Google geeft webmasters informatie over schadelijke content

Toegevoegd door - Ariën -, 8 jaar geleden

Google geeft webmasters informatie over schadelijke contentIn de strijd tegen malafide websites, zoals phishingsites, geeft Google webmasters nu informatie over schadelijke websites. Via Safe Browsing zoekt Google naar allerlei kwaadaardige en gehackte websites om internetgebruikers te waarschuwen.

Zodra iemand een via zijn browser een schadelijke website bezoekt, dan wordt de toegang geweigerd en krijgt de gebruiker een melding dat de website schadelijk is, en bijvoorbeeld malware of een phishingsite bevat.

Ook kunnen webmasters in de Search Console van Google (voorheen Webmaster Tools) van hun eigen sites zien of er schadelijke inhoud aangetroffen is. Vanaf deze week is deze detectie bij Google verbeterd.

Vanaf kunnen ze zes problemen zien die Safe Browsing kan aantreffen, waaronder malware, misleidende pagina's, schadelijke downloads en ongewone downloads. Deze worden ook meer in detail worden besproken, waarbij ook informatie wordt gegeven over hoe deze op te lossen zijn.

Is jouw website wel eens getroffen door malware, zoals een virus of een phishingsite? Laat het weten in de poll, rechts op de beginpagina.

Gerelateerde nieuwsberichten

24/04/2017 Unicode-mogelijkheden domeinnamen gevoelig voor phishing
29/03/2017 Let's Encrypt gaf SSL-certificaten uit voor phishing
13/10/2015 Phishingsites gebruiken SSL-certificaten

 

Er zijn 1 reacties op 'Google geeft webmasters informatie over schadelijke content'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Thomas van den Heuvel
Thomas van den Heuvel
8 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Sites hebben niet altijd 100% de controle over "hun" content. Denk aan reclamebanner constructies. Het komt geregeld voor dat ik op een "veilige" site door een banner wordt geredirect naar een malafide site die wordt geblokkeerd door MalwareBytes. Ook "veilige" sites zijn dus potentieel onveilig.

Nu weet ik niet zogauw of deze banners via Google verzorg worden (zou natuurlijk wel ironisch zijn). Als dat het geval is dan is misschien een interne screening van wat daar allemaal gebeurt op zijn plaats. Preventie lijkt mij beter dan repressie.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.