In PHP 7: Vanaf de start tot nu

Toegevoegd door Wouter J, 12 jaar geleden

In PHP 7: Vanaf de start tot nu2 maanden geleden zijn de developers begonnen aan PHP 7, de volgende major versie van PHP. Dit nieuwsbericht bekijkt de huidige vorderingen in de ontwikkeling van de nieuwe versie .

De volgende versie is PHP 7 en niet PHP 6

PHP 6 is een project dat een aantal jaar geleden was ontstaan buiten de PHP groep. Deze versie zou grote veranderingen in de taal aanbrengen en het echt naar een hoger level gooien. Er zijn boeken en blogberichten over geschreven, maar een stabiele versie is er nooit gekomen.

Om deze rede heeft de PHP groep besloten Versie 6 te skippen, om verwarring met het gefaalde PHP 6 project te voorkomen.

PHPNG wordt gebruikt als basis

In Mei vorig jaar begonnen enkele Zend developers (mensen achter PHP) met het verbeteren van de snelheid en geheugengebruik van PHP. Dit werd voornamelijk gedaan om de competitie aan te kunnen gaan met HHVM, gepubliceerd door Facebook.

Jarenlang dachten developers dat de JIT (Just In Time) compile methode van PHP (PHP wordt per request gecompiled, in tegenstelling tot bijv. Java die slechts 1 keer wordt gecompiled) voor de vertragende factor zorgde. De Zend developers hebben echter gevonden dat de manier waarop PHP 5 met geheugen omging voor problemen zorgde. In het algemeen kun je zeggen dat ze data nu kopiƫren i.p.v. pointen naar het zelfde stukje data. Dit heeft gezorgd voor een aanzienlijke snelheidswinst en minder geheugengebruik.

Deze nieuwe methode zorgde er echter ook voor dat enkele kleine features van PHP verloren gingen. Toch is besloten dat PHPNG de nieuwe basis wordt voor PHP 7.

Gerelateerde nieuwsberichten

28/02/2024 LockBit website door politie gekraakt via mogelijk lek in PHP
08/05/2023 PHPhulp verhuisd
21/04/2023 Bug opgelost met traagheid PHPhulp

 

Er zijn geen reacties op 'In php 7 vanaf de start tot nu'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.