Ex-werknemer verwijdert data en klantgegevens van hostingbedrijf

Toegevoegd door - Ariën -, 5 jaar geleden

Ex-werknemer verwijdert data en klantgegevens van hostingbedrijfEen hostingbedrijf is flink gedupeerd geraakt nadat een ex-werknemer servers en klantgegevens van het bedrijf verwijderd. Het gaat om het bedrijf Verelox. Het incident werd donderdag gemeld op hun website. Om de schade de inventariseren en vervolgschade in te dammen heeft het bedrijf besloten om het gehele netwerk enige tijd offline te halen.

Het hostingbedrijf biedt KVM- en VPS-hosting aan, alsmede clouddiensten. Op hun website laat het bedrijf in een verklaring weten dat een ex-systeembeheerder diverse cruciale data zou hebben verwijderd. Het hostingbedrijf heeft hierop geprobeerd een deel van de data te redden wat na enige tijd succes heeft opgeleverd. Ook meldt het bedrijf dat de website in de loop van deze week weer online komt.

Inmiddels zijn de servers van alles klanten weer online, en zijn de virtuele servers voor de veiligheid naar een nieuwe machine verhuisd.

Op deze website laat Verelox weten dat de systeembeheerder backdoors op de servers had geïnstalleerd. Hiermee heeft het bedrijf moeten besluiten om alle servers opnieuw te installeren en alle klantgegevens die nog aanwezig waren terug te zetten. Ook raden ze hun klanten aan om de wachtwoorden van hun servers direct aan te passen. Een enkele klant liet weten dat zij gedeeltelijk data mist.

Meer nieuws

02/09/2021 Lek gevonden in Gutenberg add-on voor Wordpress
30/08/2021 Argeweb gaat verder als Yourhosting
30/05/2021 4 WordPress Security Plugins die je moet installeren
16/04/2021 Hackers maken gegevens 3,6 mln klanten buit bij Allekabels.nl
02/04/2021 XS4ALL stopt met webhosting
01/04/2021 Aanvallers plaatsten exploit in PHP-source
26/03/2021 Firefox stript vanaf nu Referrers
18/03/2021 VNG haalt verkiezingssite offline wegens lekken van uitslagen
10/03/2021 Grote brand verwoest OVH-datacenters in Straatsburg
07/03/2021 Chrome versnelt later dit jaar hun update-frequentie

 

Er zijn 8 reacties op 'Exwerknemer verwijdert data en klantgegevens van hostingbedrijf'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Thomas van den Heuvel
Thomas van den Heuvel
5 jaar geleden
 
pwnd :)
Jan R
Jan R
5 jaar geleden
 
Was er geen backup? :)
Ozzie PHP
Ozzie PHP
5 jaar geleden
 
>> ... laat het bedrijf in een verklaring weten dat een ex-systeembeheerder diverse cruciale data zou hebben verwijderd.

Ik denk dat die ex-medewerker een aardige schadevergoeding zal moeten gaan betalen. Geen slimme zet om je op zo'n manier te 'wreken'. Als de naam van die ex-systeembeheerder bekend wordt, kan ie een verdere carrière in de IT-wereld wel vergeten.
Danny von Gaal
Danny von Gaal
5 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Elk bedrijf heeft toch een backup van elke server die ze kunnen restoren? Vind het een bizar verhaal.

Dit zal bij ons echt niet voorkomen. Hooguit even uit de lucht totdat in kaart is wat er allemaal mist en dit is restored maar dat is het dan ook.
Marthijn Buijs
Marthijn Buijs
5 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ondertussen hebben ze alweer een nieuwe website. Maar inderdaad vaag verhaal..
Daniel van der Waals
Daniel van der Waals
5 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hoe dan ook je data nooit op één bron laten staan. Genoeg gratis online backup aanbieders die je kunt beschouwen als een soort tweede of derde backup mogelijkheid om op terug te vallen.
- Pepijn  -
- Pepijn -
4 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Als systeembeheerder backdoors installeren. Vraag mij af wat er nog meer gebeurd is in de tijd dat diegene er nog werkte.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Willem vp
Willem vp
4 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wat een verrassing: ze zijn failliet.
https://www.faillissementsdossier.nl/nl/faillissement/1375808/verelox-b-v.aspx

Overigens: als ik het goed begrijp was het niet zomaar een werknemer, maar de mede-oprichter van het bedrijf, die onenigheid had gekregen met de andere mede-oprichter.

In eerste instantie vroeg ik me zelfs af of het uberhaupt wel een ex-werknemer was, en niet een vage smoes om een hack van buitenaf te verdoezelen, maar dat lijkt dus niet het geval te zijn.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.