Google waarschuwt tienduizenden gebruikers voor cyberaanval

Toegevoegd door Reshad F, 14 jaar geleden

Google waarschuwt tienduizenden gebruikers voor cyberaanvalGoogle heeft tienduizenden mensen gewaarschuwd over het feit dat ze gehackt zijn. Volgens hoofd beveiliging Google, Mike Wiacek, zijn tienduizenden mensen de dupe geworden van een hack die uitgevoerd zou zijn door nationale overheden. In Juni begon Google al met het weergeven van een waarschuwing aan gebruikers als deze waren gehackt en inmiddels zijn er tienduizenden gevallen bekend.

De waarschuwingen worden weergegeven in Gmail, op Google.nl of de webbrowser Chrome. Dit wordt overigens alleen weergegeven als ze denken dat een overheid achter de hack zit met bedoeling tot spionage, de melding die de gebruikers krijgen is als volgt: "Warning: We believe state-sponsored attackers may be attempting to compromise your account or computer." aldus Mike Wiacek hoofdbeveiliging Google.

Afbeelding

Er is helaas niet bekend in welke landen de meeste hacks uitgevoerd zijn of hoeveel gebruikers het precies zijn, wel weet Google dat de meeste hacks vanuit het midden-oosten afkomstig zijn en ook hoe ze ongeveer te werk gaan, specifieke landen worden er overigens niet genoemd.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/06/2023 Overheid wil onderzoek naar gebruik .NLD-extensie voor overheidssites
22/04/2023 Google ontwikkelt nieuwe zoekmachine die gebruik maakt van A.I.
08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content

 

Er zijn 9 reacties op 'Google waarschuwt tienduizenden gebruikers voor cyberaanval'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hmmm, ik heb nog geen melding gezien. Ik vraag me af waarom ze de mensen waarvan ze vermoeden dat hun account gehackt is niet een mail sturen waarin gevraagd wordt om hun wachtwoord te wijzigen. Overigens wel bijzonder dat ook Google dus blijkbaar gehackt kan worden. Je zou denken dat zo'n groot bedrijf alles voor 1000% heeft dichtgetimmerd.
Chris PHP
Chris PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ozzie,

100% dicht kan nooit, dat is een taak wat nooit waar gemaakt kan worden. Als jij als gebruiker het wachtwoord Welkom01 insteld kan je nog zo lek-dicht zijn, maar dan snapt iedereen dat de kans op een succesvolle hack groot is.

Tevens wordt er alleen een waarschuwing gegeven als Google denkt dat de overheid de hack heeft gedaan ivm spionage. Waarschijnlijk hebben ze nog geen aanleiding dat Nederland hier ook debet aan is, en dus geen waarschuwing uitgeeft aan Nederlandse gebruikers.
Reshad F
Reshad F
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ozzie de hack kan zowel op de computer als een account geweest zijn ( zie melding ) en ik denk dat een mailtje niet relevant is. stel dat een computer door 5 mensen gebruikt wordt naar wie stuur je dat mailtje dan? nu wordt het gewoon op desbetreffende computer weergegeven.
Stefan WM
Stefan WM
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ozzie, zelfs banken en overheden worden gehacked.
Facebook ook gehacked.. grote bedrijven lopen een veel groter risico ook al beveiligen hun beter dan de wat minder grote sites, er worden ook meer pogingen gedaan. Daarnaast voor elke beveiliging komt vroeg of laat een hack ;).
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ach ja... k vind het wel typisch... Google is toch de "grootste" van allemaal, en dat dan toch nog ergens een lek zit! Ze hebben ook alle servers in eigen beheer, dus het moet een externe aanval zijn. Toch bijzonder dat iemand door dat pantser heen kan komen. En tja, blijkbaar is niks 100% waterdicht... maar waarom eigenlijk niet?? Waarom is iets niet 100% waterdicht te krijgen?
Stefan WM
Stefan WM
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat is het zelfde als hoe kan een gevangene ontsnappen uit de gevangenis. In elke beveiliging is een lek te vinden als je maar lang genoeg zoekt. Het wordt door mensen gemaakt en mensen maken fouten (onbewust). Hackers gaan gewoon op zoek of proberen de beveiliging te kraken. Wat nu heel veilig is zal over 10 a 20 jaar waarschijnlijk heel makkelijk te kraken zijn.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Je hebt gelijk Stefan, maar toch vind ik het "bijzonder" dat de ultieme beveiligingsoplossing nog niet bestaat. Kijk, ieder systeem is kwetsbaar, want als iemand de servers met daarop alle informatie zou stelen, dan ben je natuurlijk nergens. Maar ik vind het fascinerend dat je via de voorkant, dus via www, een systeem kunt hacken. De mensen die dat kunnen, moeten ook verdomd slim zijn lijkt me.
Stefan WM
Stefan WM
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat klopt maar kijk is naar Microsoft met IE dat ging niet zo lang geleden ook fout. Of deze week, de Amerikaanse regering dat is waarschijnlijk een stuk ernstiger dan wat Google nu overkomt.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Php knipper
php knipper
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
maar hoe weet google nu dat ze aangevallen of gehackt zijn? is dat een melding van speciaal gedrag of hoe werkt dat?

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.