Google gaat sitebeheerder dwingen tot mobiele site

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

Google gaat sitebeheerder dwingen tot mobiele siteGoogle gaat binnenkort aangeven welke websites niet goed geschikt zijn voor mobiele devices. Hiermee wil Google de gebruikers een hoop ergernissen besparen.

Regelmatig komt het voor dat bij het mobiele gebruik van de zoekmachine, dat de resultaten die naar websites leiden niet goed afgehandeld kunnen worden op een telefoon of tablet. Zo gebeurt het vaak dat de gebruikers niet worden doorgestuurd naar de verwachtte inhoud, maar naar een welkomstpagina van de aanbieder, of soms zelfs een 404-'not found'-pagina.

Om dit tegen te gaan gaat Google binnenkort beginnen met het aanduiden van dergelijke sites in de zoekresultaten. Hierbij zal er dan een vermelding worden gemaakt dat de verwijzing naar een welkomstpagina zal worden gedaan. De gebruikers kan dan op 'try it' klikken om vervolgens door te gaan.

De waarschuwing is inmiddels al ingevoerd in de Amerikaanse versie van de zoekmachine, en zal ook naar Nederland en andere landen worden overgebracht.

Google hoopt niet alleen een hoop ergernis bij de zoekende gebruiker te besparen, maar zal hiervan ook een melding maken in het Google Webmaster-account van de desbetreffende website, waarbij de beheerder ervan inzicht kan krijgen in het zoekgedrag van Google voor zijn website.

Daar wordt dan gesproken van een 'faulty redirect', welke de website geen penalty-punten zal geven of de zoekresultaten zal beïnvloeden. Google adviseert in zulke gevallen gebruik te maken van 'responsive webdesign', waarbij met CSS websites kan schalen per device, zodat ze altijd makkelijker leesbaar zijn, en waarbij de URL's gelijk zullen blijven per device.

Gerelateerde nieuwsberichten

11/12/2018 Google sluit Google Plus na nieuw datalek
04/05/2018 Google introduceert Maps-API met 'pay as you go'-model
08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content

 

Er zijn geen reacties op 'Google gaat sitebeheerder dwingen tot mobiele site'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.