Firefox gaat auto-play video's voorzien van geluid blokkeren

Toegevoegd door - Ariën -, 6 jaar geleden

Firefox gaat auto-play video's voorzien van geluid blokkerenMozilla Firefox zal in de volgende update een functie krijgen die moet gaan zorgen dat de auto-play van video's met geluid standaard niet afgespeeld wordt. De volgende versie van Firefox komt op 19 maart uit, en zal versienummer 66 krijgen. Ontwikkelaars kunnen nog wel sites zo programmeren dat ze video's zonder geluid via autoplay kunnen afspelen, met de 'muted'-toevoeging aan HTMLMediaElement. Ook blijven gebruikers de mogelijkheid behouden om auto-play video voorzien van geluid niet standaard geblokkeerd worden.

Zodra de update is uitgerold zullen gebruikers eerst op een Afspeel-knop moeten drukken voordat een video kan worden afgespeeld. Dit zal zowel voor Firefox op de computer als op Android zo zijn. De Android-versie heeft nu al een blokakde voor autoplay, maar die werkt anders. Ook Safari en Chrome blokkeren momenteel al dergelijke automatische afgespeelde video's met geluid.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn 7 reacties op 'Firefox gaat autoplay videos voorzien van geluid blokkeren'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
6 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
"Mozilla Firefox zal in de volgende update een blokkade krijgen die moet gaan zorgen dat de auto-play van video's met geluid standaard afgespeeld wordt"

Hmmm ... iets doet mij vermoeden dat die update er juist voor moet zorgen dat de auto-play van video's met geluid NIET standaard afgespeeld wordt.
- Ariën  -
- Ariën -
6 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Fixt
Ozzie PHP
Ozzie PHP
6 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
:-)
Max vanoosterhout
Max vanoosterhout
6 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dit is een mooie ontwikkeling! Iedereen haat automatisch afspelen geluid. Ik hoop alleen wel dat ze iets van een "whitelist" inbouwen. Bepaalde sites (Youtube, Netflix, NPO) wil je niet elke keer handmatig het geluid 'aan' moeten zetten.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
6 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Max

Volgens mij wordt niet het geluid uitgezet, maar start de video niet automatisch.
Jan R
Jan R
6 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Chrome speelt blijkbaar ook mee.
mijn muziek start ook niet meer automatisch
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Floris Berkenbos
Floris Berkenbos
4 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dit is een goed initiatief, want ik vind het soms lastig. Je wilt niet altijd alle video's bekijken. Ik heb <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Video">zeker</a> opgemerkt dat chrome ook video's zonder geluid afspelen.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.