Case: een eigen PHP webshop starten (samenwerking)

Toegevoegd door PHP hulp, 9 jaar geleden

Case: een eigen PHP webshop startenEnthousiaste ondernemers vertellen over het opzetten van een PHP webshop en wat daar allemaal bij komt kijken. Zonder ooit een stap te hebben gezet in de modebranche zijn we 2 jaar geleden (20 maanden!) gestart met een PHP webshop met overhemden via overhemden.com. "Ik ben een liefhebber van fijne kleding voor mannen - iets om je mee te onderscheiden", legt Sean uit, die zelf een medische en economische opleiding volgde en daarna als consultant werkte.

Toen we begonnen was het wel een beetje spannend. We weten niet echt veel van IT - gelukkig wel wat van processen. Sean had vroeger wat met Perl geprogrammeerd en dat was het wel zo'n beetje. In Nederland waren er toen (en nog steeds) veel webwinkels - concurrentie genoeg. Eerlijk gezegd geloven wij dat er de komende tijd wel wat consolidaties zullen optreden dus het starten was best spannend.

Overhemden.com verkoopt inmiddels duizenden overhemden van ruim 30 merken met korte of lange mouwen, in grote of kleinere maten, voor mannen én vrouwen. Bekende merken zijn Eton, Circle of Gentlemen en van Laack. Sean: "Ik geloof in langzaam en gecontroleerd groeien. Als je echt goed bent, gaat men over je praten en volgt de rest. We hebben geen haast." Die heldere, ongecompliceerde visie op ondernemen komt ook duidelijk naar voren in andere aspecten.

Onze webshop is gebouwd op Magento een PHP framework voor webwinkels op basis van het MVC model. Toen we het systeem de eerste keer installeerden was het wel wennen: knopjes en instellingen voor alles. We raden eenieder dan ook aan om je eerste goed in te lezen en gericht in te stellen want voordat je het weet ben je twee weken verder met instellingen aan en uit zetten.

Sinds vorig jaar is de vlam er een beetje ingeslagen (in de goede zin) en hebben we onze systemen robuuster moeten inrichten. Denk aan het verhuizen van onze servers naar betere omgevingen, het toevoegen van Redis en met name de upgrade naar php 7. Voor php 7 keken we wel naar Opcache en andere technieken - maar de snelheidswinst die met php 7 behaald werd is gewoon enorm. En maakt het werken met Magento ineens ook veel leuker...

"Onze klanten en merken zijn onze strategie: zij sturen ons bij. En dat blijkt te werken. Een paar maanden terug hebben we een groep klanten uitgenodigd en hen de vraag gesteld: 'wat doen we goed en slecht?' Het antwoord is onze nieuwe strategie. Verplaatsen in je klant en je bedrijf daarop afstemmen." Een persoonlijke benadering, integriteit en simpliciteit staan dan ook hoog in het vaandel. "We ondernemen op gevoel. De beste oplossingen zijn de simpelste. Ik geloof dat succesvolle ondernemers kleine klusjes niet voor zich uit schuiven, maar direct afhandelen."

Gerelateerde nieuwsberichten

13/06/2024 PHP verhelpt kritiek beveiligingslek in Windows-versie
28/02/2024 LockBit website door politie gekraakt via mogelijk lek in PHP
08/05/2023 PHPhulp verhuisd

 

Er zijn 4 reacties op 'Case een eigen php webshop starten'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Is dit een advertorial?

Zo ja, kan dat er dan even bij vermeld worden a.u.b. ?
B a s
B a s
9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hi Ozzie, dit is een artikel over ondernemers die net als vele bezoekers die hier komen een eigen webshop zijn begonnen. En met succes! Met dit artikel kunnen bezoekers inspiratie opdoen en wellicht zelf ook de stap zetten om een webshop op te zetten. We willen wat meer 'leuk om te lezen' artikelen toevoegen op de site.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hoi Bas,

Thanks voor je reactie. Een user case is natuurlijk prima, evenals wat leesvoer. Ik zie echter 4 links in het artikel staan naar een en dezelfde website. Dat lijkt mij een gevalletje link building, het wekt in ieder geval die indruk. En dat mag uiteraard, maar zet er dan wel even bij dat het om een advertorial of iets dergelijks gaat (tenzij ik het verkeerd zie).
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ah ... het is aangepast. Thanks ;-)

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.