Firefox gaat auto-play video's voorzien van geluid blokkeren

Toegevoegd door - Ariën -, 9 maanden geleden

Firefox gaat auto-play video's voorzien van geluid blokkerenMozilla Firefox zal in de volgende update een functie krijgen die moet gaan zorgen dat de auto-play van video's met geluid standaard niet afgespeeld wordt. De volgende versie van Firefox komt op 19 maart uit, en zal versienummer 66 krijgen. Ontwikkelaars kunnen nog wel sites zo programmeren dat ze video's zonder geluid via autoplay kunnen afspelen, met de 'muted'-toevoeging aan HTMLMediaElement. Ook blijven gebruikers de mogelijkheid behouden om auto-play video voorzien van geluid niet standaard geblokkeerd worden.

Zodra de update is uitgerold zullen gebruikers eerst op een Afspeel-knop moeten drukken voordat een video kan worden afgespeeld. Dit zal zowel voor Firefox op de computer als op Android zo zijn. De Android-versie heeft nu al een blokakde voor autoplay, maar die werkt anders. Ook Safari en Chrome blokkeren momenteel al dergelijke automatische afgespeelde video's met geluid.

Gerelateerde nieuwsberichten

19/08/2019 Firefox dicht lek in passwordmanager
15/01/2019 Mozilla stopt in september met standaard gebruik van Adobe Flash
11/10/2018 Mozilla stelt blokkeren van Symantec-certificaten voorlopig uit

 

Er zijn 6 reacties op 'Firefox gaat autoplay videos voorzien van geluid blokkeren'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
9 maanden geleden
 
0 +1 -0 -1
"Mozilla Firefox zal in de volgende update een blokkade krijgen die moet gaan zorgen dat de auto-play van video's met geluid standaard afgespeeld wordt"

Hmmm ... iets doet mij vermoeden dat die update er juist voor moet zorgen dat de auto-play van video's met geluid NIET standaard afgespeeld wordt.
- Ariën -
- Ariën -
9 maanden geleden
 
0 +1 -0 -1
Fixt
Ozzie PHP
Ozzie PHP
9 maanden geleden
 
0 +1 -0 -1
:-)
Max vanoosterhout
Max vanoosterhout
8 maanden geleden
 
0 +1 -0 -1
Dit is een mooie ontwikkeling! Iedereen haat automatisch afspelen geluid. Ik hoop alleen wel dat ze iets van een "whitelist" inbouwen. Bepaalde sites (Youtube, Netflix, NPO) wil je niet elke keer handmatig het geluid 'aan' moeten zetten.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
8 maanden geleden
 
0 +1 -0 -1
@Max

Volgens mij wordt niet het geluid uitgezet, maar start de video niet automatisch.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Jan R
Jan R
6 maanden geleden
 
0 +1 -0 -1
Chrome speelt blijkbaar ook mee.
mijn muziek start ook niet meer automatisch

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.