Firefox staakt definitief ondersteuning Windows XP en Vista

Toegevoegd door - Ariën -, 1 jaar geleden

Firefox staakt definitief ondersteuning Windows XP en VistaBrowserbouwer Mozilla zal volgend jaar juni de ondersteuning van Firefox ESR op Windows XP en Vista stoppen. Dit heeft de ontwikkelaar aangekondigd. In april stopte Mozilla al de ondersteuning van de normale versie van Firefox voor beide Windows-versies.

Gebruikers die Firefox nig op deze verouderde platform draaiden werden toen automatisch naar Firefox ESR gemigreerd. ESR staat voor Extended Support Release, en die versie krijgt alleen nog maar veiligheidsupdates toegestuurd. Voornamelijk is deze versie dan ook bedoeld voor bedrijven en organisaties.

Alleen bij het uitbrengen van een geheel nieuwe ESR-versie worden er bepaalde features toegevoegd, laat Mozilla weten. De laatste versie van Firefox ESR die op Windows XP en Vista wordt ondersteund zal op 26 juni verschijnen. Darana zal deze versie geen enkele update meer ontvangen.

Mozilla adviseert gebruikers van beide platformen om naar een Windows-versie te upgraden die nog wel ondersteuning krijgt van Microsoft. Al eerder gooiden Google met de browser Chroma al de handdoek in de ring om Windows XP en Vista niet meer te ondersteunen. Van de grote browsers ondersteunt alleen Opera nog beide Windows-versies.

Gerelateerde nieuwsberichten

04/06/2018 Firefox gaat trackingsbescherming duidelijk tonen
03/02/2018 Firefox neemt maatregelen tegen referers
11/08/2017 Mozilla waarschuwt voor einde van oude type add-ons in Firefox

 

Er zijn geen reacties op 'Firefox staakt definitief ondersteuning windows xp en vista'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.