Bedrijf claimt .sucks-TLD

Toegevoegd door - Ariën -, 11 jaar geleden

Bedrijf claimt .sucks-TLDNa een aasgierenrace is de omstreden .sucks-TLD door domeinnamen uiteindelijk geclaimd door Vox Populi Registry. Het bedrijf heeft in een strijd tegen een aantal andere kanshebbers de TLD bij de ICANN geclaimd voor ongeveer 3 miljoen dollar.

De bedoeling van de .sucks-extentie is om in te spelen op klachten van bedrijven, waarbij ze een .sucks-TLD kunnen aanvragen voor hun bedrijf. Een woordvoerder omschrijft de plannen met het .sucks-extentie als "innovatieve klantenservice".

Voordat de .sucks-TLD uiteindelijk werd opgeleverd is er wel hevig verzet tegen gepleegd omdat het mogelijk als chantagemiddel zou kunnen worden gebruikt. Zo kan een 'cybersqatter' een flink geldbedrag eisen om een geregistreede .sucks-TLD te verkopen met de naam van de gechanteerde organisatie.

Ook een Amerikaanse senator heeft internet-organisatie ICANN op het matje geroepen, en geëist dat de verkoop stop zou worden gezet. Maar tevergeefs...

Vox Populi reageerde deze week door het eerdere plan, om partijen zover te krijgen nú alvast hun domein te registreren voor het duurder zou worden, los te laten.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/06/2023 Overheid wil onderzoek naar gebruik .NLD-extensie voor overheidssites
22/03/2013 GTLD ".overheidnl" komt er toch niet

 

Er zijn 5 reacties op 'Bedrijf claimt suckstld'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Pepijn  -
- Pepijn -
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Pepijn.sucks, hahahahhaha.

Nee serieus, wie wilt er nou zo'n extentie,
Ozzie PHP
Ozzie PHP
11 jaar geleden
 
Het is wachten op google.sucks met als inhoud:

Try Bing!
Willem vp
Willem vp
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Als bedrijf kun je hier natuurlijk mooi op inspelen door bedrijfsnaam.sucks te registreren en er een 301-redirect naar bedrijfsnaam.rocks op te zetten. ;-)
Eddy E
Eddy E
11 jaar geleden
 
Ik ga vanmiddag //apple.sucks aanvragen.
En dan krijg ik ongetwijfeld iemand van Apple aan de lijn.
En dan zeg ik dat ik appeltjes niet lekker vindt.

Apple inc. wil vast een miljoen geven voor het domeinnaam.
Ik blij, Apple inc. blij.

Toch? :D
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
11 jaar geleden
 
@Eddy:

Goed idee. Ik denk alleen dat je bij het registreren achteraan in de rij moet aansluiten. "Een moment geduld nog ... er zijn nog duizenden wachtenden voor u ..." :)

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.