Zoekscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 10:40:18
Quote Anchor link
Goededag,

Ik heb weer een probleempje..
Ik wil graag een zoekfunctie maken. Het script hoeft maar op 1 veld te zoeken van een tabel en dan alle gegevens weer geven op het scherm.

echter krijg ik ik niks in beeld met de error code:

HTTP 500
Most likely causes:
The website is under maintenance.
The website has a programming error.

dus mijn vraag wat er mis is aan dit script. Klantnummer met hoofdletter is de naam van het veld in de tabel. die met kleine letter is de naam van het invulveld in het formulier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// verbinding met database invoegen
$conn=odbc_connect('hoogesteen','','');
if (empty($_POST)){
exit();

if (!empty($_POST)){
    // query samenstellen
    $query="SELECT * FROM TBL_Klant WHERE
        Klantnummer LIKE '%"
. $_POST["klantnummer"] . "%'";
    $result = odbc_exec($conn, $query) or die ("FOUT: " . odbc_errormsg());
    $aantal = odbc_num_rows($result);
}
else{
    // hier eventueel statements indien pagina niet correct werd aangeroepen
}    
?>

<html>
<head>
<title>Zoeken: de resultaten</title>
</head>
<body>
<h2>U hebt gezocht op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_POST["klantnummer"]);?>
</h2>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// controleer eerst of er records werden gevonden
if ($aantal == 0){
    // Nee
    echo ("Helaas, er werden geen records gevonden
        met <b> "
. $_POST["klantnummer"]. " </b><br>\n");
}
else{
    // Ja
    echo("<b>query</b> : $query <hr>");
    echo("<b>Er werden $aantal records gevonden:</b><br>");
    while ($rij = odbc_fetch_array($result)){
        echo("ID = " . $rij['Klantnummer'] . "<br>\n");
        echo("Naam = ". $rij['Voornaam'] . " " . $rij['Achternaam'] . "<br>\n");
        echo("Kamer = ". $rij['Straat'] . "<br>\n");
        echo("Toestel = ". $rij['Huisnummer']  . "<br><hr>\n");
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:37:04
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 10:45:57
Quote Anchor link
Het eerste wat me opvalt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (empty($_POST)){
exit();
?>

Je mist de } om het te sluiten.

En daaronder staat dan if(!empty($_POST)) met een else

Zet verder je code tussen [.code] [./code] (zonder .)
Je mist ook beveiliging tegen SQL injection.
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 10:53:21
Quote Anchor link
Ik heb het veranderd naar dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// verbinding met database invoegen
$conn=odbc_connect('hoogesteen','','');
exit();


if (!empty($_POST)){
    // query samenstellen
    $query="SELECT * FROM TBL_Klant WHERE
        Klantnummer LIKE '%"
. $_POST["klantnummer"] . "%'";
    $result = odbc_exec($conn, $query) or die ("FOUT: " . odbc_errormsg());
    $aantal = odbc_num_rows($result);
}
else{
    // hier eventueel statements indien pagina niet correct werd aangeroepen
}    
?>



Ik krijg echter alleen maar een wit scherm.

de beveiliging is voor nu even niet nodig, bedoeling is voor nu om het alleen eventjes werkend te krijgen.
Gewijzigd op 25/10/2010 10:54:09 door Roy Jeurissen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 11:03:19
Quote Anchor link
Die exit op regel 4 moet weg.
Nu maak je een verbinding aan en daarna stop je het script.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2010 11:03:43
Quote Anchor link
@Roy
wat denk je dat exit doet.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:03:49
Quote Anchor link
Gek he, Kijk eens naar regel 4.
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:09:48
Quote Anchor link
Ik heb nu de Exit in regel weg gehaald. Het klinkt logisch om de exit wegtehalen. Maar het probleem blijft het zelfde. Ik heb nog steeds het witte scherm dat weergegeven wordt.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:11:19
Quote Anchor link
Is bovenstaande alles wat in je bestand staat?
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:14:02
Quote Anchor link
Alles in mijn eerste post is het bestandje zoekscript.php. Verder heb ik nog een formulier zoek.php waar je de gegevens invult die doorverwijst naar zoekscript:

<html>
<head>
<title>Records zoeken</title>
</head>

<body>
<form action="zoekscript.php" method="post">
<input type="text" name="Klantnummer" value="" size="30">
<hr><br>
<input type="Submit" value="Zoeken">
<input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>
</body>
</html>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2010 11:21:50
Quote Anchor link
@Roy
Roep je de pagina wel elke keer aan vanaf je formulier, of roep je hem rechtstreeks aan (zoekscript.php)?

Doe anders ook even een echo (voor nu) in de lege else. Wellicht dat je dan wel wat ziet.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:24:41
Quote Anchor link
Daar was ik ook al aan het denken maar dan zou het stukje dat in de body van zoekscript.php moeten worden weergegeven.

Heb je wel pagina's die het wel doen of krijg je overal een wit scherm?
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:27:36
Quote Anchor link
@Robert

Ik doe telkens de formulier openen en daar een cijfer invoeren die bestaat in mijn database(het klantnummer dus).

verder heb ik in de lege els een echo("test"); staan wat helaas niet weergeeft.

@Mark Het formulier werkt gewoon en verwijst ook gewoon door naar zoekscript.php wat eerst een wit scherm weergaf, echter krijg ik nu weer een http 500 error.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 11:35:00
Quote Anchor link
Plaats eens je volledige code van zoekscript.php (tussen [code.] [./code] tags)
En zet dit bovenaan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Arjan -

Arjan -

25/10/2010 11:54:56
Quote Anchor link
Is de odbc driver wel (correct) geinstalleerd? Want een http 500 duidt vaak op een server configuratie fout. Een haakje vergeten zal vaak een parse error geven.

Al eens in phpinfo gekeken?

En haal je database functies eens weg en probeer dan de pagina eens aan te roepen. Mocht dat wel goed gaan dan weet je dat het aan de database functies ligt. Dit heet debuggen en is vrij simpel te doen lijkt mij....

Het gegeven dat wanneer je de pagina rechtstreeks aanroept in een lege pagina resulteert en na het submitten een http 500 error geeft aan dat de fout binnen je if condition zit, dus hoogstwaarschijnlijk je de database functies (odbc_exec en / of num rows)
Gewijzigd op 25/10/2010 12:09:31 door Arjan -
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 12:52:41
Quote Anchor link
@ Arjen Ik heb even de databasefuncties eruit gehaald. Nadat ik de databasefuncties heb weggehaald krijgen we de meldingen dat hij heeft gezocht op een bepaald klantnummer. (niks gevonden) Als ik het goed begrijp ligt het dus aan de database functies. Hoe kunnen we nu het best de code opstellen?

Toevoeging op 25/10/2010 13:30:30:

Oplossing is gevonden doormijzelf

Ik zag dat er nog voor de error functie het woord FOUT stond tussen aanhalingsteken en daarachter dus de error functie.. door het woord weg te halen kreeg ik de volgende error melding ipv de gebruikelijke http 500 error:

[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] The Microsoft Jet database engine cannot open the file '(unknown)'. It is already opened exclusively by another user, or you need permission to view its data.

Deze melding spreekt voorzich en ik heb de rechte aangepast op mijn acces database. Daarna deed het script gewoon zoals hij het hoort te doen.

Alsnog bedankt voor alle hulp en gegeven informatie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.