Zoekscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Piet Knaap

Piet Knaap

24/01/2012 11:55:54
Quote Anchor link
Ik heb het onderstaande script gedownload en wat aangepast naar een Mysql variant. Nu is het alleen zo dat mijn database wat groot is waardoor het net lijkt of het script niet werkt. Het duurt +/- 30 seconde voordat het script resultaat terug geeft. Nu is mijn vraag weet iemand hoe ik er voor kan zorgen dat het script een melding geeft op het moment dat het script nog gegevens aan het ophalen is.....

Ik heb op internet al gezocht of ik iets met de xmlhttp.open iets kan doen maar dat werkt niet.....

http://www.w3schools.com/ajax/ajax_aspphp.asp
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:31:46
 
Kees Schepers

kees Schepers

24/01/2012 11:57:45
Quote Anchor link
Ik zou eerst eens kijken waarom het langzaam is. Want in veel gevallen kun je het flink optimaliseren.

Kun je ons een query tonen die langzaam is en ook het resultaat van dezelfde query met EXPLAIN ervoor?

Wellicht kan ik je dan advies/tips geven om het sneller te maken.
 
Piet Knaap

Piet Knaap

24/01/2012 12:22:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
$SQL
= "SELECT * FROM Hoofd_Table
JOIN Locatie_Table ON (Locatie_Table.Locatie_ID=Hoofd_Table.Locatie_ID)
JOIN Mensen_Table ON (Mensen_Table.Mensen_ID=Hoofd_Table.Mensen_ID)
JOIN RegistratieType_Table ON (RegistratieType_Table.TypeRegistratie_ID=Hoofd_Table.TypeRegistratie_ID)
 WHERE (
(
 Hoofd_Table.WeekDag  LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q1) . "%' OR
 Hoofd_Table.Datum LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $datumoq1) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q1_Eerste_hoofdletter) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q1_Hoofdletter) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q1_Kleineletters) . "%' OR
 Mensen_Table.Mensen_Naam LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q1_Eerste_hoofdletter ) . "%' OR
 Mensen_Table.Mensen_Inlognaam  LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q1_Hoofdletter ) . "%' OR
 RegistratieType_Table.RegistratieType_Type   LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q1_Eerste_hoofdletter ) . "%' OR
 Locatie_Table.Locatie_Naam  LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q1_Hoofdletter ) . "%'
)
AND
(
 Hoofd_Table.WeekDag  LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q2) . "%' OR
 Hoofd_Table.Datum LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $datumoq2) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q2_Eerste_hoofdletter) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q2_Hoofdletter) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q2_Kleineletters) . "%' OR
 Mensen_Table.Mensen_Naam LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q2_Eerste_hoofdletter ) . "%' OR
 Mensen_Table.Mensen_Inlognaam  LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q2_Hoofdletter ) . "%' OR
 RegistratieType_Table.RegistratieType_Type   LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q2_Eerste_hoofdletter ) . "%' OR
 Locatie_Table.Locatie_Naam  LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q2_Hoofdletter ) . "%'
)
AND
(
 Hoofd_Table.WeekDag  LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q3) . "%' OR
 Hoofd_Table.Datum LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $datumoq3) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q3_Eerste_hoofdletter) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q3_Hoofdletter) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q3_Kleineletters) . "%' OR
 Mensen_Table.Mensen_Naam LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q3_Eerste_hoofdletter ) . "%' OR
 Mensen_Table.Mensen_Inlognaam  LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q3_Hoofdletter ) . "%' OR
 RegistratieType_Table.RegistratieType_Type   LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q3_Eerste_hoofdletter ) . "%' OR
 Locatie_Table.Locatie_Naam  LIKE '%"
.  mysql_real_escape_string(  $q3_Hoofdletter ) . "%'
)

)
ORDER BY Hoofd_Table.WeekDag DESC"
;
?>

Toevoeging op 24/01/2012 12:26:09:

De variable $q komt uit het zoekscript.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$Splitsing
= explode(" ", $q);
$q1 = $Splitsing[0];
$q2 = $Splitsing[1];
$q3 = $Splitsing[2];    
$q1_Eerste_hoofdletter = (ucfirst($q1));
$q1_Hoofdletter = (strtoupper($q1));
$q1_Kleineletters = (strtolower($q1));
     
$q2_Eerste_hoofdletter = (ucfirst($q2));
$q2_Hoofdletter = (strtoupper($q2));
$q2_Kleineletters = (strtolower($q2));
    
$q3_Eerste_hoofdletter = (ucfirst($q3));
$q3_Hoofdletter = (strtoupper($q3));    
$q3_Kleineletters = (strtolower($q3));
?>


Ik heb even je code tussen code tags gezet, dit maakt alles veel beter leesbaar, gelieve in het vervolg hier rekening mee houden![/modedit]
Gewijzigd op 24/01/2012 12:31:31 door kees Schepers
 
Kees Schepers

kees Schepers

24/01/2012 12:33:58
Quote Anchor link
Heb je ook een explain statement? Dan doe je gewoon echo $SQL; en kopieer je en plak je de string in bijvoorbeeld PhpMyAdmin en zet je er 'EXPLAIN ' voor.

Waarom is er gekozen voor Like en geen full-text? Draait alles onder InnoDB?

Ik denk dat geheel ook wel beter genormaliseerd kan worden..
 
Erwin H

Erwin H

24/01/2012 13:15:49
Quote Anchor link
Hmmm, heb je wel getest of dit nodig is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%" .  mysql_real_escape_string(  $q1_Eerste_hoofdletter) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%" .  mysql_real_escape_string(  $q1_Hoofdletter) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%" .  mysql_real_escape_string(  $q1_Kleineletters) . "%' OR
?>

Als ik in mijn database zoek op "username LIKE 'erwin'", of "username LIKE 'ERWIN'" of "username LIKE 'ErWiN'", het record met als username 'Erwin' wordt altijd wel gevonden. Ofwel..... case insensitive.
 
Piet Knaap

Piet Knaap

24/01/2012 13:29:43
Quote Anchor link
id select_type table type possible_keys key key_len ref rows Extra
1 SIMPLE RegistratieType_Table ALL PRIMARY NULL NULL NULL 3 Using temporary; Using filesort
1 SIMPLE Hoofd_Table ALL NULL NULL NULL NULL 2831 Using where; Using join buffer
1 SIMPLE Mensen_Table eq_ref PRIMARY PRIMARY 4 Tabel.Hoofd_Table.Hoofd_Table... 1
1 SIMPLE Locatie_Table eq_ref PRIMARY PRIMARY 4 Table.Hoofd_Table.KHoofd_Table... 1 Using where
 
Kees Schepers

kees Schepers

24/01/2012 13:34:01
Quote Anchor link
Erwin H op 24/01/2012 13:15:49:
Hmmm, heb je wel getest of dit nodig is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%" .  mysql_real_escape_string(  $q1_Eerste_hoofdletter) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%" .  mysql_real_escape_string(  $q1_Hoofdletter) . "%' OR
 Hoofd_Table.Opmerking LIKE '%" .  mysql_real_escape_string(  $q1_Kleineletters) . "%' OR
?>

Als ik in mijn database zoek op "username LIKE 'erwin'", of "username LIKE 'ERWIN'" of "username LIKE 'ErWiN'", het record met als username 'Erwin' wordt altijd wel gevonden. Ofwel..... case insensitive.


Daar heb je een heel goed punt. Standaard is de collatie latin1_swedish_ci <-- ci staat voor Case Insensitive. Dus dan klopt jouw stelling en zou voor de opmerking 1 criteria genoeg zijn.
 
Piet Knaap

Piet Knaap

24/01/2012 13:36:30
Quote Anchor link
Ik heb de case insensitive even geprobeerd maar ik snap niet helemaal wat je precies bedoelt? Als er Piet in mijn tabel staat dan komt de regel alleen naar voren als ik $q1_Eerste_hoofdletter gebruik met de Like...
 
Kees Schepers

kees Schepers

24/01/2012 13:51:10
Quote Anchor link
Als je op een kolom in mysql de collect naam_*_ci zet dan is KeEs hetzelfde als KEES of KEEs. Dat geldt ook voor Like. Dan heb je alleen WHERE name LIKE "%KeEs%" nodig ;-)
 
Piet Knaap

Piet Knaap

24/01/2012 13:57:47
Quote Anchor link
Als ik

ALTER TABLE Hoofd_Table ADD FULLTEXT (Opmerking) doe krijg ik de onderstaande foutmelding... Het veld is een blob type.. mag dat soms niet?

#1283 - Column 'Opmerking' cannot be part of FULLTEXT index

De onderstaande website is wel interessant (v.w.b Full index)
http://www.phptuts.nl/view/33/3/

Toevoeging op 24/01/2012 14:00:05:

Kees Schepers op 24/01/2012 13:51:10:
Als je op een kolom in mysql de collect naam_*_ci zet dan is KeEs hetzelfde als KEES of KEEs. Dat geldt ook voor Like. Dan heb je alleen WHERE name LIKE "%KeEs%" nodig ;-)


Ik mag alleen maar uit UTF8,ascii enzovoorts kiezen. Ik mag niet uit naam_*_ci kiezen. Ik gebruik phpmyadmin. Je bedoelt toch het veld Collatie in phpmyadmin? Sorry ik zie het al ik gebruik UTF8_general_CI Alleen dat mag je schijnbaar niet gebruiken met het veld type blob
Gewijzigd op 24/01/2012 14:03:45 door Piet Knaap
 
Kees Schepers

kees Schepers

24/01/2012 14:40:28
Quote Anchor link
Wtf blob? Ja dan begrijp ik het wel. In BLOB wordt alle data namelijk binair opgeslagen en dan begrijp ik de hoofdletter gevoeligheid wel.

Maar waarom is er uberhaubt voor BLOB gekozen? Ik denk dat VARCHAR of TINYTEXT beter past. Ik denk dat je geen FULLTEXT index aan kan maken op BLOB velden.

Het beste wat je kunt doen is:
* Onderzoeken waarom er BLOB gebruikt is
* BLOB aanpassen naar een Text (varchar, char, tinytext, etc) datatype en ALLES UTF-8 maken
* Je query flink aanpassen omdat je niet alle verschillende hoofdletter mogelijkheden hoeft te testen

En om hoeveel records gaat het als je de tabellen Hoofd_Table, Locatie_Table, Mensen_Table, RegistratieType_Table bij elkaar optelt? Want als je het hier hebt over honderduizenden records biedt Solr misschien een betere oplossing. Met de data import handler voor MySQL kun je dan op basis van een MySQL-query delta-syncen met je solr index. Maar is wel iets complexere materie.
 
Piet Knaap

Piet Knaap

24/01/2012 14:51:36
Quote Anchor link
Aan Blob zit ik helaas vast.

Maar om even terug te komen op mijn orginele vraag.

"weet iemand hoe ik er voor kan zorgen dat het script een melding geeft op het moment dat het script nog gegevens aan het ophalen is....."
 
Kees Schepers

kees Schepers

24/01/2012 15:01:10
Quote Anchor link
Je zou als er op de knop gelikt wordt een plaatje inladen:

Jquery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$('input.button[name="zoeken"].click(function() {
  $('<img src="loader.gif" alt="Laden.." />').appendTo($('#divofzo'));
});


Oldskool
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
document.getElementById('zoekbutton').onclick = function() {
  //hier moet je met DOM een afbeelding appenden ofzo
};


Maar ik vindt zo'n oplossing hetzelfde als je kop in het zand steken, want je belast de server nu enorm voor iets super simpels.

Waarom zit je vast aan BLOB?
 
Piet Knaap

Piet Knaap

24/01/2012 16:41:32
Quote Anchor link
Het is niet een knop waar je op klikt maar een textbox die je invult. zie code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<script type="text/javascript">
 function showHint(str)
 {
 if (str.length==0)
   {
  document.getElementById("txtHint").innerHTML="";
   return;
   }
 if (window.XMLHttpRequest)
   {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
   xmlhttp=new XMLHttpRequest();
   }
 else
   {// code for IE6, IE5
   xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
   }
 xmlhttp.onreadystatechange=function()
   {
   if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
     {
     document.getElementById("txtHint").innerHTML=xmlhttp.responseText;
     }
   }
  
  
  xmlhttp.open("GET","Overzicht_Query.php?q="+str,true);
 xmlhttp.send();
 }
 </script>
 
 <script type="text/javascript" language="JavaScript">
document.forms['myform2'].elements['mytextfield2'].focus();
</script>


Toevoeging op 24/01/2012 16:42:41:

Welke code tags moet ik ook alweer precies gebruiken om mijn code netjes weer te geven op de phphulp website
Gewijzigd op 25/01/2012 09:28:04 door Piet Knaap
 
Kees Schepers

kees Schepers

24/01/2012 16:54:48
Quote Anchor link
Code moet je in code tags zetten, je doet het bijna goed maar dan moet het met [ ] en daar tussen code.

Jij wilt iets maken waardoor, als iemand iets invult je hints toont in het zoekveld? Maar als je query extreem langzaam is dit niet echt gebruiksvriendelijk? Dan zul je toch eerst de query moeten optimaliseren lijkt me.

Ik weet ook niet of je showHint direct aanroept als iemand wat invult? Want dan krijg je behoorlijk wat AJAX requests, ik zou dan sowieso window.setTimeout() gebruiken die hem dan elke keer overschrijft.

Dus bijvoorbeeld (in jQuery omdat ik daar fan van ben :-) )
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<html>
    <head>

    <script type="text/javascript">
        $(document).ready(function() {
            $('#search').keyUp(function() {
                window.setTimeout(function() {
                    $.get('url-naar-search.php?phrase=' + $('#search').val(), function(data) {
                        $('#search').val(data);
                    });
                }, 1000);
            });
        });
    </script>

    </head>

    <body>
        <form method="post" action="">
            <input type="text" id="search" />
        </form>
    </body>
</html>


Heb het niet getest overigens, maar zoiets zou moeten werken.
 
Piet Knaap

Piet Knaap

25/01/2012 09:42:28
Quote Anchor link
De reden waarom ik een BLOB gebruik is vanwege een "hoteditor_bbcode_ouput_editor" scriptje. Dit script vereist een BLOB veld type. Ik heb jouw voorbeeld geprobeerd maar helaas. Ik heb jouw script iets aangepast....

mytextfield2 = de naam van mijn input text box

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Zoekopdracht: <input type="text" name="mytextfield2" tabindex ="1" value="<?php echo $q_zoekbox; ?>"   onblur="this.value=!this.value?'Test ':this.value;"  
 onload="document.myform2.mytextfield2.focus();" onkeyup="showHint(this.value)" onfocus="showHint(this.value)"
 size="20" />

  <script type="text/javascript">
        $(document).ready(function() {
            $('#mytextfield2').keyUp(function() {
                window.setTimeout(function() {
                    $.get('Overzicht_Query.php?q=' + $('#mytextfield2').val(), function(data) {
                        $('#mytextfield2').val(data);
                    });
                }, 1000);
            });
        });
    </script>

Maar ik zie ook helemaal niets verschijnen als ik de code gebruik op mijn webpagina...
Gewijzigd op 25/01/2012 09:59:37 door Piet Knaap
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2012 10:49:00
Quote Anchor link
Heb je wel het jQuery-framework ingeladen?
 
Piet Knaap

Piet Knaap

25/01/2012 11:43:17
Quote Anchor link
Waarom heb ik het jQuery framework nodig voor het bovenstaande. Het is toch Javascript?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2012 11:46:45
Quote Anchor link
Ja, met jQuery functies. jQuery is namelijk een JavaScript-framework.

En dat zei Kees ook:
Kees Schepers op 24/01/2012 16:54:48:
Dus bijvoorbeeld (in jQuery omdat ik daar fan van ben :-) )
Gewijzigd op 25/01/2012 11:48:17 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.