Afgeschermde Facebookfoto's zichtbaar door truc

Toegevoegd door Jasper DS, 15 jaar geleden

Afgeschermde Facebookfoto's zichtbaar door trucNa Hyves ook afgeschermde foto's van Facebook zichtbaar Door het manipuleren van de url van de foto’s op Facebook kan iedereen alle foto’s bekijken, ook als deze door de gebruikers zijn afgeschermd.

De gebruiker die dit lek ontdekte, legt in een paar stappen uit hoe iedereen de truc op alle foto’s op Facebook kan toepassen.

Wanneer iemand op Facebook een foto heeft met daarop een persoon die zijn of haar foto’s heeft afgeschermd en deze persoon wel ‘tagged’ is het via de url van de foto mogelijk om het id-nummer van die gebruiker te achterhalen.

Wanneer dit nummer in combinatie met een ander nummer in de link geplakt wordt, is toegang tot de foto’s verzekerd. Ook persoonlijke gegevens zoals naam, school of verblijfsplaats zijn te achterhalen via het beveiligingslek, ontdekte Dnews.de, dochtersite van NU.nl.

Nieuwe beveiliging
Woensdag werd nog het profiel van oprichter Mark Zuckerberg gehackt. Kort daarna introduceerde Facebook een aanpassing in het beveiligingsbeleid op de netwerksite. Het is mogelijk om op afstand uit te loggen en de verbinding waarover gebruikers surfen, wordt beter beveiligd.
Dit gebeurt door middel van de HTTPS-techniek die ook gebruikt wordt bij bijvoorbeeld webwinkels en internetbankieren.

Bron: NU.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

24/02/2017 CloudFlare lekte gebruikersdata
10/08/2016 Facebook gaat AdBlock omzeilen
22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?

 

Er zijn 7 reacties op 'Afgeschermde facebookfotos zichtbaar door truc'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Roderik Roderik
Roderik Roderik
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Okee...
Ik zelf gebruik geen FB, maar 't is wel slecht dat dit kon.
Rick  -
Rick -
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
idd een vrij grove fout
Jasper DS
Jasper DS
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
er zullen nog wel lekken zijn.. je moet denken, alles wat je op facebook zet kan heel de wereld zien. Dan heb je geen problemen als er toch afgeschermde foto's of geheime informatie zoals adres gegevens,... verspreid worden over het net.
Justin S
Justin S
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Als je slim bent zet je helemaal geen persoonlijke informatie op internet. Als je niet wil dat iedereen het kan zien moet je het gewoon niet online zetten, zo simpel is dat.
Tobias Tobias
Tobias Tobias
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Justin: probleem is dat er erg veel mensen nog simpeler zijn...
Jasper DS
Jasper DS
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@ Justin, wat je zegt klopt volledig maar tobias heeft gelijk. Er zijn nog veel mensen die de 'gevaren' niet kunnen inschatten.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Write Down
Write Down
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Helemaal mee eens. Weg blijven van FB. Men zou ook eindelijk is die gezichtsherkenning nuttig moeten gaan gebruiken op FB. Gezicht niet in DB? --> Niet publiceren. Ik wil niet dat mijn vrienden foto's van mij op hun FB zetten... Dat schendt mijn privecay.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.