Apple ontwikkelt software slimme apparaten

Toegevoegd door Eschwin Moerkerken, 12 jaar geleden

Apple ontwikkelt software slimme apparatenApple is bezig met het ontwikkelen van software om apparaten in het huishouden te bedienen. Zo wil Apple de iPhone gebruiken als afstandsbediening voor een aantal apparaten in het huishouden zoals de lampen en beveiligingssystemen.

Concurrenten Samsung en Google zijn momenteel ook bezig op het gebied van "the internet of things". Apple wil hiermee de concurrentie aangaan, omdat er tegenwoordig steeds meer 'slimme' huishoudelijke apparaten op de markt komen. Google heeft eerder al het bedrijf van de slimme thermostaat Nest overgenomen.

De nieuwe software zou het mogelijk moeten maken om in een woning meerdere apparaten te kunnen bedienen met de iPhone, zoals lichtsystemen, thermostaten en beveiligingssystemen. De iPhone kan bijvoorbeeld een draadloos signaal afgeven wanneer de bewoner thuis komt en op deze manier de lichten automatisch aan zetten. Hoe dit systeem precies in zijn werking gaat is vooralsnog onbekend. De locatie kan op meerdere manieren bepaald worden, door middel van GPS, Bluetooth en Wifi.

Er bestaan al soortgelijke applicaties welke losse apparaten bedienen, zoals de Nest-thermostaten en de Philips Hue-lampen. Apple's nieuwe onaangekondigde software zou hier een aanvulling op zijn. Wanneer er meerdere apparaten in een huis samenwerken is het voor de consument aantrekkelijker om meerdere producten van Apple te kopen zodat alle apparaten op hetzelfde systeem draaien.

Apple denkt zich te kunnen onderscheiden van concurrent Google op het gebied van privacy. In een document dat vorige week openbaar werd, liet Google weten dat het advertenties op zulke huishoudelijke apparaten zoals thermostaten en koelkasten als een mogelijkheid ziet.

In november verkreeg Apple een patent op technologie om op basis van locatiebepaling 'functies' te activeren. In het patent noemde Apple verschillende geschikte toepassingen, waaronder het op afstand automatisch open laten gaan van een garagedeur bij thuiskomst, een thermostaat en verlichting.

Gerelateerde nieuwsberichten

22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?
19/06/2013 Apple-winkel iCentre failliet
11/06/2013 NSA en FBI hebben directe toegang tot grote bedrijven

 

Er zijn geen reacties op 'Apple ontwikkelt software slimme apparaten'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.