Internetknooppunt AMS-IX haalt nieuw record

Toegevoegd door - Ariën -, 1 jaar geleden

Internetknooppunt AMS-IX haalt nieuw recordInternetknooppunt AMS-IX heeft een nieuw internetrecord bereikt. Afgelopen zondag rond 20.00 uur, werd een piek van 11 Tbit per seconde bereikt. De nieuwe piek is vooral een gevolg van de groei van het platform in Amsterdam. Veel netwerken hebben de afgelopen maanden hun capaciteit vergroot om de uitwisseling van grotere hoeveelheden dataverkeer mogelijk te maken. Daarnaast is de nieuwe piek ook een gevolg van seizoensfactoren die het gedrag van internetgebruikers beïnvloeden. Internetgebruikers brengen tijdens de koude herfstdagen meer tijd binnenshuis door op internet en op zondag hebben mensen meer tijd over om internetdiensten te gebruiken.

AMS-IX zat al enige tijd dicht bij 11 Tbits, aangezien het Network Operation Center van AMS-IX in januari van dit jaar de uitwisseling al klokte op 10,95 Terabit per seconde. Door het goede weer en het einde van de strenge COVID-lockdowns bleef de groei van het internetverkeer op hetzelfde niveau. Het internetgebruik groeit wereldwijd met ongeveer 20% op jaarbasis, met een uitzondering in 2020 tijdens de coronapandemie toen het internetgebruik wereldwijd met ongeveer 40% groeide.

Afbeelding

Gerelateerde nieuwsberichten

23/01/2020 Microsoft waarschuwt voor lek in Internet Explorer
06/08/2019 Microsoft doet VBScript definitief in de ban
09/05/2017 Waarom is snel internet cruciaal voor iedere onderneming?

 

Er zijn geen reacties op 'Internetknooppunt amsix haalt nieuw record'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.