zorgen dat einduur niet kleiner kan zijn dan beginuur

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven

steven

04/05/2004 10:57:00
Quote Anchor link
Nog een vraagje,

is het mogelijk om ervoor te zorgen dat ik bij mijn kalender geen einduur kan ingeven dat kleiner is dan het beginuur?

codes voor het ingeven van nieuwe data:


kalender_insert_do

<link href="../opmaak.css" rel="stylesheet" type="text/css">

<p class="tekst"></p>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    
      //connectie leggen met db
    include ('includes/auth.php');
    
    $txt_datum = addslashes(strip_tags($_POST['txt_datum']));
    $txt_beginuur = addslashes(strip_tags($_POST['txt_beginuur']));
    $txt_einduur = addslashes(strip_tags($_POST['txt_einduur']));
    $txt_activiteit = strip_tags($_POST['txt_activiteit']);

    if ($txt_datum != "" && $txt_beginuur != "" && $txt_einduur != "" && $txt_activiteit != "")
    {

    //query data toevoegen
    $toevoegen = "INSERT INTO tbl_kalender (datum,beginuur,einduur,activiteit) VALUES('$txt_datum','$txt_beginuur','$txt_einduur','$txt_activiteit')";
    $resultaat = mysql_query($toevoegen) or DIE ("Fout".mysql_error());
    include  ('kalender.php');
    }

    
    else
    //foutmelding geven dat niet alle velden zijn ingevuld met link om terug te gaan
    {
    echo "<p class='tekst'>Niet alles ingevuld;
    Klik <a href=\"index.php?p=kalender_insert\">hier</a> om alle velden in te vullen</p>"
;
    }


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:51:31
 
B a s
Beheerder

B a s

04/05/2004 11:01:00
Quote Anchor link
dat kan.. ik zou dan met timestamps werken..

txt_einduur en txt_beginuur moeten dan timestamps zijn dus: 04-05-2004 11:00 zou moeten zijn:

200405041100

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if ($_POST['txt_einduur'] < $_POST['txt_beginuur'])
{

   echo "error: einduur moet groter zijn dan beginuur";
}

?>
 
Steven

steven

04/05/2004 11:25:00
Quote Anchor link
en wat moet ik dan juist veranderen in mijn code??? of database??

#
# Tabel structuur voor tabel `tbl_kalender`
#

CREATE TABLE `tbl_kalender` (
`kalender_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`datum` date NOT NULL default '0000-00-00',
`beginuur` text NOT NULL,
`einduur` text NOT NULL,
`activiteit` longtext NOT NULL,
PRIMARY KEY (`kalender_id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=88 ;

#
# Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `tbl_kalender`
#
 
B a s
Beheerder

B a s

04/05/2004 11:40:00
Quote Anchor link
beginuur en einduur moet dan ipv text datetime zijn.. denk ik :/ moet je ff checken..
 
Steven

steven

04/05/2004 12:01:00
Quote Anchor link
heb ik gedaan maar hij verandert dan in mijn velden de waarde naar 00000000
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.