Zomer/wintertijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »
The One

The One

25/09/2012 13:26:05
Quote Anchor link
Hi,

Ik wil weten of het zomer of wintertijd is van een bepaalde datum.

Quote:
date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
echo date("I", mktime(0, 0, 0, 10, 28, 2012));


28 oktober 2012 begint de wintertijd, dus verwacht ik 0 met bovenstaande, maar ik krijg een 1. Wie weet hoe dat komt?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:54:44
 
Remco nvt

Remco nvt

25/09/2012 13:33:54
Quote Anchor link
Sinds wanneer begint de wintertijd op de 28-10-2012 00:00:00 ?
Gewijzigd op 25/09/2012 13:34:09 door Remco nvt
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

25/09/2012 13:34:44
Quote Anchor link
Volgens mij begint de zomertijd pas om 02:00 uur en niet om 00:00 uur.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/09/2012 13:36:36
Quote Anchor link
Precies.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// 28 oktober middernacht:
$date = date_create('2012-10-28 00:00:00');
echo (int) $date->format('I');   // geeft 1
echo '<br>';
//  Een paar uur later
$date = date_create('2012-10-28 05:00:00');
echo (int) $date->format('I');   // geeft 0
?>
Gewijzigd op 25/09/2012 13:37:15 door Kris Peeters
 
The One

The One

25/09/2012 14:04:25
Quote Anchor link
Yes, et werkt, ik stond ff niet stil bij de tijd. Thnx allemaal!

Toevoeging op 25/09/2012 15:57:35:

Heb nog een vraagje.. zie volgende query

SELECT DATE_FORMAT(tijd,'%H:%i') AS tijd FROM tabel WHERE maand='$month' ORDER BY maand, dag

en in mijn result toon ik dan de tijd $data['tijd']

Nou wil ik in mijn result een uur optellen bij de tijd als het zomertijd is, hoe kan ik het beste $data['tijd']+1uur uitvoeren?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/09/2012 16:14:51
Quote Anchor link
Wel ... denk eerst eens goed na wat je precies wil.

MySQL houdt al rekening met zomer- en winteruur, als je een veld op type DATETIME zet.

Geef eens een concreet voorbeeld (situatieschets) van wanneer/waarom je dat uur wil toevoegen.

Ondertussen nog wat lectuur meegeven:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/datum-en-tijdfuncties-in-mysql/519/
Over hoe je in mySQL met datum en tijd kan spelen.
 
The One

The One

25/09/2012 17:41:19
Quote Anchor link
Ik heb een tabel met dagelijkse activiteiten die jaarlijks terugkeren, elk activiteit heeft een vaste tijd, dus vb: op 17 januari (2012, 2013, 2014 etc) vindt activiteit X altijd plaats om 13:00 uur.
Nou toon ik een overzicht op de website waarin te zien is welke activiteiten er zijn per maand. Maar aangezien de zomer en wintertijden niet op vaste dagen zijn, moet ik dus eind maart en eind oktober (vanaf de 25e tm de 31e) controleren of de zomer/wintertijd al is ingegaan. Indien dat het geval is, wil ik een uur optellen/aftrekken van de tijd die in de database staat.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik probeer te doen.

Bedankt voor de link, ik zal gelijk een kijkje nemen.

Toevoeging op 25/09/2012 19:10:27:

Heel omslachtig, maar dit werkt:

date("H:i", mktime(date_create('2012-01-01 '.$data['tijd'].':00')->format('H')+1, date_create('2012-01-01 '.$data['tijd'].':00')->format('i'), 0, 9, 25, 2012))

Als dit korter kan, lees ik het graag.
 
Eddy E

Eddy E

25/09/2012 19:28:39
Quote Anchor link
Waarom dat uur eraf dan? Als je iets om 15:00 doet blijft dat om 15:00, ongeacht zomer-/wintertijd.
Wat jij wilt doen is steeds om 13:00... ook bij wintertijd.
Tenzij je toevallig net tussen 02:00 en 0:30 op die nacht iets wilt doen..
 
The One

The One

25/09/2012 19:40:58
Quote Anchor link
Nee, met de zomer en wintertijd veranderen de tijden wel. Vanaf 25 maart 2012 tot 28 oktober 2012 is een activiteit om 15:00 bijvoorbeeld, maar vanaf 28 okt 2012 tot 31 maart 2013 zal dat om 14:00 uur zijn, vanaf 31 mrt 2013 weer om 15:00 etc en zo verandert dat elk jaar.

Toevoeging op 25/09/2012 19:41:56:

Maar goed, het volgende werkt nu wel goed:

if($data['maand']=='3' AND $data['dag']>='25' AND date("I", mktime(5, 0, 0, $data['maand'], $data['dag'], $year))) {
$data['tijd'] = date("H:i", mktime(date_create('2012-01-01 '.$data['tijd'].':00')->format('H')+1, date_create('2012-01-01 '.$data['tijd'].':00')->format('i'), 0, 9, 25, 2012));
}
elseif($data['maand']=='10' AND $data['dag']>='25' AND !date("I", mktime(5, 0, 0, $data['maand'], $data['dag'], $year))) {
$data['tijd'] = date("H:i", mktime(date_create('2012-01-01 '.$data['tijd'].':00')->format('H')-1, date_create('2012-01-01 '.$data['tijd'].':00')->format('i'), 0, 9, 25, 2012));
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.