Anonymous actief met hacken op 'Feestdag'

Toegevoegd door - Ariën -, 13 jaar geleden

Anonymous actief met hacken op 'Feestdag'Hackersgroepering Anonymous heeft op maandag 5 november diverse websites van bedrijven gehackt. Hieronder vallen beveiligingsbedrijf Symantec en de sites van Imageshack en Paypal. De hackpogingen van vandaag refereren naar 'Guy Fawkes Day', de dag die volgens hun vandaag wordt gevierd.

Bij de hack op Symantec publiceerden de hackers diverse accountgegevens van het bedrijf. Bij de inbraak werd gebruik gemaakt van een tot nu toe onbekend gebleven exploit voor open-source hostingpanel Zpanel. Bij PayPal beweren ze 28.000 gebruikersnamen en wachtwoorden van PayPal-gebruikers te hebben buitgemaakt en deze te hebben gepubliceerd. Een medewerker van PayPal stelt via Twitter dat het bedrijf de claims van Anonymous onderzoekt, maar dat er nog geen aanwijzingen zijn dat de geclaimde hack daadwerkelijk is uitgevoerd.

Ook ImageShack, een plaatjeshosting' zou slachtoffer zijn van een hackaanval. Volgens de hackers zou er volledige root-toegang mogelijk zijn en hadden ze tot het complete serverpark van ImageShack, vanwege de gebrekkige beveiliging. Ook zouden ze opgemerkt hebben dat alle MySQL-databases met een root-account draaiden en was de gebruikte software niet up-to-date.
Al eerder werd ImageShack in 2009 al onder vuur genomen door hackers onder de naam AntiSec, waarna beloofd werd dat ze de beveiliging aan zouden gaan scherpen.

Ook beweert Anonymous, dat ze op deze 'Guy Fawkes Day'-feestdag, dat ze ook een aantal defacements op websites hebben uitgevoerd, waaronder een fansite van popster Lady Gaga en diverse websites van de Amerikaanse commerciële omroep NBC. Ook zijn er protestacties aangekondigd in de Verenigde Staten en Canada.

Bron: Tweakers.net

Gerelateerde nieuwsberichten

16/04/2021 Hackers maken gegevens 3,6 mln klanten buit bij Allekabels.nl
01/04/2021 Aanvallers plaatsten exploit in PHP-source
21/05/2012 Anonymous valt NAVO aan

 

Er zijn 5 reacties op 'Anonymous actief met hacken op feestdag'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Jaron T
Jaron T
13 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
ik vind dat er wel een bronvermeldingvan tweakers.net bij mag.. dit is exact hetzelfde waar sommige zinnen iets vervormd zijn
- Ariën  -
- Ariën -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het is verder wel herschreven, en in de nieuwsbackend heb ik een bron-URL moeten achterlaten, dus deze zou gebruikt kunnen worden voor de daadwerkelijke bronvermelding. Ik neem het mee naar achteren.

Edit:
For so far heb ik de bronvermelding maar in het bericht toegevoegd.
Albert de Wit
Albert de Wit
13 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
wat is het practisch nut van die hack aanvallen? mis ik iets of is dit gewoon super kinderachtig?
Wouter J
Wouter J
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Sowieso vraag ik me af wat er met de bronvermelding wordt gedaan die je opgeeft als je een bericht tipt. Het wordt niet getoond op de website en de redactie kijkt er evenmin naar.

Offtopic:
Maar goed, ik vraag me ook af wat er met berichten wordt gedaan die mensen tippen, sommige schijnen spontaan te verdwijnen...
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Pepijn  -
- Pepijn -
11 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
^^ het geeft nu eenmaal een kick...

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.