'Apple ligt 10 jaar achter op Microsoft met beveiliging'

Toegevoegd door - Raoul -, 12 jaar geleden

'Apple ligt 10 jaar achter op Microsoft met beveiliging'Dat zegt Eugene Kaspersky, de CEO van het Russische beveiligingsbedrijf Kaspersky in een interview. Naar aanleiding van het Flashback-virus, vindt de CEO dat Apple meer updates moet uitbrengen en dus ook meer geld moet investeren in het beter beveiligen van het systeem.

Hij vond ook dat er weinig verschil is tussen Mac OS X en Windows omdat er voor beide besturingssystemen malware kan ontwikkeld worden.

Apple zou volgens hem nu in hetzelfde schuitje zitten als Microsoft tien jaar geleden. Toen nog met Windows XP, waardoor Microsoft gedwongen werd om meer beveiligingsupdates uit te brengen, waar uiteindelijk Windows XP Service Pack 2 uit kwam.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/05/2021 4 WordPress Security Plugins die je moet installeren
16/04/2021 Hackers maken gegevens 3,6 mln klanten buit bij Allekabels.nl
05/06/2018 Microsoft neemt GitHub over

 

Er zijn 10 reacties op 'Apple ligt 10 jaar achter op microsoft met beveiliging'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Jeroen VD
Jeroen VD
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Quote:
Hij vond ook dat er weinig verschil is tussen Mac OS X en Windows omdat er voor beide besturingssystemen malware kan ontwikkelt worden.

nou nou wat denkt die man zwart-wit. als er 1 ding hetzelfde is, is alles hetzelfde. is hetzelfde als zeggen 'een mens en een paard zijn praktisch hetzelfde, ze hebben tenslotte beide benen'

verder ben ik het wel eens met meer beveilingsupdates. heb zelf geen apple, maar ik denk dat er meer virussen aankomen. als er 1 schaap over de dam is, volgt de rest vanzelf...
Eddy E
Eddy E
12 jaar geleden
 
kan ontwikkelt worden. >> kan ontwikkeld worden

Tja... Kaspersky kan zo veel vinden.
Tot nu toe staat de teller voor Apple toch gewoon nog op 1?
En Microsoft heeft aan een INT(128) niet genoeg.
Joakim Broden
Joakim Broden
12 jaar geleden
 
Eddy hoe komt het denk je dat Windows zoveel virussen heeft? Omdat Windows veel meer gebruikt word en veel populairder was in het verleden. Als het andersom was geweest, dus Mac 10 jaar terug populair dan had Mac veel meer virussen gehad. Waarom zou iemand een Mac Virus gaan maken als je een Windows Virus kunt maken waarmee je veel meer mensen mee kunt besmetten.

Let maar op, nu Mac populair begint te worden onder de Apple Fan Boys zal de virussen toenemen.
Robin Van den Broeck
Robin Van den Broeck
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
En dan maar zeggen dat zij beter zijn omdat er zogezegd bijna geen virussen in kunnen. Allemaal naar Linux en programma's porten naar Linux. Problem solved.
Jan terhuijzen
jan terhuijzen
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Windows vind ik perfect en het is heel goed beveiligd. Ook biedt windows gratis virusscanners aan op internet en windows doet de mensen goed informeren. Over elk programma, elk detail is er een uitgebreide FAQ in tientallen talen. Ik vind dat Apple aleen maar reclame maakt, en toch zijn er mensen die niet zonder Apple kunnen.
Rene Geul
Rene Geul
12 jaar geleden
 
@Robin
Zodra Linux populair zal worden dan komen er geheid virussen voor Linux. Wel ironie dat een Rus het heeft over een viRUS.
Chris -
Chris -
12 jaar geleden
 
Tja, dit roep ik ook al een paar jaar. De virussen, malware en trojans die er nu zijn voor Mac zijn nog vrij schadeloos en simpel. Zelf ook een aantal geschreven, old-school-C! Tja, het is wachten totdat de RAT-jes komen en de scriptkiddies mee gaan doen. Dan wordt het pas feest..

Overigens, voor ubuntu beginners die hebben het ook niet door dat ze vrij snel een virus kunnen downloaden. Die denken "linux is veilig toch?" maar daar zijn ook gewoon malware en trojans voor te vinden.. Zo simpel allemaal :(
- Pepijn  -
- Pepijn -
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik gebruik gewoon linux ubuntu 10 nu weer windows omdat mijn wifi niet goed overkwam
Niels K
Niels K
12 jaar geleden
 
Chris,

Ik heb werkelijk waar (zover ik weet dan) nog nooit een virus gehad. Een virus krijg je echt niet zomaar. (Een 'normale' trojan bijvoorbeeld) Een virus krijg je pas als je veel software / films / games download.

Bij normaal internet gebruik, loop je niet heel gauw het risico om gepakt te worden.

Daarnaast, is het heel belangrijk om je software up to date te houden. Dan bedoel ik niet alleen je virusscanner. (Welke virusscanner je evt moet installeren is een discussie apart) Zie pas geleden het virus op NU.nl. Wanneer je JAVA niet up-to-date was, werd je geïnfecteerd.

Wanneer je dat allemaal onder controle hebt, is de kans heel klein dat je gepakt wordt. Zeker als huis-tuin-keuken gebruiker.

Het gevaar ligt bij de bedrijven die de updates graag beheren en daarom wat later als normaal uitvoeren. Aan de ene kant heeft het centraliseren van updates een voordeel maar het kan dus in dit geval ook in je nadeel werken.

Ik vind dat het helemaal aan jezelf ligt. Wanneer jij je PC netjes verzorgt, is er niets aan de hand. (natuurlijk kan je wel eens wat verkeerds downloaden, maar als je een goede virusscanner hebt wordt je er op gewezen)

Je hebt het dus grotendeels zelf in de hand, al kan je soms gewoon pech hebben.

Ik denk dat Chris als beveiligingsexpert nog wel wat tips kan geven ;-)

Niels
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Aron van W
Aron van W
12 jaar geleden
 
Er zit toch een virusscanner in Mac OS X Lion. (op de achtergrond).
Scant elk programma wat niet gedownload wordt via de AppStore.

Bij windows hem je meer virussen omdat er NIKS, maar dan ook helemaal NIKS door Windows wordt gecontroleerd.

Dus ik vind de uitspraak dat Apple 10 jaar achterligt op Microsoft nergens op slaan.

Wel iets met de 10. Apple-webservers zijn 10x zo moeilijk te hacken als Windows/Linux servers dusss...
(ik spreek uit ervaring....)

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.