Mozilla doet proef met spraakopdrachten

Toegevoegd door - Ariën -, 5 jaar geleden

Mozilla doet proef met spraakopdrachtenMozilla is een bètatest gestart voor Firefox Voice. Via deze experimentele extensie is de browser met de stem te bedienen. Het experiment is bedacht door Mozilla Emerging Technologies en werkt alleen op de desktop-versie van Firefox. Mozilla adviseert om de béta-extensie alleen te gebruiken bij de nieuwste Nightly of de Developer Edition. De bedoeling is dat er spraakopdrachten mogelijk zijn met de browser en dat er gekeken wordt hoe dit uiteindelijk in is te zetten.

Volgens Mozilla zijn er diverse opdrachten mogelijk. Zo kan er worden gevraagd om muziek via YouTube of Spotify af te spelen, en kan er op verzoek ook worden gevraagd of een een webpagina voorgelezen kan worden. Ook kunnen tabbladen worden georganiseerd en beheerd en kan er gezocht worden in andere diensten.

Gebruikers dienen op een microfoonicoontje te klikken om de dienst te activeren. Er bestaat geen standaard woord waarmee je de spraakfunctie kan oproepen, zoals we dit bij de Google Assistent en Apple's Siri kennen. Er wordt gebruik gemaakt van de WebSpeech API van Firefox, welke alles vervolgens naar de Cloud Speech van Google stuurt. In dit proces zullen alle gesprekken door een proxy van Firefox worden gefilterd van gebruikersinformatie.

Wat denk jij? Wordt praten tegen je browser uiteindelijk de nieuwe trend? Laat je mening weten in de poll op de hoofdpagina.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn geen reacties op 'Mozilla doet proef met spraakopdrachten'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.