Google brengt volledige maildata naar de API

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

Google brengt volledige maildata naar de APIGoogle gaat een nieuwe API lanceren voor Gmail, waarmee er volledig toegang tot je mailbox mogelijk is. Normaal is het technisch gezien niet mogelijk om via IMAP een geheel Gmail-account te beheren, maar met de API zal dat binnenkort wel mogelijk zijn. Als authenticatie zal oAuth 2.0 worden gebruikt met een REST-ful toegangsmogelijkheid voor de ontwikkelaars, om de gebruikers toegang te geven tot hun mailbox.

De API zorgt ervoor dat je CRUD kan uitvoeren op alle Gmail datatypes waardoor de API dezelfde rechten en mogelijkheden heeft als de eigenaar van de mailbox.

De API zal uiteindelijk diverse vormen van requests toestaan, zoals JSON, XML, of Googles Protobuf. Toegang tot de mailbox via het TCP-protocol is straks niet meer nodig.

Met de toegang tot de nieuwe API van Gmail komen er een hoop mogelijkheden bij voor ontwikkelaars. Zo kan een app straks ook in je mailbox kijken voor een bevestigingsmail, of kan een boekhouder de binnengekomen facturen in de mailbox digitaal en netjes bij elkaar bundelen.

Uiteraard is er ook aan de veiligheid gedacht, zo moeten de gebruikers toestemming op diverse rechten geven om de data uit hun mailbox uit te mogen lezen. Zo is het straks mogelijk om volledige toegang te krijgen, de volledige mogelijkheid tot toegang tot de mailbox uitgezonderd het verwijderen van mail, allen de mails lezen, of alleen schrijven en verzenden van mails.

Gerelateerde nieuwsberichten

11/12/2018 Google sluit Google Plus na nieuw datalek
04/05/2018 Google introduceert Maps-API met 'pay as you go'-model
08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content

 

Er zijn 6 reacties op 'Google brengt volledige maildata naar de api'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Ariën  -
- Ariën -
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik hoop dat dit geen fraude in de hand gaat wekken. Ondanks iemand toestemming kan geven, zou er mogelijk ook andere mails kunnen worden opgesnord.
Denk aan wachtwoordmails....

Ik heb mijn twijfels hierover....
Ozzie PHP
Ozzie PHP
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wat is hier eigenlijk de bedoeling / acherliggende gedachte van? Dat een website die niks met Google te maken heeft toch GMail kan integreren, en dat bezoekers via die website hun GMail mail kunnen bekijken en beheren?
Jelmer -
Jelmer -
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Volgens mij dat je je mailbox kan (laten) automatiseren en features kan toevoegen. Bijvoorbeeld zoals Mailbox doet, if IFTTT.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hmmm... lijkt me toch niet echt verstandig om je e-mail gegevens door te geven aan een externe partij. Dat is vragen om moeilijkheden lijkt me.
- Raoul -
- Raoul -
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dus Ozzie je vertrouwt ook geen mailclients als Thunderbird en Outlook? Ook een externe partij hé..
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Raoul:

Maar dat is software... dat vind ik toch iets anders dan een online dienstverlener als "tussenschakel" tussen jou en Google. Waarom zou een ander bedrijf dan Google zelf maildiensten van Google willen beheren?

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.