Advies Nederlandse Politie: gebruik geen Internet Explorer

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

Advies Nederlandse Politie: gebruik geen Internet Explorer Het Team High Tech Crime van de Nederlandse politie raadt gebruikers af om Internet Explorer te gebruiken. De politie adviseert dit aan computergebruikers naar aanleiding van een recent ontdekt lek in de Adobe Flash Player welke in de browser uitgevoerd wordt.

Het Team High Tech Crime van de Politie raadt via hun Twitter-kanaal aan om voorlopig geen IE te gebruiken vanwege een lek. "Gebruik IE alleen als het niet anders kan en in uitgebreide beveiligde modus", roept de afdeling.

Als vervanger van Internet Explorer noemen ze onder andere Opera, Firefox, Safari of Chrome.

Met dit advies volgt de Nederlandse Politie het advies van de Amerikaanse overheid om, om gebruikers te waarschuwen vanwege een risicovolle Internet Explorer.

Microsoft zelf heeft aangegeven het lek te zullen dichten, echte geldt dit niet voor de Windows XP versie gezien die ondersteuning inmiddels voorbij is. Alleen betalende klanten, zoals de overheid en gemeentes krijgen nog ondersteuning en patches geleverd namens Microsoft.

Met het lek is het voor hackers mogelijk om via Adobe Flash geheugenobjecten in de browser te manipuleren. Zo is het vervolgens eenvoudig mogelijk om beveiligingssystemen zoals DEP en ASLR te omzeilen. het lek is door FireEye gevonden en zit genesteld in de Internet Explorer versies IE 9, 10 en 11.

UPDATE:
Inmiddels is er een update beschikbaar voor zowel Internet Explorer en Adobe Flash Player. Deze update's worden (indien de gebruiker dit heeft ingeschakeld) automatisch gedownload.

Gerelateerde nieuwsberichten

23/01/2020 Microsoft waarschuwt voor lek in Internet Explorer
06/08/2019 Microsoft doet VBScript definitief in de ban
12/09/2014 Nieuwste Internet Explorer krijgt Chrome-achtige interface

 

Er zijn 9 reacties op 'Advies nederlandse politie gebruik geen internet explorer '

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Is er al een patch uitgebracht? Klinkt als een serieus probleem als de politie zich zelfs genoodzaakt voelt om ervoor te waarschuwen.
Bas IJzelendoorn
Bas IJzelendoorn
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat is het zeker, zowel Microsoft als Adobe zijn bezig met een patch. Echter zullen zij het via de reguliere updates laten verlopen en nog geen hotfix uitbrengen. Beide partijen adviseren om niet te wachten op de patch, maar zelf maatregelen te nemen.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik heb bij m'n add-ons het Shockwave Flash object uitgeschakeld. Is dat voldoende?
Christian k
christian k
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@ozzie je kan ook gewoon naar chrome of firefox overgaan werkt veel beter. sinds ik ubuntu gebruik kan ik geen internet explorer meer gebruiken. sinds de eerste keer dat ik chrome gebruik heb ik internet explorer geen seconde gemist.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Christian: ik snap dat ik een andere browser kan gebruiken. Zo slim ben ik zelf ook nog wel ;) De vraag was wat je moet doen om toch veilig met IE te kunnen surfen.
Jan terhuijzen
jan terhuijzen
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Eigenlijk komt het lek dus gewoon door Flash he?
Het is al de-zoveelste-keer dat iets met Flash is, toch?
Ozzie PHP
Ozzie PHP
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Zo ik heb begrepen heeft het inderdaad met Flash te maken. Daar is het in het verleden inderdaad al vaker mis mee gegaan.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
10 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Zo, ik ben weer helemaal veilig :)
Er is inmiddels een Windows update (en een Flash Player update) uit, dus allemaal even updaten zou ik zeggen!
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Michael -
Michael -
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Niet nodig Ozzie :) Ik gebruik al 10 jaar (of langer) geen IE meer.
Er is gisterenavond inderdaad een update uitgerolt.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.