]<?php
                        }
                    }

                    else{
                    echo "<br>Er is niets gevonden op jou zoekterm";
                    }
                }
            }

?>

( ?/> = ?> maar als ik dat gebruik maakt ie dr niet 1 codevak van )

maar als ik nu zoek op bijv een achternaam van een famillie krijg ik alle leden van die familie in een aparte tabel..
vb:

<table>
HOOFDBEWONER
</table>
<table>
eventuele PARTNER
</table>
<table>
eventuele kinderen
</table>
<table>
eventuele kinderen
</table>

in mij mysql tabel heb ik een kolom "volgorde" in deze kolom hebben alle families een unieke code dus alle leden van een familie hebben dezelfde code

ook heb ik de kolom:
TYPE = type van persoon (0= hoofdbewoner, 1= partner, 2= kind)


hoe ik nu wil dat mijn resulaten worden weergegeven 1 tabel met daarin alle leden van die familie:
http://img215.imageshack.us/img215/5904/layoutsr0.png
de bovenste is de hoofdbewoner. (type 0)
daaronder de eventuele (dus deze hoeft niet aanwezig te zijn) partner (type 1)
en daaronder de eventuele (ook deze hoeven niet aanwezig te zijn) kinderen (type 2)


ook als maar 1 lid van een bepaalde familie in de zoekresultaten voorkomt moet de hele familie worden weergegeven..

kan dit? zoja hoe doe ik dit..
ben nog niet echt heel goed met php/mysql dus uitgebreide uitleg word gewardeerd...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:21:21
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 07:32:00
Quote Anchor link
*bumb*
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 08:13:00
Quote Anchor link
Het weergeven is puur een kwestie van output, dat ga je dus met PHP regelen. Als je ervoor zorgt dat je een query uitvoert die jou alle benodigde data levert, kun je daar verder in PHP mee gaan spelen.

Zonder datamodel kan ik er echter niet veel meer zinnigs over zeggen, dus misschien dat je dat eens kunt laten zien.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 16:58:00
Quote Anchor link
wat bedoel je met datamodel?
dit is mijn mySQL tabel:
http://img143.imageshack.us/img143/7573/layoutzg0.png


GEZINSNAAM = de gezinsnaam
Volgorde = vormt samen met de gezinsnaam een unieke combinatie voor elk gezin
ADRES = spreekt voor zich
POSTCODE = spreekt voor zich
WIJK = de wijk waar het lid zich in bevind (I, II, III, IV, enz...)
TELEFOON = spreekt voor zich
EMAIL = spreekt voor zich
ACHTERNAAM = spreekt voor zich
VOORVOEG = voorvoegsel achternaam (de ,van der, het, enz.)
VOORNAAM = spreekt voor zich
GEB_DATUM = spreekt voor zich
STATUS = Dit kan 1 of 2 zijn 1 word door PHP uiteindelijk als D weergegeven en 2 als B
GESLACHT = spreekt voor zich (wil ik (nog) niet gebruiken)
TYPE = type van persoon (0= hoofdbewoner, 1= partner, 2= kind)
WOONPLAATS = spreekt voor zich
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 17:14:00
Quote Anchor link
Wat je zou kunnen doen is elk uniek voorkomen van 'Volgorde' uit je tabel ophalen. Deze vervolgens uitlezen met een while loop en hierin vervolgens met een query de gegevens van die familie ophalen...
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 17:15:00
Quote Anchor link
dat snap ik niet..
zou je een voorbeeldje kunnen geven?

ben nog niet zo heel goed met php en mysql
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 17:23:00
Quote Anchor link
Hmm, nu ik er nog eens goed naar kijk, zie ik een nog veel groter probleem. Je bent namelijk aan de slag gegaan met een verkeerd datamodel...

Als je namelijk gaat normaliseren zul je zien dat je een aparte tabel voor de gezinnen en de gezinsleden zult krijgen. Ervan uitgaande dat elk gezinslid op hetzelfde adres woont, zou je die informatie kwijt kunnen in de gezinnen tabel. In de gezinsleden tabel kun je vervolgens de persoonlijke informatie als email, geslacht, geboortedatum, etc kwijt.

Het is verstandig om dat eerst te doen voordat je verder gaat werken. Het kan namelijk grote problemen in de toekomst voorkomen en bovendien lost dat direct ook het probleem op dat je nu hebt. Het selecteren van gegevens wordt een stuk makkelijker met een juist datamodel.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 21:25:00
Quote Anchor link
heb nu 2 tabellen...
tabel leden:
http://img127.imageshack.us/img127/289/layoutledenqm5.png
tabel adressen:
http://img127.imageshack.us/img127/2374/layoutadressende6.png

hoe moet ik nu te werk gaan?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 21:44:00
Quote Anchor link
Allereerst ga je nog de nodige indexen in je database aanbrengen. Dus de primary keys in de verschillende tabellen alsmede de foreign key waarmee je de relatie tussen de beide tabellen legt.

Ik hoop dat je wel voor de InnoDB engine gekozen hebt bij het aanmaken van de tabellen? Dat is namelijk de enige engine waarmee je onderlinge relaties tussen tabellen kunt leggen, en dat heb je wel nodig ;-)
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 21:49:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 06.02.2008 21:44:
Allereerst ga je nog de nodige indexen in je database aanbrengen. Dus de primary keys in de verschillende tabellen alsmede de foreign key waarmee je de relatie tussen de beide tabellen legt.


op welke kolommen moet ik welke indexen zetten dan?

Blanche schreef op 06.02.2008 21:44:
Ik hoop dat je wel voor de InnoDB engine gekozen hebt bij het aanmaken van de tabellen? Dat is namelijk de enige engine waarmee je onderlinge relaties tussen tabellen kunt leggen, en dat heb je wel nodig ;-)

met InnoDB kon je dacht ik geen fulltext search doen wat ik wel gebruikte met mijn vorige tabel..

edit:
heb ze aangepast naar InnoDB
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 21:53:00
Quote Anchor link
Dat is het grote nadeel van MySQL, het is het een of het ander. En dan zou ik toch echt voor de InnoDB engine gaan aangezien die relaties een stuk belangrijker zijn!

Aangezien 'volgorde' de unieke waarde is krijg je in die tabel een PK op die kolom. Verder lijkt me dat in de andere tabel het lidnummer de unieke waarde is, dus dan komt daar de PK op te zitten. Tenslotte gok ik dat 'gezinsnummer' de kolom is die naar de 'volgorde' kolom uit de andere tabel verwijst. In dat geval zou dat dus de FK worden.

Verder zul je nog enkele indexen aan willen maken op bepaalde kolommen, maar dat hangt een beetje van de queries af die je voornamelijk gaat gebruiken.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 22:06:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 06.02.2008 21:53:
Aangezien 'volgorde' de unieke waarde is krijg je in die tabel een PK op die kolom. Verder lijkt me dat in de andere tabel het lidnummer de unieke waarde is, dus dan komt daar de PK op te zitten. Tenslotte gok ik dat 'gezinsnummer' de kolom is die naar de 'volgorde' kolom uit de andere tabel verwijst. In dat geval zou dat dus de FK worden.

volgorde is geen unieke waarde dit was een fout van mij..
in de tabel adressen is de unieke waarde 'nummer'.
in tabel leden is 'lidnummer' de unieke waarde.

gezinsnummer verwijst naar nummer, maar hoe stel ik die FK in?

Blanche schreef op 06.02.2008 21:53:
Verder zul je nog enkele indexen aan willen maken op bepaalde kolommen, maar dat hangt een beetje van de queries af die je voornamelijk gaat gebruiken.

dit kan later altijd nog gedaan worden wanneer dat nodig is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 22:12:00
Quote Anchor link
Quote:
in tabel leden is 'gezinsnummer' de unieke waarde.
Het lijkt me niet dat dat kan. Er zijn immers toch meerdere gezinsleden met hetzelfde gezinsnummer?

Persoonlijk kies ik er altijd voor om in (bijna) elke tabel een kolom 'id' met auto_increment op te nemen die ik de PK maak. Op die manier heb je altijd een unieke waarde om records mee aan te duiden.

Elk gezinslid zal bijvoorbeeld een unieke waarde moeten hebben, ongeacht tot welk gezin ze behoren. Hoewel dat in theorie ook een combinatie van bijvoorbeeld gezinsnummer, naam en geboortedatum kan zijn, is het vaak makkelijker om gewoon een uniek id te gebruiken.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 22:16:00
Quote Anchor link
gezinsnummer moest zijn lidnummer..

en ik zal (nu niet, maar morgen) dan wel een kolom 'id' aanmaken bij beide tabellen

en hoe stel ik dan die FK in?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 22:18:00
 
R Klomp

R Klomp

07/02/2008 07:46:00
Quote Anchor link
ok.. wat ik nu gedaan heb:

in beide tabellen een kolom ID ( int(11) ) aangemaakt met auto_increment

ik heb adressen.nummer en leden.gezinsnummer beide een index gegeven en toen naar elkaar gelinkt
moet er ook nog wat bij ON DELETE en ON UPDATE komen?
 
Frank -

Frank -

07/02/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Dat is wel aan te raden, maak een keuze tussen RESTRICT en CASCADE. Alleen wanneer je heel zeker weet dat het geen kwaad kan, kun je CASCADE gebruiken.

Mocht je de boel niet helemaal lekker koppelen en dan met CASCADE aan de slag gaan, kun je door het verwijderen van 1 record de hele database in 1x leeggooien... Het zal niet snel gebeuren, maar het kan.
 
R Klomp

R Klomp

07/02/2008 14:45:00
Quote Anchor link
ok maar dat is niet heel erg belangrijk volgens mij.. en kan natuurlijk altijd nog aangepast

hoe ga ik nu te werk nu ik 2 goede tabellen heb?
(ze zijn nu goed toch?)


Blanche schreef op 06.02.2008 21:53:
Dat is het grote nadeel van MySQL, het is het een of het ander. En dan zou ik toch echt voor de InnoDB engine gaan aangezien die relaties een stuk belangrijker zijn!
wat ik me bedacht dat ik natuurlijk nog een tabel aan kan maken die MyISAM is en die dan gebruiken voor fulltext search en dan door middel van het gezinsnummer o.i.d. de resultaten uit de andere tabellen laden...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Frank -

Frank -

07/02/2008 14:57:00
Quote Anchor link
FULLTEXT SEARCH heb je maar zelden nodig, ik heb er nog nooit mee gewerkt. Wel eens wat mee liggen rommelen om het te leren kennen (TSeach2), maar daar houdt het mee op.

MyISAM is rotzooi, ga daar je vingers niet aan branden. Probeer eerst een goed systeem te bouwen met innoDB, daar kun je ook wel een FULLTEXT SEARCH voor maken, mocht je daar zin in hebben. Maar vergeet het bestaan van MyISAM, dat is het toppunt van onbetrouwbaarheid en een bewijs van onkunde.
 
R Klomp

R Klomp

07/02/2008 16:16:00
Quote Anchor link
oke

zijn mijn tabellen goed nu?
en hoe moet ik nu verder, hoe moet ik mijn huidge script aanpassen zodat het met de 2 tabellen werkt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
R Klomp

R Klomp

08/02/2008 13:36:00
Quote Anchor link
heb het nu zo werkend.. het geeft het nu weer zoals ik het wil hebben
dit is met mn oude tabel (alles in 1 tabel)

weet niet of het nu nog verstandig is om het toch nog over te zetten naar 2 tabellen?
of kan ik het zo laten...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
<?php            if (!$_POST['zoek']){
                ?
/>
                <
form name="zoeken" action="" method="post">
                <
table cellspacing="0" width="680px" align="center" border="0">
                <
tr><td align="center" colspan="2"><input size="60" type="text" name="zoek" maxlength="60"> </td></tr>
                <
tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="submit" value="Zoeken"></td></tr>
                <
/table>
                <
/form>
                [
code]<?php
            }
            else{
                if(strlen($_POST['zoek']) < 4) {
                echo "De zoekterm moet minimaal 4 tekens lang zijn.";
                }

                else
                {
                    $keyword = mysql_real_escape_string($_POST['zoek']);                
                    $query = "SELECT * FROM leden
                    WHERE MATCH (voornaam, achternaam)
                    AGAINST ('"
.$keyword."' IN BOOLEAN MODE)
                    GROUP BY gezinsnaam, volgorde
                    ORDER BY gezinsnaam, volgorde, type ASC"
;
                    $resultaat = mysql_query($query);
                    if (mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
                    {

                        echo "De volgende resultaten zijn gevonden:";
                        
                        while ($row = mysql_fetch_array($resultaat))
                        {

                            $query20 = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                            WHERE volgorde = '"
.$row['volgorde']."'
                            AND gezinsnaam = '"
.$row['gezinsnaam']."'
                            AND type = '0'
                            ORDER BY type"
;
                            $resultaat20 = mysql_query($query20);
                            while ($row20 = mysql_fetch_array($resultaat20))
                            {
    
                                $row20mail = $row20['email'];                            
                                ?
/>
                                <
table cellspacing="0" class="resultaten">
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo($row20['achternaam']." ".$row20['voornaam']." ".$row20['voorvoeg']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row20['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row20['status'] == 1) ? 'D' : (($row20['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
td width="200px" rowspan="3">[code]<?php echo ($row20['adres']."<br>
                                                                        "
.$row20['postcode']." ".$row20['woonplaats']."<br>
                                                                        "
.$row20['telefoon']) ?/></td>
                                <
td width="20px" style="text-align:right; vertical-align:middle" rowspan="3">[code]<?php echo($row20['wijk']) ?/></td>
                                <
/tr>
                            
                            [
code]<?php }
                            $query21 = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                            WHERE volgorde = '"
.$row['volgorde']."'
                            AND gezinsnaam = '"
.$row['gezinsnaam']."'
                            AND type = '1'
                            ORDER BY type"
;
                            $resultaat21 = mysql_query($query21);
                            while ($row21 = mysql_fetch_array($resultaat21))
                            { ?
/>
                                                        
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo($row21['achternaam']." ".$row21['voornaam']." ".$row21['voorvoeg']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row21['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row21['status'] == 1) ? 'D' : (($row21['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
/tr>
                            
                            [
code]<?php }
                            $query22 = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                            WHERE volgorde = '"
.$row['volgorde']."'
                            AND gezinsnaam = '"
.$row['gezinsnaam']."'
                            AND type = '2'
                            ORDER BY type"
;
                            $resultaat22 = mysql_query($query22);
                            while ($row22 = mysql_fetch_array($resultaat22))
                            { ?
/>    
                                                    
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo("&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;".$row22['voornaam']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row22['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row22['status'] == 1) ? 'D' : (($row22['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
/tr>
                                
                            [
code]<?php } ?/>

                            <
tr><td>[code]<?php echo($row20mail) ?/></td></tr>
                            <
/table>
                            [
code]<?php
                            
                        }
                    }

                    else{
                    echo "<br>Er is niets gevonden op jou zoekterm";
                    }
                }
            }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.