33 Gemeentesites nog onveilig

Toegevoegd door Joris van Rijn, 15 jaar geleden

33 Gemeentesites nog onveiligEen maand nadat er lekken op sites van de overheid ontdekt waren is een groot deel van de beveiliging op deze sites nog steeds te onveilig om gebruik te maken van DigiD.

Een maand geleden werd er ontdekt dat 37 gemeentesites een matige beveiliging hadden. Als reactie hierop had minister Donner van Binnenlandse Zaken de 37 sites per direct van DigiD ontzegd en een lijst van veiligheidsvoorwaarden opgesteld waar aan voldaan moest worden om het DigiD weer te mogen gebruiken.

Slechts 4 van deze sites maken nu, een maand later, weer gebruik van DigiD. De andere 33 gemeenten hebben nog steeds een site met serieuze fouten.

Het ministerie van Binnenlandse zaken (Logius) meldt dat het de verantwoordelijkheid van de gemeenten is een veilige site te hebben; "Daar staat wat ons betreft geen deadline op" aldus Groeneveld, woordvoerder van Logius.

Ook de lange DigiD-loze periode is volgens Groeneveld niet hun schuld: "Als er op maandag een melding binnen komt dan kan het op dinsdag geregeld zijn.". De organisatie kon niet melden waar het dan wel aan lag.

Gerelateerde nieuwsberichten

05/01/2015 Developers vertrouwen ten onrechte op open-source
10/10/2011 Beveiligingslekken gemeentewebsites

 

Er zijn geen reacties op '33 gemeentesites nog onveilig'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.