Microsoft na 25 jaar een nieuw logo

Toegevoegd door Nick Dijkstra, 11 jaar geleden

Microsoft na 25 jaar een nieuw logoVoor de vierde keer in het bestaan hebben ze een nieuw logo onthuld. Het nieuwe logo van Microsoft is donderdagmorgen (Amerikaanse tijd) aangekondigd en uitgerold. Onder andere de website is al voorzien van het nieuwe logo.

Het logo bestaat uit een vierkant met daarin een rood, blauw, groen en oranje vierkant. Dit symbool is al eerder gebruikt voor Windows. Naast het vierkant staat de naam Microsoft in het lettertype Segoe, ook dit lettertype wordt gebruikt voor het nieuwe Windows logo.

Dit is het eerste logo van Microsoft dat een symbool bevat. Het bestond tot nu toe alleen uit het woord Microsoft. Het vorige logo was onthuld in 1987 en is dus circa 25 jaar meegegaan.

http://ic.tweakimg.net/ext/i/imagenormal/1345731927.png
Oude en nieuwe Microsoft-logo's. Compilatie: © Tweakers.net.

Gerelateerde nieuwsberichten

05/06/2018 Microsoft neemt GitHub over
29/05/2017 Microsoft-diensten moeilijk bereikbaar via Firefox
26/09/2016 Met Gospaces makkelijk een eigen logo!

 

Er zijn 18 reacties op 'Microsoft na 25 jaar een nieuw logo'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Php knipper
php knipper
11 jaar geleden
 
Koen Hollander
Koen Hollander
11 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Ja, ik dacht al. De website had en ander logo naast de site titel. Ik vind dit wel mooi.
Chris PHP
Chris PHP
11 jaar geleden
 
Het logo inclusief het nieuwe Windows 8 Platform (voorheen Metro genoemt), ziet er niet uit. Ik vind het zo 'plat' en ouderwets uitzien.

Ik draai nu een tijdje Windows 8 RTM op een test laptop, maar ben er niet echt over te spreken. De startknop is eruit gehaald, wat het voor beheerders weer stukken omslachtiger maakt.

Verders het nieuwe logo hebben ze gewoon een strijkijzer over de vlag gehaald. Bah, maarja dit is uiteraard mijn mening/smaak.
Joey Drieling
Joey Drieling
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Windows heeft nog steeds een flag! Dit is het Microsoft logo dat eerst aleen tekst had en nu ook de bekende kleuren erbij heeft.
Nick Dijkstra
Nick Dijkstra
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Joey, dat staat er toch ook?
Donny Wie weet
Donny Wie weet
11 jaar geleden
 
Dat logo had ik ook wel voor ze kunnen maken, voor veel minder geld :P
Ozzie PHP
Ozzie PHP
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hebben jullie ook gezien dat de f en de t aan elkaar vast zitten?
Tobias Tobias
Tobias Tobias
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Ozzie: Dat zat hij bij de vorige versie ook al.
ik hoop niet dat ze hier veel geld voor betaalt hebben
Wouter J
Wouter J
11 jaar geleden
 
Ozzie, dat is een gewone common ligature. Als het web dat gaat supporten (met CSS properties als font-variant-ligatures) wordt dit heel normaal op het web. In goede tijdschriften is dit al redelijk normaal.

Bij de vorige logo's (behalve die hier direct voor) zie je dat alles in uppercase staat. Dat zorgt er voor dat "FT" geen common ligature meer is.
Bij het font dat ze als eerst gebruiken zie je dat het wel een ligature vormt. Maar het leuke is dat hier een font is gebruikt. Dit is gemaakt door Bill Gates in een dag en bevat dus geen font, opzich zou je dus kunnen zeggen dat het eerste logo ook al een icoon bevatte.

Donny, het maken van een logo gaat helaas niet alleen om het maken van het logo. (leuke zin...) Het gaat ook om het erop komen. En ik moet zeggen dat ik behoorlijk wat respect heb voor de maker van dit logo. Hij heeft besloten het oude Windows logo te vernieuwen en terug te plaatsen in het Microsoft logo. Daarnaast ben ik blij dat we eindelijk af zijn van die Italic fonts of fonts met een symbool in een letter.
Al met al vind ik het eigenlijk wel een gedurfd logootje.

En als ik nog een stapje verder ga vind ik het juist heel erg mooi staan. Kijk eens op de website van microsoft, past dit mooie vierkante logo daar niet perfect in thuis? En bedenk eens als je straks je Windows 8 computer opstart, zal je dan niet meteen verheugd zijn om een logo te zien dat daarbij past?
Het logo is hier een beetje uit zijn verband getrokken, waardoor het een heel simpel en slecht logo kijkt. Maar een logo moet iets zijn waardoor je het - bedrijf herkent, ik druf te wedden dat als ik deze 4 kleuren laat zien (maakt niet uit in welke volgorde) iedereen Microsoft/Windows erin herkent - en het moet bij de huisstijl van het bedrijf horen. Ik denk dat ze daarmee een hele goede taak doen.

Daarnaast zei Chris hier "Verders het nieuwe logo hebben ze gewoon een strijkijzer over de vlag gehaald." De vlag was het windows logo niet die van Microsoft. En die kleuren paste totaal niet bij een Windows computer, bij een Microsoft logo echter wel.
Bedenk eens:
De blauwe kleur komt terug in het logo van Windows 8 en IE. Het rode komt terug in het nieuwe logo van Office en het groen komt terug in het Xbox logo.
Alle producten van Microsoft zijn met hun logo's onder te brengen in het logo, en dat maakt het logo een goed logo.
Chris PHP
Chris PHP
10 jaar geleden
 
@Wouter J,

Het Office logo is altijd 4 kleuren geweest, alleen de 365 versie is oranje-geel niet rood.

Uiteindelijk draaid het toch om persoonlijke smaak, en mensen vinden het mooi of niet. Je logica erachter is in mijn optiek ver te zoeken, Zoals ik al zei Windows en Office hebben altijd 4 kleuren gehad. Het was dus niet alleen een Windows vlag.

Xbox is altijd groen geweest, de 4 kleuren is het zelfde gebleven zoals de Windows vlag en het Office logo altijd al zijn geweest.

Ik vind de hele platte vierkante vormgeving van Microsoft saai en oud lijken. Windows 8 (voorheen Metro) is gewoon plat en vierkant, zo ook het nieuwe logo.
Jasper DS
Jasper DS
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik vind het "plat en vierkant" juist heel strak en modern. Dit ligt volledig in mijn stijl, simpel en clean. Ik ben voor dit nieuwe logo! Een ferme verbetering!
Stefan WM
Stefan WM
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het idee met de kleuren en de gedachten daar achter kan ik begrijpen.. maar dit is wel heel simpel. Ze hadden zich er haast niet makkelijker vanaf kunnen maken. Iets creatiever had wel gemogen.
Mark Bos
Mark Bos
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Stefan, een goed logo is vaak juist simpel iemand die heel creatief erop los gaat kan met een druk logo komen, wat natuurlijk niet persee slecht hoeft te zijn, maar dit soort simpele logo's zijn gedurft en iedereen herkent zo welk bedrijf erbij hoort, en daar draait het tenslotte om ;)
Write Down
Write Down
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik vind dit inderdaad ook een passend logo, mooi en straks. Overigens zijn hier mensen die dit simpel achten, maar wat dan met het logo van Apple? Dat is, ja een appel... En wat met logo's van bekende merken zoals Samsung, Philiphs, M&M's, ...
Chris PHP
Chris PHP
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Write Down,

Het gaat mij niet om dat het 'simpel' is, maar het is niets meer dan 4 gekleurde vakken. Geen styling (zoals de vlag voorheen), wat ook 'simpel' te noemen is.

Het Apple logo is een appel, maar het is niet plat getekend. Het heeft een '3D' effect, wat het in mijn ogen niet oogt als een platte appel.
Albert de Wit
Albert de Wit
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
ach, het hoeft ook niet zo fancy te zijn. Ik vind dit mooi genoeg. beter dan dat windows 95 logo!
Jeroen VD
Jeroen VD
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
nogmaals, albert, het gaat hier om het logo van microsoft als bedrijf, niet om windows het product.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Stefan WM
Stefan WM
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Mark volledig eens maar dit is wel echt TE simpel.. Meer mijn eerste les met photoshop o.i.d. iets van een effectje had wel gemogen vind ik.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.