Chrome verruimt meldingen over onbeveiligde sites

Toegevoegd door - Ariën -, 5 jaar geleden

Chrome verruimt meldingen over onbeveiligde sitesVoor een aankomende versie van Chrome heeft Google enkele veranderingen aangekondigd in onder meer de waarschuwingen op http-sites. Vanaf versie 62 zullen de aanvullende waarschuwingen met betrekking tot onbeveiligde sites worden verruimd. De waarschuwingen zullen op onbeveiligde http-sites, bijvoorbeeld ook in de de incognitomodus en bij het invullen van gegevens worden getoond.

De nieuwe versie zal in oktober moeten uitkomen. De browsermaker waarschuwt dat alle gegevens die de gebruikers invullen ontoegankelijk voor derden moeten zijn. Daarom is het voor sitebeheerder aan te bevelen dat https aan wordt gezet. Dit zal zelf eenvoudig via bijvoorbeeld Let's Encrypt kunnen.

In de nieuwe versie zal Chrome ook dergelijke waarschuwingen gaan melden op incognitotabbladen, die een onbeveiligde https-website bezoeken. Google motiveert de gebruikers om er ook oplettend op te zijn dat incognito-tabbladen geen waterdichte privacy kennen. Men kan immers binnen hetzelfde netwerk alsnog het verkeer afluisteren.

Vorig jaar september kondigde Google aan dat versie 56 van Chrome, die inmiddels is uitgekomen, wachtwoorden en betalingsgegevens als onveilig zou gaan aanduiden als deze via http worden bezocht. Google zegt nu dat er sinds deze wijziging 23 procent minder naar http-sites met invulvelden voor wachtwoorden of betalingsgegevens genavigeerd wordt. In januari van dit jaar volgende ook Firefox met een controle op formuliervelden via onbeveiligde protocollen.

Gerelateerde nieuwsberichten

07/03/2021 Chrome versnelt later dit jaar hun update-frequentie
05/03/2020 Let's Encrypt trekt drie miljoen certificaten in na ontdekken bug
04/03/2020 Browsers gaan ondersteuning voor oudere TLS-protocollen stoppen

 

Er zijn geen reacties op 'Chrome verruimt meldingen over onbeveiligde sites'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.