83 miljoen Facebook accounts zijn nep

Toegevoegd door - Diov - , 11 jaar geleden

83 miljoen Facebook accounts zijn nepFacebook heeft bekend gemaakt dat ongeveer 83 miljoen accounts van Facebook niet gekoppeld zijn aan een echte persoon. Het aantal accounts geldt als 8,7 procent van het totaal aantal accounts. Facebook telt momenteel 955 miljoen accounts.

Het bedrijf heeft aangegeven dat de nep-accounts 'ongewenst' zijn. Volgens het bedrijf zijn er drie groepen waarin de nep-accounts verdeeld kunnen worden.

Er zijn 46 miljoen accounts die gezien worden als duplicaten van reeds bestaande accounts, wat de grootste groep is. Het hebben van een dubbele account is tegen Facebook's filosofie om alle sociale contacten te beheren met slechts één account.

De tweede grote groep is verantwoordelijk voor 23 miljoen accounts. Het gaat hierbij om persoonlijke Facebook-accounts die aangemaakt zijn voor bedrijven, organisaties of niet-menselijke entiteiten zoals huisdieren.

De derde groep accounts zijn in strijd met de voorwaarden van Facebook. Het sociale netwerk omschrijft deze accounts als spam-accounts, die enkel zijn aangemaakt om content te versturen naar andere gebruikers.

Facebook schatte in maart dit jaar dat er tussen de 42 en 50 miljoen nep-accounts aanwezig zijn op het netwerk. Destijds bedroeg dit tussen de 5 en 6 procent van het totaal. Het sociale netwerk maakt niet bekend of en hoe het de nep-accounts wil aanpakken.

Facebook maakt sinds de beursgang een moeilijke tijd door. Het aandeel ging voor het eerst onder de waarde van 20 dollar, terwijl de echte waarde 38 dollar bedroeg. Beleggers twijfelen of Facebook winst kan maken, ondanks het grote aantal gebruikers. Deze twijfel sluit tevens aan op de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Facebook realiseerde een omzet van 1,18 miljard dollar met een verlies van 157 miljoen dollar.

Gerelateerde nieuwsberichten

10/08/2016 Facebook gaat AdBlock omzeilen
13/11/2015 Like PHPhulp en win een tablet!
15/10/2015 Welke PHP editor gebruik jij?

 

Er zijn 6 reacties op '83 miljoen facebook accounts zijn nep'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Php knipper
php knipper
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Facebook realiseerde een omzet van 1,18 miljard dollar met een verlies van 157 miljoen dollar.

hoe kan je omzet maken en verlies?
- SanThe -
- SanThe -
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
hoe kan je omzet maken en verlies?

Omdat dat totaal verschillende begrippen zijn.
Tobias Tobias
Tobias Tobias
10 jaar geleden
 
omzet - onkosten = winst
 - Diov  -
- Diov -
10 jaar geleden
 
@ phpknipper, zij hebben 1,18 miljard dollar omzet gemaakt. Dat is de winst, zonder de kosten ervan afgetrokken.

Als zij de kosten daarvan aftrekken, dan komen ze tot winst/verlies.

Zie Tobias zijn Reactie:
omzet - onkosten = winst/verlies
Php knipper
php knipper
10 jaar geleden
 
azo ok, bedankt voor de verduidelijking
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Kees Schepers
kees Schepers
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Quote:
@ phpknipper, zij hebben 1,18 miljard dollar omzet gemaakt. Dat is de winst, zonder de kosten ervan afgetrokken.


Een beetje verwarrend nog zo, dat is dus de omzet die 1,18 miljard dollar ;-) verder is het goed. Dan heb je eigenlijk nog bruto winst dat is omzet - inkoop, en netto dan bruto winst - overige onkosten als personeel e.d.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.