Chrome haalt populariteit Internet Explorer in

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

Chrome haalt populariteit Internet Explorer inHet lijkt dat het niet lang meer te zullen duren voordat Google Chrome tegenspeler Internet Explorer verslaat. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau StatCounter.

In mei van dit jaar zag Internet Explorer zijn aandeel met 1,4% teruglopen, terwijl Chrome met één procent erop vooruit ging. Aan het begin van de maand had de browser van Microsoft nog maar een kleine voorsprong op Chrome: 33,5 procent tegen 33 procent.

Als de de lijn van Chrome in dit tempo zal doorgaan, lijkt het snijpunt ergens in juni te liggen, waarna Internet Explorer zal worden ingehaald.

Ook Safari is hard op weg aan het timmeren voor een grotere populariteit. Zo passeerde de browser van Apple in april de populariteit van Firefox met zo'n 0,3 % meer. Firefox had een populariteit van 15,2, waarbij Safari er met 15,5 bovenuit stak.

In Nederland verschilt het browsergebruik veel van het wereldgemiddelde. Al een ruim jaar is Chrome de marktleider op de browsermarkt, terwijl Internet Explorer steeds minder wordt. En ook Safari wordt buiten Nederland meer gebruikt dan op de rest van de wereld.

Meer nieuws

30/06/2021 4 WordPress Security Plugins die je moet installeren
16/04/2021 Hackers maken gegevens 3,6 mln klanten buit bij Allekabels.nl
02/04/2021 XS4ALL stopt met webhosting
01/04/2021 Aanvallers plaatsten exploit in PHP-source
26/03/2021 Firefox stript vanaf nu Referrers
18/03/2021 VNG haalt verkiezingssite offline wegens lekken van uitslagen
10/03/2021 Grote brand verwoest OVH-datacenters in Straatsburg
07/03/2021 Chrome versnelt later dit jaar hun update-frequentie
01/01/2021 Om Deze Redenen Hebben Webdesigners een VPN Nodig
04/03/2021 De Beste Laptops van 2021 voor Programmeurs

 

Er zijn 4 reacties op 'Chrome haalt populariteit internet explorer in'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Teun Hesseling
Teun Hesseling
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Moet zeggen dat ik IE 10 best lekker vind werken, haast beter dan chrome. Ik gebruikte sowieso al IE 10 op mijn werk vanwege de slome computers die niet veel RAM hebben. Maar merk dat ik het thuis ook vaker aanklik
Ozzie PHP
Ozzie PHP
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat is wel een bijzondere tendens. IE stak qua marktaandeel jarenlang met kop en schouders boven alle andere browsers uit. In grafisch opzicht was IE altijd leading. Designers moesten er altijd voor zorgen dat een website in IE er goed uitzag, omdat de meeste mensen IE gebruikten. Dit gaat nu dus veranderen. Dat betekent als deze trend doorzet dat webdesigners minder "afhankelijk" worden van IE, maar ook dat IE niet meer de "koploper" is en zich wellicht dus vaker zal moeten schikken naar andere browsers. Interessant!
Eddy E
Eddy E
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Mooi, want Chrome werkt een stuk prettiger dan Internet Explorer. Zoals niet opeens wat gaan doen als je aan het typen in de URL-balk bent (en dus gaat zoeken).

Toch blijft Opera mijn favoriet met de muisgebaren, email, rss, torrent-dingen in één.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Php knipper
php knipper
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hoe komt het dat Firefox het precies zo slecht doet?
Slecht kan je die software toch ook niet noemen.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.