iPhone 5 komt 28 sept. naar Nederland

Toegevoegd door PHP hulp, 14 jaar geleden

iPhone 5 komt 28 sept. naar NederlandTim Cook presenteerde gisteravond de vernieuwde en dunnere iPhone 5. Met de iPhone 5 lanceren ze niet gewoon een nieuw toestel, maar ligt de focus op het uitbrengen van een veel beter toestel. "De gebruikers hebben een speciale band met hun telefoon. Een product dat ze altijd bij zich hebben en waarschijnlijk het meest gebruikte voorwerp in hun leven", aldus Jony Ive.

Compleet nieuw ontwerp
Voor het eerst sinds de iPhone, is het scherm vergroot naar 4 inch. Dit is in de lengte gedaan en niet in de breedte, zodat je de telefoon nog gemakkelijk kunt vasthouden in één hand. Ondanks het grotere scherm, is de iPhone 5 de dunste en lichtste iPhone die er is gemaakt. Hij is 18% dunner (7,6mm) en 20% lichter (112 gram). De telefoon is in het zwart/antraciet en wit/zilver verkrijgbaar en bestaat in zijn geheel uit glas en aluminium.

Afbeelding

Componenten in de telefoon
De componenten in de telefoon zijn drastisch aangepakt. Zo zorgt de LTE chip ervoor dat je veel sneller kunt downloaden. "LTE kan in sommige gevallen zelfs sneller zijn dan je Wifi thuis", aldus Bob Mansfield, Senior Vice President bij Apple. De CDMA 'stem' chip en de LTE data chip zijn samengevoegd, wat ervoor heeft kunnen zorgen om de nieuwe iPhone 5 zo dun te krijgen.

Nieuwe A6 chip
Er is een nieuwe Apple A6 chip ontworpen die 25% kleiner is en 2x zo snel als zijn voorganger. De snelheid merk je in alles; het dagelijkse gebruik, maar ook bij het maken van foto's en het opnemen van video's. Het zorgt voor meer details en een hogere framerate bij video's. De chip is ook energiezuinig, wat voor een langere batterijduur zorgt.

Nieuwe lightning connector
De nieuwe lightning 'all digital' connector die 80% kleiner is, zorgt voor het digitaal overbrengen van data en voldoet aan de eisen van nu. De 8 pins connector werkt ook omgekeerd, zodat je de connector er nooit meer verkeerd om kunt insteken.

Afbeelding

Nieuwe lens
De nieuwe lens zorgt voor 8MP foto's met een resolutie van 3264 x 2448 pixels. De kwaliteit van de foto's schijnt ook verbeterd te zijn en de lens zou beter moeten presteren in donkere omstandigheden. De nieuwe panorama functie is nu standaard ingebouwd, wat voorheen alleen bereikt kon worden met een applicatie.

De lens wordt beschermd door een saffieren lens hoes, welke dunner en duurzamer is en krassen voorkomt.

Google Maps maakt plaats voor Tom Tom
Apple heeft ervoor gekozen om gebruik te maken van de kaarten van Tom Tom, in plaats die van Google Maps. De navigatie werkt zo nog beter en met de spraakgestuurde routebeschrijvingen raak je nooit meer de weg kwijt. Naast de kaarten zijn ook fly over's beschikbaar waarmee je 3D om een gebouw kunt heen 'vliegen'.

Siri
Het programma Siri, waarmee je commando's aan de telefoon kunt geven door je stemgebruik, is ook vele malen verbeterd. Zo zijn er live sportuitslagen op te vragen, beschikt het over een uitgebreide filmkennis en zijn de beschikbare plaatsen in je favoriete restaurant direct op te vragen en zelfs te reserveren.

Levering
De iPhone 5 is vanaf 21 september verkrijgbaar in de VS en in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 28 september is de iPhone 5 verkrijgbaar in Nederland.

Gerelateerde nieuwsberichten

22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?
11/06/2013 NSA en FBI hebben directe toegang tot grote bedrijven
19/10/2012 iPad te cool voor Samsung tablet

 

Er zijn 4 reacties op 'Iphone 5 komt 28 sept naar nederland'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
[ironsiche mode]

Komt er ook een iCase om de telefoon in te vervoeren?

[/ironsiche mode]
Joakim Broden
Joakim Broden
14 jaar geleden
 
Kak iPhone, sta vaker bij een stopcontact dan dat ik 'draadloos' ben.

Heb 3 apps aanstaan met wifi en redelijk veel whatsapp, dan kan ik maar 4 uurtjes met mijn iPhone. Bagger zooi
Stefan WM
Stefan WM
14 jaar geleden
 
Dan doe je toch iets fout.. Ik gebruik mij iPhone echt heel veel en bij mij gaat hij gewoon de hele dag mee.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Stefan WM
Stefan WM
14 jaar geleden
 
hij is besteld!:)

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.