Microsoft doet VBScript definitief in de ban

Toegevoegd door - Ariën -, 6 jaar geleden

Microsoft doet VBScript definitief in de banMicrosoft doet het aloude VBScript in de ban in het eveneens oude Internet Explorer. Aan het begin van 2017 besloot Microsoft vanwege veiligheidsredenen om de ondersteuning van VBScript gefaseerd uit te schakelen.

Eind 2017 kwam er al de mogelijkheid om VBScript te blokkeren, maar vorige maand werd via een update VBScript in Internet Explorer 11 op Windows 10 standaard uitgeschakeld. De maatregel wordt ook uitgerold naar gebruikers van oudere Windows-versies. Ook daar zal VBScript uitgeschakeld worden.

VBScript is een scriptingtaal waar websites en webapplicaties gebruik van kunnen maken, en diverse functies op de computer van de gebruiker uitvoeren. Het is afgeleid van het oeroude Visual Basic. De mogelijkheden van VBScript maakte de scriptingtaal ook gevaarlijk waardoor deze bij veel aanvallen werd ingezet. Het blokkeren van de scriptingtaal moet volgens Microsoft voor een "veiligere ervaring" zorgen.

Op de 'patch Tuesday' die aanstaande dinsdag 13 augustus verschijnt is er een update die VBScript standaard in IE11 op Windows 7, 8 en 8.1 uitschakelt. Gebruikers die VBScript nog gebruiken behouden echter de optie om die alsnog in te schakelen. Dit moet dan dan wel via een omweg gaan via het Windows register of de Group Policy.

Gerelateerde nieuwsberichten

23/01/2020 Microsoft waarschuwt voor lek in Internet Explorer
12/09/2014 Nieuwste Internet Explorer krijgt Chrome-achtige interface
07/08/2014 Internet Explorer blokkeert verouderde plug-ins

 

Er zijn geen reacties op 'Microsoft doet vbscript definitief in de ban'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.