Google brengt tool uit om jezelf te filteren

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

Google brengt tool uit om jezelf te filterenBinnenkort zou het mogelijk moeten zijn om je eigen naam uit Google-zoekopdrachten te filteren. De tool wordt door Google ontwikkeld nadat het Europese Hof een uitspraak heeft gedaan dat burgers het recht hebben om 'vergeten' te worden. Dat zegt Johannes Caspar, de commissaris voor informatiebescherming in het Duitse Hamburg.

De tool wordt ontwikkeld om te voorkomen dat er straks een groot aantal personeelsleden van de zoekgigant alle aanvragen handmatig moeten afronden.

Vorige week stelde het Europese Hof al vast dat zoekmachines persoonlijke informatie van mensen niet meer mag tonen als het niet meer relevant is, of al hun privacy zou worden geschonden.

Google heeft op dit moment al diverse tools tot zijn beschikking om bepaalde zoekresultaten te kunnen filteren, waaronder handtekeningen, polisnummers, paspoortgegevens of bankgegevens. Echter deze tool wordt nu uitgebreid dat deze nog meer geautomatiseerd kan werken, en dat gebruikers deze ook op termijn kunnen gebruiken om hun naam te kunnen verwijderen uit de zoekresultaten, schrijft IDG, de internationale uitgever van Webwereld.

In een reactie van Webwereld geeft Google aan dat het nog enkele weken kan duren voordat de tool klaar is om publiekelijk gebruikt te kunnen worden.

De Duitse databeschermingsorganisatie DPA pleit voor een Europese afstemming over de criteria van hetgeen onder het recht om te worden vergeten moet vallen.

Gerelateerde nieuwsberichten

11/12/2018 Google sluit Google Plus na nieuw datalek
04/05/2018 Google introduceert Maps-API met 'pay as you go'-model
08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content

 

Er zijn 10 reacties op 'Google brengt tool uit om jezelf te filteren'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Wouter J
Wouter J
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Helaas is het privacy-/Google-hate-gedoe een beetje uit de hand gelopen. Het slaat nu echt nergens meer op.

Google indexeert alleen wat er publiekelijk op website beschikbaar is. Als jij zo stom bent om gevoelige persoonlijke informatie op een website te plaatsen die dat publiekelijk beschikbaar maakt, dan ligt dat niet aan Google maar aan jouw en die website.

En nu mag Google lekker geld steken om dat probleem op te lossen...
B a s
B a s
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik vind het een goede zaak. Als ik hier jouw naam loop te spammen dan wordt je ook gevonden. De mogelijkheid om jezelf uit resultaten te filteren is een stap in de goede richting. Kinderen van 11 zitten tegenwoordig ook op internet, die denken misschien later anders over posts in het verleden waardoor ze op aangesproken kunnen worden door toekomstige werkgevers.
Wouter J
Wouter J
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Maar dan is en blijft het de verantwoordelijkheid van de website en het internet, niet van slechts 1 bedrijf die nou eenmaal Google heet
- Pepijn  -
- Pepijn -
10 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
Ik heb een vriend die mij zwart gemaakt heeft (dox), dus dit zal wonderen doen :)
B a s
B a s
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Bijzondere vrienden heb jij :). En uncle Ben once said; with great power comes great responsibility Wouter. Google als meestgebruikte zoekmachine zou de privé gegevens van mensen moeten beschermen indien hierom verzocht wordt. Google zou niet gebruikt moeten kunnen worden om iemands verleden te kunnen doorspitten door werkgevers of een nieuwe relatie indien iemand dit niet wil.
Johan de wit
johan de wit
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Laat hun vooral 24/7 facebooken.
Michael -
Michael -
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Als iedereen dit kan toepassen zullen veel mensen dit waarschijnlijk doen. Dit beschadigd het 'archief' dat internet heet.
- Raoul -
- Raoul -
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Google heeft mij ook niet gevraagd om in het archief van het internet te staan in de eerste plaats.
Willem Liu
Willem Liu
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wat hier gebeurt is dat Google je de optie biedt om niet getoond te worden in de zoekresultaten.
Dit houdt echter niet in dat gegevens over jou niet verzameld wordt.

Het is wellicht zelfs goed om te weten dat als je aangeeft niet meer in de index teruggevonden wilt worden, dit op zichzelf weer extra informatie is waar Google jou profiel mee op kan bouwen.

Een zorgelijker idee is dat je niet meer kan zien wat Google van jou heeft geïndexeerd.
Ik doe de aanname dat niet iedereen weet wat hij/zij ooit op internet heeft achtergelaten op websites.
Nu je dat zelf ook niet meer kan vinden via Google, dan weet Google effectievelijk veel meer over jou dan jij over jezelf.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Wouter J
Wouter J
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Quote:
dan weet Google effectievelijk veel meer over jou dan jij over jezelf.

En dan komen we weer even met beide voetjes op de aarde en ontdekken we dat google slechts een robotje op het internet is die dus niet meer kan weten dan wat jij op het internet doet. En ohh ik hoop zo dat iedereen op deze aarde zichzelf ook nog kent buiten het internet en dan was al deze paniek dus voor niks: google weet eigenlijk 1000x minder over jouw dan jezelf...

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.