IT-beheerders vrezen veiligheid organisaties

Toegevoegd door Bas IJzelendoorn, 11 jaar geleden

IT-beheerders vrezen veiligheid organisatiesBijna drie op de vier IT-beheerders, ondervindt moeilijkheden van de digitale beveiliging in een organisatie. Ongeveer 4 procent van de IT-beheers zou zelf geen raad weten op het moment dat er een digitale aanval plaats vindt.

Dit blijkt uit resultaten van een onderzoek uitgevoerd door het Netwerktechnologiebedrijf F5. Het bedrijf onderzocht bij Nederlandse IT-beheerders wat zij vonden van de beveiliging binnen de organisatie waar zij werkten. 77,5 procent ondervindt dat het steeds moeilijker is om een organisatie te beschermen tegen cybercriminaliteit. De groeiende complexiteit van de aanvallen die worden uitgevoerd, het verschil in apparatuur en bijvoorbeeld de Cloud, wordt aangegeven als leidende redenen. De helft van de IT-beheerders geeft aan dat op het moment dat hun organisatie getroffen zou worden door een aanval, ze vrezen dat dit grote gevolgen zal opleveren voor de dagelijkse bedrijfscontinuïteit. Ongeveer 4 procent geeft aan dat ze niet eens zouden weten wat er moet gebeuren als er een aanval wordt gedaan op de organisatie.

Verder geven de IT-beheerders aan dat ze bang zijn om reputatieschade op te lopen, aldus 68,6 procent. 57,4 procent is bang dat het de dienstverlening zal schaden, waardoor vervolgens 41,2 procent bang is voor een stijgende werkdruk op de IT-afdeling. Met als gevolg de verwachting tot omzetverlies van de organisatie geeft 38,7 procent aan.

De IT-beheerders geven aan dat de digitale beveiliging en digitale continuïteit van de organisatie een belangrijke rol speelt in de organisatie, maar door het management vaak vergeten wordt. Ook zouden IT-beheerders meer inzicht willen hebben in het soort apparaten wat connectie maakt met het netwerk (36,8 procent) en één op de drie IT-beheerders zou graag meer inzicht willen hebben in verschillende soorten digitale bedreigingen voor een organisatie. 1,5 procent van de respondenten geeft aan dat zijn werk makkelijker is geworden in de afgelopen jaren.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/05/2021 4 WordPress Security Plugins die je moet installeren
16/04/2021 Hackers maken gegevens 3,6 mln klanten buit bij Allekabels.nl
07/04/2015 Specialisten gezocht voor onderzoek

 

Er zijn 7 reacties op 'Itbeheerders vrezen veiligheid organisaties'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
11 jaar geleden
 
"Ongeveer 4 procent van de IT-beheers zou zelf geen raad weten op het moment dat er een digitale aanval plaats vindt."

Gewoon ff de stekker uit het server-rack trekken ;)

http://www.spitsnieuws.nl/sites/default/files/imagecache/article_image_node_slideshow/Sap5okt.jpg.crop_display.jpg
Bas IJzelendoorn
Bas IJzelendoorn
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Is inderdaad een oplossing maar dat heeft direct gevolgen tot de bedrijfcontinuïteit
Aad B
Aad B
11 jaar geleden
 
Ik herken dit totaal niet, vraag me af wie ze geinterviewd hebben. Ik ken nogal wat beheerders en verantwoordelijken in middel- en grote organisaties en deze organisaties hebben gespcialiseerde afdelingen die zich alleen maar bezig houden met beveiliging. Het lijkt mij alsof ze de computerbeheerders (het neefje van) van de kruidenier en de slager geinterviewd hebben. Drie op vier is in mi9jn visie zwaar overdreven tenzij het inderdaad het neefje of die kennis die een systeempje beheert.
- Pepijn  -
- Pepijn -
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Waarom begin je dan een IT bedrijf?
Ozzie PHP
Ozzie PHP
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
En waar heb ik dat minnetje aan verdiend pepijn?
Ger van Steenderen
Ger van Steenderen
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Sorry Ozzie, onbedoeld minnetje.
Was ff nieuwsgierig waar je kan zien wie een minnetje geeft.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Naja... Ger!!! Nu heb ik 2 minnetjes :'(

P.S.

Dat kun je (als het er nog in staat) terugzien bij "Activiteiten" (icoontje linksboven).

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.