Grootschalig misbruik Just Eat actie

Toegevoegd door PHP hulp, 14 jaar geleden

Grootschalig misbruik Just Eat actieDe actie om 25.000 mensen gelukkig te maken met een gratis bestellen twv € 10,00 is slecht uitgepakt. Just Eat is een eten bestelsite en hadden deze week een actie genaamd Pizza Stunt. Gister zouden degenen die zich hadden aangemeld om 12:00 een e-mail krijgen met daarin een vouchercode. Met deze code had de klant van Just Eat recht op € 10,00 besteltegoed. Mensen konden zich inschrijven tot en met de datum en tijd waarop Just Eat het mailtje ging versturen.

Nadat de e-mail om 13:40 was verstuurd naar alle kansmakers, werd de Facebook pagina van Just Eat overrompeld met klachten. Vele gebruikers kregen een foutmelding dat het e-mailadres niet bestond en even later een melding dat het was gelukt, zonder voucher code.

Rond 17:00 was de actiepagina eindelijk functioneel en konden de gefrustreerde kansmakers eindelijk hun vouchercode ophalen, mits ze er op tijd bij waren aangezien alleen de eerste 25.000 recht hadden op een vouchercode. Er kon vervolgens gigantisch misbruik worden gemaakt van het systeem. Wanneer de actiepagina werd ververst, kwam er gewoon weer een nieuwe vouchercode te staan die je als ingelogde klant kon toevoegen aan je besteltegoed.

Enkelen hadden tegoeden van meer dan € 500,00 en er werd dan ook meer dan slechts één pizza besteld. Op het forum van Fok! worden foto's van kratten bier, flessen sterke drank en stapels eten geplaatst, wat ze hebben besteld met de verkregen codes van Just Eat.

Just Eat neemt het sportief op en laat in een reactie op Facebook weten: "UPDATE: we gaan vandaag een mail versturen naar de 25.000 mensen die gisteren een code t.w.v. 10 euro geclaimd hebben. Ook de mensen die gisteren reeds een code ontvangen hebben en reeds besteld hebben én ook de mensen die het systeem misbruikt hebben, ontvangen vandaag opnieuw 1 unieke code t.w.v. 10 euro. Op deze manier dragen we waardig ons verlies en houden we ons ook aan de gemaakte afspraak dat we 25.000 mensen gelukkig maken met 10 euro besteltegoed. Fijn weekend alvast en hou zeker je mailbox in de gaten...".

Gerelateerde nieuwsberichten

19/04/2023 SIDN: 65% van Nederlandse phishingsites binnen 24 uur offline
20/07/2017 Vijf stappen om je website online te krijgen
24/02/2017 CloudFlare lekte gebruikersdata

 

Er zijn 4 reacties op 'Grootschalig misbruik just eat actie'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Bas IJzelendoorn
Bas IJzelendoorn
14 jaar geleden
 
Netjes dat JustEat de schade opneemt (Gaan ze wel deze maand aan de portemonnee merken) en niet gelijk claims naar mensen stuurt, desalniettemin vindt ik eigenlijk wel dat de mensen die meer dan 1 code hebben bemachtigd eigenlijk niet nog een 10 euro zouden moeten krijgen. Maar dat zal wel het beetje klantenbinding zijn :P
Erik Rijk
Erik Rijk
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ook mooi om als gesponsorde koppeling een banner van thuisbezorgd.nl onder het bericht te zien..

Jammer dat de actie zo slecht georganiseerd was maar inderdaad wel erg sportief opgenomen. Ik heb hun FB pagina eventjes in de gaten gehouden en las wel dat het tegoed van de mensen die misbruik hebben gemaakt van de actie naar 0 is gezet. Maar hoeveel mensen zullen het tegoed al opgebruikt hebben voordat justeat.nl dit heeft kunnen annuleren
Dave schaafsma
dave schaafsma
14 jaar geleden
 
MUAHAHAHA , op het forum van fok posten ze alemaal flessen drank enz enz WAT EEN GILLER !!! ~
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Aron van W
Aron van W
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Oke, het is wel een beetje erg dat je het zo regeld, maar ik heb ook met websitefouten een premium account van minecraft met heel veel tegoed gekregen!

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.