"Meer malafide site's in Bing dan in Google"

Toegevoegd door Koen Hollander, 9 jaar geleden

"Meer malafide site's in Bing dan in Google"Gebruikers van de zoekmachine van Bing lopen meer risico op om geïnfecteerd te worden dan Google-gebruikers. Uit een onderzoek, dat door het AVtest-instituut uit Duitsland werd gehouden, is gebleken dat zoekmachine Bing vijf maal zoveel malafide links bevat dan Google. In het onderzoek zijn 11 miljoen gelinkte pagina's geanalyseerd.

Uit de resultaten bleek het volgende: Google bevatte 272 malafide links terwijl Bing er ver boven uit stak met maar liefst 1.285 kwaadaardige verwijzingen. De getallen lijken overigens een klein aantal, maar gezien de bezoekers-populariteit van beiden zouden er aardig wat infecties verspreid kunnen worden.

Ook is de Russische zoekmachine Yandex onderzocht, daar werden maar liefst 13,7 miljoen links onderzocht waarvan er 3.330 resultaten bestempeld werden als malafide. Daarmee komt naar voren dat de Russische zoekmachine tien keer gevaarlijker is dan de andere twee.

Het onderzoek legt niet bloot hoe diep de links verborgen zitten, evenals de kans hoe snel een bezoeker ermee geïnfecteerd zou kunnen raken.

Volgens AV-Test proberen internetcriminelen steeds in de top-tien van de zoekmachines terecht te komen. Dit doen ze door een grote hoeveelheid van kleine websites op te zetten die vervolgens doorverwijzen naar besmette websites. Vaak wordt er gebruik gemaakte van actuele zoektermen waarbij de rank-plaatsing in de zoekmachine index veel hoger wordt, en dus meer computers kan raken.

Volgens het onderzoeksinstituut zijn gebruikers van zoekmachines die op nieuwsberichten zoeken minder alert waardoor ze sneller op de malwarelinks klikken.

Gerelateerde nieuwsberichten

11/12/2018 Google sluit Google Plus na nieuw datalek
04/05/2018 Google introduceert Maps-API met 'pay as you go'-model
08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content

 

Er zijn 9 reacties op 'Meer malafide sites in bing dan in google'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Raoul -
- Raoul -
9 jaar geleden
 
Beetje hopeloos van MS om toch mensen te overtuigen om met Bing te werken. Google is te ingewerkt in de maatschappij om OOIT Bing te vervangen.
- SanThe -
- SanThe -
9 jaar geleden
 
Bing?
Zegt mij helemaal niets. Nooit van gehoord.
- Ariën -
- Ariën -
9 jaar geleden
 
Serieus SanThe? Ik ken alleen Bing uit GTST?

Nah... Ik geef toe, je hoort er weinig over, en bijna niemand in mijn kennissen- en vriendenkring gebruikt het. De meeste klanten worden volgens mij nog getrokken door de vage vinkjes in de installaties van diverse programma's waarmee mensen akkoord gaan door Bing als standaard zoekmachine in te stellen.
Php knipper
php knipper
9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Bing zit ook in faebook net als de maps versie van MS.
Bas IJzelendoorn
Bas IJzelendoorn
9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ben ook niet zo een Bing fan. Google heeft dat toch iets beter aangepakt qua naam:

ik google
wij googelen
ik heb gegoogled

Ik bing
Wij bingen
ik heb gebingd

Het klinkt niet echt lekker.
Php knipper
php knipper
9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
ik denk dat het te maken heeft met dat bing al ouder is dan google.

eerst was er bing dat was stilletjes gekomen zonder al te veel reclame er rond. ik gebruikte toen geen internet ( het was toen nog via de telefoon en dat was duur dus gebruikte weinig mensen het om te zoeken). Toen kwam ineens google ( bij ons zelfs op het nieuws ) dat heeft voor ons heel veel gedaan, we zijn met google opgegroeid en hebben nooit van bing gehoord.

ik denk als MS het in het begin anders had aangepakt dan was google nu niet zo hoog
Chris -
Chris -
9 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Klinkklare onzin knipper. Bing was hiervoor bekend onder de naam Windows Live Search, Live Search en MSN Search). Bing kwam in 2009, MSN Search kwam in 1998. Google daarentegen kwam in 1997 in eerste instantie uit.

Buiten dat is de werking van Google altijd al beter geweest dan hetgene wat Microsoft heeft ontwikkeld. Daarnaast is Google specifiek gericht op het zoeken op internet (althans, voordat ze flink begonnen uit te breiden met e-mail en dergelijke) waardoor hun volledige budget daar in op ging. Microsoft legde de focus ook nog op hun andere software en daardoor werden ze minder bekend met het zoeken. De reden dat Windows nu popalairder is dan het Chrome OS, is exact hetzelfde. Google heeft zich gericht op zoeken, niet op OS. Windows heeft zicht gericht op OS, niet op zoeken.

Makes sense?
Php knipper
php knipper
9 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
@Chris
"Klinkklare onzin knipper."

in mijn bericht stond "ik denk dat..." dus ik wist niet of het waar was, uiteraard zie ik in dat het niet waar was het was gewoon wat ik er van dacht.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen


9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
DuckDuckGo.com is ook een goeie. Althans dat is wat ik ervan denk. Ik heb er nog geen malafide links tegen gekomen, maar bij de andere zoekmachines heb je uiteindelijk ook niet zo heel veel kans. Het enige nadeel van DuckDuckGo is dat je niet op afbeeldingen kan zoeken. Anders werkt het prima en al zeker helemaal omdat je meteen je queries door kunt sturen naar bijvoorbeeld StackOverflow, Wikipedia, Google enzovoort.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.